Užkandžius su tunu gaminkite tiek kasdienai, tiek šventėms. Paprastai trapios tešlos užkandžiai būna vieni geidžiamiausių. Beje, tokius užkandžius su tunu pagaminsite gana nesudėtingai.
putpelių kiaušiniai
21 straipsnių
Paruoškite lašišos tartarą su avokadu – bus nuostabūs pusryčiai. Palankūs sveikatai ir tikrai gardūs. Patiekite lašišos tartarą ant skrebučio, puošdami virtais putpelių kiaušiniais ir ikrais.
Maistas – viena iš pagrindinių žmogaus organizmo gyvavimo sąlygų, visavertė mityba suteikia reikiamų medžiagų, padeda puoselėti stiprią sveikatą ir palaikyti trokštamą energijos lygį. Kai kurie produktai liaupsinami ne visai pelnytai, o kiti iš tiesų yra lyderiai – aprūpina įvairiais vitaminais, min...
Lietuvos dvaruose XIX a. pusryčių arba priešpiečių stalas buvo neįsivaizduojamas be tradicinio patiekalo – zrazų. Šis patiekalas atkeliavo dar iš Abiejų tautų respublikos laikų ir tapo vienu iš pagrindinių ir ponų mėgiamiausių patiekalų. XIX amžiaus viduryje vilnietė Wincenta Zawadzka savo receptų k...
Ar esate kada ragavę putpelių kiaušinių? Nuvykę į netoli Vievio įsikūrusį didžiausią šalyje putpelių ūkį, čia jų galėtumėte prisiragauti į valias. Projekto „30 metų iki šiandien“ kūrybinė komanda nusprendė pasižvalgyti ir savo akimis pasižiūrėti, kaip yra auginami šie, pasirodo, ganėtinai įnoringi p...
Palepinkite šeimos narius nuostabiu patiekalu – bandelėmis su žuvies užtepėle FISH SPREAD! Mmmm, atrodo išties gardžiai, ar ne?
Netoli Vievio įsikūrusio didžiausio šalyje putpelių ūkio savininkė Daiva Urbonavičiūtė augina tūkstančius putpelių, kurios per dieną padeda iki 10 tūkst. kiaušinių. „Turiu misiją išmokyti lietuvius virti putpelių kiaušinius“, – šypsosi verslininkė.
Kiaušinis – vienas pagrindinių artėjančių Velykų simbolių, vaizduojantis atgimimą, atbundančią gamtą bei vaisingumą. Ir nors per šią pavasario šventę tradiciškai marginame ir skanaujame vištų kiaušinius, Velykų stalą itin paįvairina į margučių krepšelį įdėti putpelių kiaušiniai.
Lazdijų rajono Šventežerio seniūnijos Mikyčių kaimo ūkininkę Birutė Ščerbetkienę sutikau Veisiejų turguje, kur ji kone kiekvieną ketvirtadienį atveža parduoti putpelių kiaušinius ir savo mamos Danutės Marijonos Muliuolienės gamintus sūrius.
Lietuviai per Velykas neapsiriboja paprastais vištų kiaušiniais ir ieško įvairovės, todėl smarkiai išauga ir putpelių kiaušinių paklausa, nors šie yra brangesni už įprastus.
Putpelių kiaušiniuose ypač daug omega 3 riebalų rūgščių, tačiau ir vištų kiaušiniai labai maistingi ir puikiai tinka salotoms. Špinatus galite keisti gražgarstėmis ar kitų salotų lapais, tačiau tada salotos praras nemažai maistinės vertės.