Prieskoninės žolelės gali būti kur kas naudingesnės, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio, – jos ne tik suteikia patiekalams įvairaus skonio, bet ir gali būti naudojamos kaip natūralios priemonės sprendžiant įvairias sveikatos problemas. Be to, šios žolelės yra mažai kaloringos ir lengvai virškinamos. Štai...
prieskoninės žolelės
83 straipsnių
Prieskoninės žolelės – augalai, naudojami maisto patiekalų gardinimui, ruošiant arbatas. Čia: mėtos, pertažolės, kalendros, raudonėlis, bazilikas ir kiti.
Baklažanas – daržovė, kuri puikiai dera su kitais kitomis ir taip galima paruošti nuostabių patiekalų. Šiam receptui galima sunaudoti visą jų kalną ir mėgautis puikiu daržovių troškiniu. Baklažanas jame puikiai atsiskleidžia.
Šiandien siūlome gabalėlį Italijos – lazaniją! Pasistengti reikės, užtruks gaminimo procesas, bet, patikiname, – patiekalu tikrai mėgausitės. Kepimo pabaigoje lazaniją apibarstykite sūriu ir patiekite.
Į svetimą daržą paspoksoti mėgstantys internautai sutiks – Renatos Ničajienės pakeltos lysvės vienos dailiausių visame Instagrame. Išgirdusi tokias pagyras garsi maisto tinklaraštininkė kukliai šypsosi, tačiau pasidžiaugusi, kad šiemet jau spėjo sulaukti pirmojo derliaus, sutinka papasakoti, ką jose...
Vos atšilus orams bent kiek sodininkystę mylintiems žmonėms ima niežėti rankos. Taip ir norisi pirkti žemių, sėklų ir ant palangių pradėti pavasarinę sėją. Vis dėlto, apželdinimo specialistai ragina nepasiduoti pirmųjų saulės spindulių provokacijai, o kol dar yra laiko – sužinoti, kaip tinkamai pasė...
Norint auginti daržoves ir vaisius, nebūtina turėti sodo ar net balkono. Kai kurias rūšis galima auginti vazonuose ant savo namų palangės. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad vasaros metu lietuviai gausiai perka šviežius vaisius, daržoves, atidžiai seka akcijas ir i...
Nežinote, ką daryti su prieskoninių žolelių derliumi? Indrė rekomenduoja jas šaldyti tik taip: skonis – nuostabus (3)
Kol dar prieskoninių žolelių sezonas, norisi jas visas sunaudoti, tačiau turint didelį derlių, gali tekti pasukti galvą, kaip šias žoleles išsaugoti. Dažnas jas tiesiog pjausto ir užšaldo, o kai kurie neria į eksperimentų jūrą ir išbando išradingesnius būdus, kad žolelės būtų naudojamos dar ilgą lai...
Naminių prieskonių auginimas – lengvas būdas užsitikrinti prieskonių šviežumą ir kokybę, sutaupyti bei prisidėti prie gamtos išsaugojimo ir netgi papuošti namus.
Dar vienas receptas šv. Kūčių stalui – keptų bulvių ir silkės salotos. Vietoj silkės galma naudoti ir sūdytą lašišą. Keptų bulvių ir silkės salotas galima valgyti šiltas, bet jos ypač skanios ir atvėsusios.
Pikantiškas salotas gaminkite tada, kai laiko virtuvei neturite daug, tačiau pavalgyti norėtumėte skaniai. Tokios pikantiškos salotos tikra klasika!
Vasara – palankus metų laikas rinkti įvairiausias žoleles, nes pievose jų galybė: prieskoninės, maistinės, vaistažolės – jos jau nuo senovės žinomos kaip skanus priedas ir pagalba organizmui. Žoleles galima naudoti šviežias arba tinkamai išdžiovinus paruošti atsargų žiemai. Žolelės turi gydomąją gal...
Vasariški patiekalai neįsivaizduojami be šviežių ir kvepiančių žolelių. Šviežios prieskoninės žolelės yra svarbus ingredientas ruošiant pikantiškus ar saldžius patiekalus, salotas, sriubas, troškinius, desertus. Jos puikiai tinka ir įvairiausiems gėrimams pagardinti. Be to, žolelių atsargų nesudėtin...
Nors lietuviai dažniau renkasi mėsą, gardžiai žuvienei atsispirtų retas. Jos ruošimas atrodo gana sudėtingas, jei nesate to darę, o kad viskas būtų daug paprasčiau ir suprantamiau, atskleisime visus jos gaminimo triukus.
Kaip patiekalams išsirinkti tinkamus prieskonius ir kada juos geriausia naudoti? „Bandymų stoties“ laidoje Alfas kartu su maisto technologe Vida Ežerskiene išaiškino, kaip ir kada reikia naudoti skirtingus prieskonius.
Kriliai (arba krilvėžiai) – tai maži vėžiagyviai, panašūs į krevetes (10-65 mm dydžio). Kriliai yra laukinės jūrų gėrybės ir gyvena tik itin švariuose vandenyse. Krilių mėsa yra puikus baltymų, vitaminų, mineralų šaltinis!
Rugpjūtis – geriausias metas ruošti vasaros gėrybes žiemai. Didelis šviežių uogų asortimentas išduoda, kad dabar tinkamas laikas virti šviežias ir kvapnias uogienes. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, teigia, kad cukrų pakeitę kitais natūraliais saldikliais, galėsite drąs...
Populiariausių prieskoninių žolelių nauda sveikatai: gerina atmintį, virškinimą, mažina kraujospūdį (9)
Kulinarijoje prieskonius ir pačias įvairiausias šviežias žoleles naudojame nuo pat senų senovės. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė pasakoja, kad be prieskonių neįsivaizduojamas nė vienas patiekalas, o vasara – puikus metas mėgautis šviežiomis, ką tik užaugintomis ...
Pavasariui įsibėgėjus didėja ir susidomėjimas namų daržininkyste, o ypač populiarios tampa ant palangių žaliuojančios prieskoninės žolelės. Žmonės jas augina ne tik kaip puošmeną, bet ir dėl turimų vitaminų, kurių po šaltojo sezono daugeliui ima trūkti.
„Saulėtos virtuvės“ orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu.