Virtuvėje suktis ir stalą puošti galime ne tik per šventes. Pasimėgauti paskutinėmis šių metų dienomis ir susikurti paprastą, bet elegantišką vakarienę namuose tikrai verta. O kas tam gali tikti geriau nei pasaulyje pamėgti ir savo kokybe išsiskiriantys prancūziški patiekalai? Prekybos tinklo „Iki“ ...
prancūzų virtuvė
19 straipsnių
Pažinkite pasaulio šalių virtuvę neiškeldami kojos iš namų. Kviečiame išbandyti tradicinį prancūzų virtuvės desertą – kaneles.
Pažinkite pasaulio šalių virtuvę neiškeldami kojos iš namų. Šį kartą kviečiame išbandyti tradicinį prancūzų virtuvės patiekalą – tartą su svogūnais.
Kuo ilgiau gyvenu tarp prancūzų, tuo stipriau įtikiu – būti laimingais mėsėdžiais ir streikuoti užkoduota jų genofonde. Tarsi šių monsieurs ir madames su berete ir aistringai mylima bagete gyvenimo moto būtų – nė dienos be mėsos, nė mėnesio be streiko. Šalyje gyvena 67 milijonai, bet iš jų prieš tri...
Prancūzai galbūt ir išrado meilės meną, bet už kulinarijos meną jie turi būti dėkingi italams. Manoma, kad XVI amžiuje šalį užplūdę italų bankininkai, dailininkai (tarp jų ir garsusis Leonardo da Vinci), muzikantai, šilko verpėjai ir italų aristokratė Catherine de Medici, Prancūzijos karaliaus Henri...
Profesionalus konditeris Ali Gadžijevas pristato vidurio Prancūzijoje kilusį ir visame pasaulyje išpopuliarėjusį desertą – klafutį su vyšniomis. Šio deserto receptu dalijasi kulinarinė laida „Gardu Gardu“.
Praėjusią savaitę savo skaitytojams atskleidėme prancūziškos svogūnų sriubos receptą, o šįkart skubame pristatyti dar vieną tradicinę, tačiau lietuviams iki šiol mažai girdėtą – česnakų sriubą. Skubame todėl, kad atvėsus orams neišvengiamai artėja nelauktas ligų sezonas, o ši sriuba – ko gero, skani...
Praėjusią savaitę savo skaitytojams atskleidėme prancūziškos svogūnų sriubos receptą, o šįkart skubame pristatyti dar vieną tradicinę, tačiau lietuviams iki šiol mažai girdėtą – česnakų sriubą. Skubame todėl, kad atvėsus orams neišvengiamai artėja nelauktas ligų sezonas, o ši sriuba – ko gero, skani...
Jei dar nesate ragavę šios tradicinės prancūzų sriubos, neskubėkite pradėti raukytis – taip daugelio nemėgstamų visą patiekalą akimirksniu sugadinančių minkštų virtų svogūnų lėkštėje nerasite. Čia jie ilgai ir kantriai karamelizuojami ir dovanoja visą puokštę nepamirštamų skonių. Ne veltui šis patie...
Tikras prancūzų virtuvės pasididžiavimas – svogūnų sriuba: vienas gardžiausių ir pigiausių receptų (41)
Jei dar nesate ragavę šios tradicinės prancūzų sriubos, neskubėkite pradėti raukytis – taip daugelio nemėgstamų visą patiekalą akimirksniu sugadinančių minkštų virtų svogūnų lėkštėje nerasite. Čia jie ilgai ir kantriai karamelizuojami ir dovanoja visą puokštę nepamirštamų skonių. Ne veltui šis patie...
Tradicinės prancūzų virtuvės puošmena – patarška – namuose gali būti pagaminama be didelių pastangų. Netikite? Vilniuje įsikūrusio restorano „Prancūzai“ šefas Paulius Janušas atskleidžia vieną iš galimų paukštienos receptų. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pamaloninti skonio receptorius bes...
Jei jums kada teko laimė apsilankyti Paryžiuje ar bent jau prancūzų restorane kaimynystėje, tikriausiai žinote, koks skanus šios tautos gaminamas maistas. Ir jei, kalbant apie virtuvės reikalus, jau yra kokia nors šalis, iš kurios visiems vertėtų šio to pasisemti, tai, be jokios abejonės, būtų Pranc...
Gyvename pasaulyje, kuriame neberandame laiko pailsėti, pritrūkstame energijos bendrauti su artimais žmonėmis, vis rečiau susiburiame prie bendro stalo. Greito maisto kultūrą perša net žinomi restoranų kritikai. Tačiau geras valgis, kaip ir geras pašnekovas, reikalauja dėmesio bei atidumo.
Prancūziškos kepyklėlės šeimininkas pasidalijo laimę nešančiu receptu: tradicinis Trijų karalių pyragas (16)
Konditeriją iki aukštumų ištobulinusiems prancūzams sausio 6-ąją minima Trijų karalių diena ne tik žymi gražiausių žiemos metų švenčių pabaigą, tačiau tai yra dar viena puiki proga parodyti savo kulinarinius sugebėjimus. Šiai dienai jie kepa tradicinį Trijų karalių pyragą.
Šis pyragas neįtikėtinai skanus ir puikiai tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Taip pat turite būti pasiruošę, nes kiekvienas jo paragavęs svečias prašys recepto. Negailėkite ir dalinkitės! Džiuginkite save ir kitus.
Ne kiekvienas sugeba paruošti prancūzų virtuvės šedevrus. Tik ne šįkart! Tiesą sakant, ir ruošti čia nėra labai ką. Vištienos filė pagaminsite labai greitai, miltai apsaugos ją nuo išdžiuvimo, todėl ji išsaugos sultingumą. O daržovėmis jau pasirūpinta – jas reikės tik pašildyti. Jeigu dar pridėsite ...
Kovo mėnesį pasaulinis Prancūzijos gastronomijos projektas „Goût de France / Good France“ trečią kartą iš eilės sukvietė daugiau nei 2000 virėjų iš penkių žemynų švęsti pavasario dieną kartu su prancūziška virtuve. Vilniuje esantis restoranas „Café Montmartre“, jo savininkas prancūzas Thomas Teitena...
Prancūziškos virtuvės šedevrais žavisi visas pasaulis, juos bando kopijuoti. Ką gi valgo paryžiečiai?
Startuoja naujas nuotaikingas kulinarinis video projektas “Siurprizas lėkštėje”, kuriame Lietuvos garsenybės lankysis restoranuose ir kartu su skirtingų virtuvių šefais gamins įdomiausius tradicinius įvairių šalių patiekalus, gaus smagių kulinarinių išbandymų, dalinsis asmeniniais mėgstamiausiais re...