Puikus mėsos pakaitalas, daug baltymų, mažai riebalų... Apie ankštines daržoves galima sukurti himną, bet šį kartą sukūrėme testą. Siūlome papramogauti kelias minutes ir daugiau sužinoti!
pupelės
82 straipsnių
Pupelė (lot. Phaseolus) – pupinių (Fabaceae) šeimos Faboideae pošeimio augalų gentis.
Graikiškai phaseolus reiškia – ilgas, siauras laivelis, nes ankštys primena tokius laivelius.
Norint sulaukti gero kopūstų derliaus, svarbu kasmet laikytis sėjomainos taisyklių.
Sėklos kitam sezonui turėtų būti pradėtos rinkti jau praėjusių metų pavasarį arba žiemą. Kaip jas paruošti, kad gautumėte gerą derlių.
Tyrimai rodo, kad kavoje yra įvairių rūgščių, kurios yra atsakingos už puikų skonį, o kitos sukelia virškinimo sutrikimus.
Pastaruoju metu vis daugiau žmonių susiduria su padidėjusio cholesterolio problema. Cholesterolis yra būtinas organizmui, tačiau per didelis jo kiekis gali sukelti rimtų sveikatos problemų, tokių kaip širdies ligos ar insultas.
Pastaraisiais metais kavos kainos pasidarė itin nestabilios – dar prieš metus prekybininkai stebėjo kritimą, o jau dabar kalbama apie kilimą visame pasaulyje.
Sodininkai dalinasi, nuo ko priklauso pupelių derlius, kada jas sodinti šiais metais ir ką būtina žinoti, norint gero derliaus.
Salotos su lašiša visada pasiteisina. Jei laukiate svečių, galite būti garantuotas, kad retas kas jų atsisakys. Juolab, kad salotos su lašiša teigiamai veikia sveikatą. Tokios salotos su lašiša papuoš ir šventinį stalą.
Šis maisto produktas padeda sulaukti ir 100 metų: ilgiausiai pasaulyje gyvenančios šeimos receptas (2)
Ar tiesa, kad būtent pupelės ir yra tas stebuklingas ilgaamžiškumo maistas?
Širdies ligos – viena didžiausių sveikatos problemų pasaulyje. Mažinant šių ligų riziką, tiek vyrams, tiek moterims svarbu ne tik sąmoningai valdyti stresą, judėti, paisyti miego režimo ir pan., bet ir maitintis taip, kad iš maisto gaunamos medžiagos stiprintų vieną iš svarbiausių mūsų organų – šird...
Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi dar nematyto sumuštinio receptu. Čia puikiai dera pupelės, skrudinta šoninė ir maskarponės kremas. Sumuštinis ne tik sotus – jis labai gardus!
Atskleidė paprastą, bet genialų būdą, kaip pagerinti kavos skonį – metodas patvirtintas moksliniais tyrimais (1)
Naujo tyrimo metu atskleista puikaus kavos skonio paslaptis – tereikia vieno paprasto, bet genialaus veiksmo prieš malant pupeles.
Sveikas maistas prailgina gyvenimo trukmę ir sumažina riziką susirgti įvairiomis ligomis, tokiomis kaip širdies ligos ir vėžys. Maistas veikia ir protą – ne tik smegenų ligų riziką, bet ir gebėjimą aiškiai mąstyti, taip pat ir nuotaiką bei psichinę sveikatą.
Vidutiniškai net 17 savo gyvenimo metų lietuviai praleidžia sirgdami lėtinėmis ligomis ar turėdami negalią, o ir gyvenimo trukmė viena trumpiausių visoje ES. Medikai sako, kad didelę dalį tokios statistikos lemia prasta, nesubalansuota mityba.
Regionai, kuriuose gyvena ilgaamžiai, išsibarstę po visą pasaulį: Japonija, Italija ir net Kalifornija. Tačiau visų šių vietovių gyventojus sieja vienas svarbus bendras bruožas: 9 produktai, kurie vyrauja jų kasdienėje mityboje.
Natūralūs priešuždegiminiai produktai – tai maistas, kurį valgydami galite sumažinti uždegimo tikimybę. Jei sergate uždegimus sukeliančia liga, jums vertėtų pakeisti savo mitybos įpročius.
Nors jau gana daug daigų stypsta ant palangių, tačiau ir balandį dar pakankamai augalų, kuriuos galima sėti.
Žinoma, baklažanus, paprikas, salierus, eustomas, petunijas, heliotropus ir kai kuriuos kitus augalus sėti jau per vėlu. Šių augalų daigų galėsite nusipirkti parduotuvėje arba iš privačių augintojų. Jei sėklas sėsite dabar, paprasčiausiai nespėsite pasidžiaugti jų žiedais ar derliumi.
Pupelės – tai pupinių šeimos augalas, o jų rūšių pasaulyje yra net apie 50. Pupeles bent kartą esame ragavę kiekvienas. Vis dėlto, ne visi pupeles mėgsta ir tikrai ne visi jas vartoja. Pupelių simpatikai apie jų naudą dažniausiai žino, tačiau tie, kurie šių daržovių nemėgsta, turėtų suklusti. Tai – ...
Nors beveik visose tradicinėse kulinarijos knygose nurodoma, kad prieš verdant džiovintas pupeles reikia pamirkyti, šiandien maisto gaminimo svetainėse dažnai pastebima, kad tai nėra svarbu. Kur tiesa?