Kartu su visa Lietuva „Delfi“ kolektyvas dalyvavo Pyragų dienoje – skanavo kolegų gamintus gardėsius ir dosniai aukojo Krizinio nėštumo centrui. Tai nevyriausybinė organizacija, įkurta padėti moterims, išgyvenančioms neplanuotą, krizinį nėštumą, vaikelio netektį dėl persileidimo, priešlaikinio gimdy...
pyragai
830 straipsnių
Pyragas – kepinys, priklausantis vienam iš dviejų kepinių tipų:
- pyragai iš tešlos su saldžiu ar mėsišku arba kitokiu įdaru. Tokie pyragai anksčiausiai pyragai paminėti XII a. Anglijos šaltiniuose.
- pyragai iš pagerintos tešlos su cukrumi ir riebalais.
Jei norite obuolių pyrago greitai, gaminkite pagal šį receptą. Paruošite per 5 minutes ir galėsite šauti į orkaitę. Tai ne tik greitai pagaminamas, bet ir labai skanus obuolių pyragas su manais.
Kruasanų pyragas itin skanus šiltas ir su plakta grietinėle. Todėl pyragą valgykite ilgai nieko nelaukdami. Beje, kruasanų pyragą labai patogu valgyti, nes jo net nereikia pjaustyti.
Šis obuolių pyragas su varške – išskirtinis. Jame dera traškumas, minkšta ir puri varškės masė bei gaivumo suteikiantys obuoliai. Garantuojame – obuolių pyrago receptą tikrai išsisaugosite.
Prasidėjus vyšnių ir trešnių sezonui, puiki proga išbandyti naujus receptus ir pamaloninti savo gomurį. Desertai su vyšniomis gali būti stebėtinai įvairūs: ledai, putėsiai, panakota, sūrio pyragai, parfė.
Desertui kepame trupininį pyragą su uogiene. Trapus ir tuo pat metu minkštas su gardžia rūgštumo nata – tiesiog tirpsta burnoje. Trupininį pyragą nepaprastai skanu valgyti su juodąja arbata arba šiltu pienu.
Vyšnios tikrai naudingos organizmui ir jomis verta mėgautis visą vasarą, todėl rekomenduojama kepti vyšnių pyragą. Tai vienos daugiausiai antioksidantų turinčių uogų, taip pat vyšnios gali padėti sustiprinti imunitetą, pasižymi uždegimus slopinančiomis savybėmis. Sakoma, kad valgant daug vyšnių gali...
Pats metas gaminti varškė pyragą su braškėmis. Lengvas ir gaivus – jis labai tinka karštesnėmis dienomis. Skanaukite varškės pyragą, kai atvės.
Jei svarstote, ką pagaminti desertui, kepkite cinamoninį keksą. Pagaminti itin paprasta, o minkštutis keksas nustebins purumu ir kvapnumu. Iškepusį cinamoninį keksą apibarstykite cukraus pudra.
Norint pasigaminti sveikesnį desertą, tarkime, braunį, tikrai nereikia atsisakyti šokolado. Paprasčiausiai reikėtų baltąjį arba pienišką šokoladą pakeisti sveikesniu, kokybišku juoduoju. Šiame šokolade gausu antioksidantų, netgi yra geležies, cinko. Tam, kad iš šokolado gautumėte didžiausią naudą – ...
Sūrio pyragas su rabarbarais – šio sezono kepinys. Rabarbarų rūgštelė, sūrio minkštumas ir purumas – niekas neliks abejingas tokiam gardėsiui. Kepkite sūrio pyragą su rabarbarais orkaitėje 40–45 minutes.
Braškių galetė bus puikus desertas prie kavos ar arbatos puodelio. Šis desertas patiks tiek dideliam, tiek mažam. Kepkite braškių galetę apie 30 minučių.
Sultingas rabarbarų plokštainis su traškiu karamelės skonio papločiu. Maloni rūgštelė suteikia pyragui su niekuo nesupainiojamą skonį. Prieš patiekdami rabarbarų plokštainį apibarstykite cukraus pudra.
Jei norite gardaus deserto, gaminkite rikotos pyragą. Tešlą paruošite vos per kelias minutes, o orkaitėje pyragas keps apie 25 minutes. Rikotos pyragą patiekdami apibarstykite cukraus pudra ir puoškite šviežiomis uogomis.
Žinoma, dėl skonio sunku ginčytis, tačiau apverstas karamelizuotų obuolių pyragas daugeliui yra gardžiausias. Šiek tiek užgaišti jį kepant reikia, bet dėl fantastiško skonio pyrago verta. Karamelizuotų obuolių pyragą valgykite dar šiltą.
Rabarbarų sezonas įsibėgėjo, tad siūlome greitai pagaminamo rabarbarų pyrago receptą. Kepkite pyragą apie 1 valandą. Atvėsintą rabarbarų pyragą apibarstykite cukraus pudra.
Gardus ir kvapnus obuolių pyragas, kuriuo galėsite palepinti savo artimuosius. Sviestinė tešla ir drėgni aromatingi obuoliai. Kepkite obuolių pyragą apie 40-45 minutes, kol gražiai paruduos.
Minkštas, gardaus saldžiarūgščio skonio – toks yra šis kivių pyragas. Jis ne tik labai skanus, bet ir atrodo efektingai. Kivių pyragą valgykite tiek šiltą, tiek atvėsusį.
Jei mėgstate kepti pyragus, tačiau jie dažnai gaunasi per sausi, turime jums iš pažiūros neįprastą, tačiau labai veiksmingą sprendimą – į tešlą įmaišyti šiek tiek majonezo. Šis slaptas ingredientas kepiniui ne tik suteiks reikalingo drėgnumo, bet ir garantuos purų ir minkštą pagrindą. Išbandyti šį t...
Pasigaminkite ukrainietišką mielinį pyragą „Pagach“. Nors tradiciniai ukrainiečių patiekalai – barščiai, virtinukai, Kijevo kotletai – žinomi visame pasaulyje, kiekvienas Ukrainos regionas turi tik jam būdingą kulinarinį paveldą. Centrinėje Ukrainoje iš kartos į kartą perduodami miltinių patiekalų r...