„Atrodytų, sunku patikėti, kad padažas gali būti pagamintas be jokio pridėtinio cukraus, tačiau jo skonis – puikus. Pagardų gamintojai neatsilieka nuo tendencijų, kurios yra labai paprastos – žmonės vis daugiau linkę rūpintis sveika mityba, o mes turime atliepti šiuos poreikius. Tačiau pagaminti sve...
Pomidorų padažas
143 straipsnių
Pasidalijo, kaip namų sąlygomis džiovinti pomidorus ir pasigaminti skanų padažą: yra kelios gudrybės
Ką daryti su pomidorais? Birutė dalį jų sudžiovina tiesiog orkaitėje, o iš kitų pasigamina pomidorų padažą. Ji nepagailėjo patarimų, kaip išgauti geriausią rezultatą.
Picos kamuoliukai patiks tiems, kas ieško naujų idėjų užkandžių stalui. Jei tik turite šaldytos picos tešlos, procesas bus itin paprastas ir greitas. Garantuojame – picos kamuoliukai tikrai susilauks valgytojų dėmesio.
Jei nėra daug laiko, o norisi šilto gardaus ir sveiko maisto, gaminkite vištienos kepsnelius. Šiuos kepsite orkaitėje, tad patiekalas bus kur kas palankesnis sveikatai. Vištienos kepsnelius patiekite su ryžiais ir padažu.
Pasigaminkite tofu ir daržovių troškinį. Šį augalinio maisto chameleoną vienu pagrindinių ingredientų savo šalių virtuvėse laiko Azijos šalių gyventojai, kurie, pasak mitybos ekspertų, būtent dėl šios priežasties gyvena ilgiau. Norite tikėkite, norite ne, tačiau nepaneigsite fakto, jog tofu yra nepa...
Tie, kas mėgsta balandėlius, bet neturi jokio noro prie jų sugaišti kelias valandas, labai rekomenduoju išbandyti šį vienos keptuvės tingių balandėlių receptą. Skonis toks pats kaip ir tradicinių balandėlių, tik prireikia perpus mažiau laiko ir pastangų. Idealus balandėlių receptas visiems tinginėli...
Daugelis neįsivaizduoja gardaus kepsnio be pomidorų padažo ar kečupo. Kiti majonezo ir cukraus kupinus padažus deda į salotas ir nesupranta, kodėl jų „sveikas maistas“ nesutvarko skaičių ant svarstyklių ar virškinimo problemų. Visa bėda ta, kad ne visi tokie pagardai yra sveiki. Delfi rubrika „Etike...
Pietums – meksikietiška sriuba su mėsos kukuliais. Itin sodraus skonio, o jei norisi aštrumo, dėkite daugiau aštraus padažo. Meksikietišką sriubą su mėsos kukuliais valgykite karštą.
Šį pomidorų padažą pirkėjai išgraibsto ne tik Lietuvoje – be pridėtinio cukraus, tačiau išskirtinio skonio (1)
„Neužtenka tik pagaminti produktą be pridėtinio cukraus. Tam, kad pirkėjui jis patiktų, turi būti skanu“, – sako lietuviškų pagardų gamintojos bendrovės „Daumantai LT“ produktų plėtros vadovas Domas Grinkevičius. Įmonėje gaminami padažai be pridėtinio cukraus atrado vietą tiek Lietuvos, tiek ir užsi...
Jei mėgstate tortilijas su faršu, griebkite receptą ir gaminkite. O jei niekada neragavote, pats metas išbandyti. Tortilijos su faršu – tikrai dėmesio vertas patiekalas.
Lietuviškų pagardų gamintojos bendrovės „Daumantai LT“ vienas iš produktų „Tradicinis“ pomidorų padažas neapleidžia populiariausiojo pozicijos. Tačiau tai, kas atrodytų paprasta ir aišku – pasiekiame sunkiai. Tuo įsitikino šį padažą kūręs bendrovės technologas inovacijoms ir kokybei Algis Kairys, ku...
Pica su burata – toks patiekalas, kurį gardžiausia valgyti keliems. Didelę picą smagu laužyti ir kabinant buratos sūrį mėgautis maistu ir buvimu drauge. Pica su burata patiks ir jūsų mažiesiems.
Balandėliams paruošti reikia skirti laiko, bet valgysite labai skaniai. Ir sočiai. Balandėlius patiekite su bulvėmis.
Raugintų kopūstų sriubą žino kiekvienas, kas turėjo laimės ragauti močiutės gaminamus patiekalus. Ir jei tada ji nebūtinai žavėjo, šiandien mūsų išlavėję skonio receptoriai leidžia pajusti, kokia vis tik raugintų kopūstų sriuba gardi.
Krabų lazdelių tešloje turbūt nemėgsta tik tas, kas alergiškas jūros gėrybėms. Pasigaminkite šių krabų lazdelių tešloje – jos gardžios tiek šiltos, tiek šaltos.
Užsimanius saldžiarūgštės vištienos nebūtina kaskart skubėti į restoraną ar ieškoti maisto į namus paslaugos. Tokį patiekalą galima pasigaminti ir patiems. Ilgiausiai užtruksite laukdami, kol saldžiarūgštė vištiena iškeps.
Vakarėliui, gimtadieniui ar tiesiog pietums gaminkite dešrainius su saldžiarūgščiu iešmeliu. Sotus patiekalas. Dešrainius su saldžiarūgščiu iešmeliu patiekite dar karštus.
Dešrainis su arbūzų-braškių salsa ir fetos sūriu – užkandžių užkandis. Reikės pasistengti, kol pagaminsite, bet pastangos to vertos. Dešrainis su arbūzų-braškių salsa ir fetos sūriu puoškite bazilikų lapeliais.
Šis aštrus BBQ padažas tiks ir gaminant mėsainius, ir ruošiant kepsnius. Užtruksite 15 minučių, kol padažą išvirsite. Čia rasite receptą, kaip aštrų BBQ padažą panaudoti kepant dešrainius.
Itin turtingo skonio burgeris – įsitikinsite patys. reikia pasistengti, bet verta. Šis burgeris puikiai tiks šventėms.