prieskoninės žolelės

83 straipsnių

Prieskoninės žolelės – augalai, naudojami maisto patiekalų gardinimui, ruošiant arbatas. Čia: mėtos, pertažolės, kalendros, raudonėlis, bazilikas ir kiti.

8 geriausios prieskoninės žolelės – ne tik suteiks patiekalams skonio, bet ir padės spręsti įvairias sveikatos problemas

Norint auginti daržoves ir vaisius, nebūtina turėti sodo ar net balkono. Kai kurias rūšis galima auginti vazonuose ant savo namų palangės. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad vasaros metu lietuviai gausiai perka šviežius vaisius, daržoves, atidžiai seka akcijas ir i...

2023.08.25 06:30
Airida Trečiokaitė

Kol dar prieskoninių žolelių sezonas, norisi jas visas sunaudoti, tačiau turint didelį derlių, gali tekti pasukti galvą, kaip šias žoleles išsaugoti. Dažnas jas tiesiog pjausto ir užšaldo, o kai kurie neria į eksperimentų jūrą ir išbando išradingesnius būdus, kad žolelės būtų naudojamos dar ilgą lai...

2023.06.28 06:20

Kriliai (arba krilvėžiai) – tai maži vėžiagyviai, panašūs į krevetes (10-65 mm dydžio). Kriliai yra laukinės jūrų gėrybės ir gyvena tik itin švariuose vandenyse. Krilių mėsa yra puikus baltymų, vitaminų, mineralų šaltinis!

2021.10.18 15:56