Itin gardi, itin sodri žuvienė. Švelnus skonis nenuvils nė vieno ragautojo. Patiekite žuvienę apibarstę smulkintais krapais.
Porai
201 straipsnių
Daržinis poras (lot. Allium porrum) – česnakinių (Alliaceae) šeimos svogūninis augalas, artimas ropinių svogūnų ir česnakų giminaitis. Išauga iki 40 cm aukščio.
Keptos duonos ir krabų lazdelių mišrainė – soti ir gaivi. Jos gaminamos ir su daržovėmis. Keptos duonos ir krabų lazdelių mišrainę patiekite vos pagaminę.
Egzotiško skonio daržovių troškinys su ananasais gali būti valgomas kaip pagrindinis patiekalas. Saldžiarūgštis, jis patiks daugeliui. Daržovių troškinys su ananasais tiks ir pietums, ir vakarienei.
Tiems, kas mėgsta žuvį ir šiokį tokį aštrumą, šis pyragas su menke neabejotinai taps vienu mėgiamiausi. Pyragas kvapnus, žuvis sultinga, tad belieka tik mėgautis.
Vietoj makaronų lakštų panaudokite kopūstų lakštus – tai bus sveikesnė lazanijos alternatyva. Vakarienei lazaniją galite valgyti nors kasdien.
Šis kopūstų troškinys turi daug umami skonio – dėl šoninės ir pomidorų pastos. Patiekalas skirtas sunaudoti nuopjovas ar užsilikusias daržoves. Patiekite su duonele.
Prisotintas skonių, sultingas kopūstas, gali būti puikus užkandis ar garnyras prie mėsos.
„Spring rolls“ – sparčiai populiarėjantys daržovių suktinukai. Jie yra ypač gardi, nesunkiai pagaminama ir sveikatai naudinga alternatyva mėsos valgiams, kuriuos keisti vegetarišku maistu ryžtasi vis daugiau kulinarų. Pagaminti namuose „Spring rolls“ nustebins skoniu, traškumu, viliojančiu aromatu.
Kepti burokėliai ir grikiai – itin vykęs skonio derinys. Be to, šiltos salotos yra kur kas malonesnis pasirinkimas vėsiu metų laiku. Keptų burokėlių ir grikių salotas ruoškite tiek pusryčiams, tiek vakarienei.
Šventinio stalo užkandis – kiaušiniai, įdaryti šprotais ir porais.
Azijietiški kepti ryžiai su vištiena – puikiausias pavyzdys, kad nuostabus patiekalas gali būti pagaminamas per itin trump laiką! Tiesa, reikia iš anksto išsivirti ryžius. Į lėkštę sudėkite azijietiškus keptus ryžius su vištiena ir apšlakstykite sezamų aliejumi.
Prasidėjus pavasariui, jau laikas pagalvoti apie vasaros derlių ir pradėti daiginti sėklas. Žinoma, galima ruošti ne tik daigus, bet ir papuošti palanges prieskoninėmis žolelėmis ar svogūnų laiškais. Jie suteiks namams žalumos ir praturtins pavasarinius patiekalus.
Išbandėte daugybę lieknėjimo būdų, bet rezultatai nedžiugina? Ši mityba ne tik tirpdo kilogramus, bet ir leidžia jaustis sotiems (1)
Laikėtės greipfrutų ir keto dietos, atsisakėte duonos, makaronų ir kitų angliavandenių – tačiau svorio numesti taip ir nepavyko? Ekspertai siūlo atsisakyti tokių griežtų dietų ir prisiminti svarbią taisyklę: raktas į sėkmingą svorio metimą yra visai ne beskonė, mažai riebalų ir angliavandenių turint...
Sausio pabaigoje– vasario pradžioje galima daiginti kai kurias daržoves ir gėles.
Pietums – kiaulienos kepsneliai. Patiekalas, kurį gamindami užtruksite iki 10 minučių. Kiaulienos kepsnelius patiekite su mėgiamomis daržovėmis.
Neveltui apie šventes – liežuvio salotos yra vienas didžiųjų metų švenčių delikatesas. Tačiau juk nebūtina laukti švenčių – gardžiomis liežuvio salotomis galima mėgautis ir vėsų rudenį.
Midijos su porais ir šonine puikiai tinka vakarienei. Lengvas patiekalas, o ir pagaminamos greitai ir nesudėtingai. Patiekite su batonu.
Kopūstų salotos – ne tik puikus užkandis, tačiau ir nuostabus vitaminų bei maistinių medžiagų šaltinis. Kopūstų salotas „Coleslaw“ patiekite vienas arba prie mėsos, žuvies patiekalų.
Naująjį sezoną Alfas pradeda su savo mėgstamiausiu patiekalu – bulviniais blynais. Šį kartą jie itin traškūs, o bulvinius blynus dar labiau paskanins ypatingas ingredientas.