Šaltanosiai ar virtiniai (žemaitiškai – kleckai) su mėlynėmis – kas vaikystėje jų ragavęs, skonio nepamirš visą gyvenimą. Kad tai tiesa, pritaria ir maisto tinklaraščio „Skanios istorijos“ autorė Jurga Medžionienė. Kai tik miškuose ima mėlynuoti, Norvegijoje gyvenanti lietuvė jau planuoja vaikystę m...
plikyta tešla
4 straipsnių
Per Velykas ant šventinio stalo būna kur kas daugiau nei tik margučiai, o tarp daugybės skaniausių valgių savo vietą randa ir saldumynai. Džiugiomis velykinių desertų idėjomis ir patarimais, kaip velykinių saldėsiu gaminimu sudominti ir vaikus, dalijasi „Lidl“ – visose prekybos tinklo parduotuvėse t...
Tai tradiciniai prancūzų pyragaičiai. Jie tinka ir prie gaivių salotų, ir prie sultinio arba kaip užkandis. Skaniausi jie dar šilti, ką tik ištraukti iš orkaitės. Lengvi kaip plunksna ar pienės pūkas (nes tuščiaviduriai), švelnūs ir šilkiniai viduje, o iš išorės traškūs.
Ko gero, nėra pasaulyje žmogaus, kuris nemėgtų savęs palepinti kokiu saldumynu. Ir vargu ar atsirastų žmogus, kuris bent kartą gyvenime nebūtų paragavęs tradicinio plikytos tešlos pyragaičio su kremu, dar kitaip vadinamo ekleru. Tai labai švelnus ir taurus gardėsis.