prieskoniniai augalai

7 straipsnių

Prieskoniniai augalai – augalai, kurie ne tik pagardina maistą, bet ir suteikia savitą skonį bei aromatą gaminamam maistui. Turėdami gydomųjų savybių, prieskoniniai augalai praverčia gydant kai kurias ligas (žiūrėti vaistiniai augalai), o sveikiems žmonėms padeda apsisaugoti nuo ligų, pvz., įvairūs švieži žali lapeliai yra geras antioksidantų šaltinis, antimikrobinės medžiagos padeda palaikyti gerą žarnyno mikroflorą.

Virtuvės interjeras gali būti įvairus, ir, tikriausiai, kiekvienuose namuose jis yra skirtingas. Kažkam patinka aprūkęs židinys, o kažkam reikia sniego baltumo sterilumo.

Aida Žemaitytė

Prieskoninių žolelių vazonėliai dažnoje virtuvėje ant palangės puikuojasi visą šiltąjį sezoną. Kad augaluose slypintys vitaminai teiktų didžiausią naudą jums ir namiškiams, dalijamės jų auginimo ir paruošimo patarimais.

Prasidėjus sodinimo sezonui, žmonės perka daugiau sėklų ir neretai nusivilia sulaukę ne tokios spalvos gėlių ar kitokios išvaizdos daržovių, nei nurodyta ant pakuotės, praneša portalas lzinios.lt

Visi tie, kurie savo daržą kuria tik balkone arba ant palangės, kovo mėnesį jau turėtų susirūpinti ir suskubti imtis darbų. Dabar tinkamiausias laikas norintiems auginti ilgesnės vegetacijos daržoves. Tiesa, renkantis veisles šioms erdvėms, svarbu nepamiršti jų dekoratyvumo. Kaip auginti namuose baz...