Yra receptai ir yra receptai „Iš aukso fondo“. Delfi Maistas jau keleri metai renka išskirtinius receptus, kurie į mūsų virtuves atėjo iš tėvų, senelių, giminaičių. Tai tokie receptai, kurie gyvuoja keliasdešimt ar net per šimtą metų, tačiau iki šiol pagal juos tebėra gaminami patiekalai – gardūs, k...
pyragėliai
45 straipsnių
Kreminė daržovių sriuba paskleis virtuvėje tokius kvapus, kad artimieji susirinks prie stalo ir nekviesti. O kur dar empanadų – pyragėlių su daržovėmis – gardumas. Patikiname – kreminę morkų ir lešių sriubą su empanadomis gaminsite dar ne kartą.
Aukštaitiški pyragėliai, kurie nuo stalo dingsta per 5 minutes, – Ona juos gamina įvairioms progoms (1)
Šie pyragėliai mėgstami ne tik Onos Skavronskienės namuose. Juos moteris kepa ir įvairioms Biržų rajono Bliūdžių kaimo šventėms – pyragėliai tokie populiarūs, kad nuo stalo dingsta per kelias minutes. Taigi ir su Delfi Maistas skaitytojais Ona dalijasi jų receptu, o taip pat ir gudrybe, ko dėti į mė...
Tokius pyragėlius galima kepti šventėms, galima – kasdienai. Minkšti, purūs ir labai gardūs. O su slyvų džemu pyragėliai – nuostabūs.
Pyragėliai su kalakutiena ir spanguolių džemu – puikų balansą turintis skonių derinys. Šis užkandis labai patiks svečiams per Kalėdas ar kitas šventes. Pyragėliai su kalakutiena ir spanguolių džemu skanūs ir atvėsę.
Pyragėliai su špinatais ir feta – lengvas vegetariškas užkandis pusryčiams arba pietums. Šis karštas užkandis puikiai tiks ir vakarėliams, gimtadienio šventėms. Pyragėliai su špinatais ir feta suvartokite per 3–4 dienas.
Pyragėliai su dešra ir sūriu – lengvai pagaminamas užkandis, su klasikiniais itališkais ingredientais įdarui. Šis užkandis tiks bet kokiai progai. Pyragėlius suvalgykite por porą dienų.
Pyragėliai su šilauogėmis – desertas tinkantis įvairioms progoms. Skanumynas tiesiog tirpsta burnoje. Iškepusius pyragėloius apibarstykite cukraus pudra.
Visi, kas pažįsta TV ir radijo laidų vedėją Simoną Albavičiūtę-Banditą, žino, kad ji ne iš kelmo spirta. Pasirodo, charizma – paveldima. Laidoje „Mamų virtuvė“ apsilankiusi jos mama Irena Albavičienė tą puikiai įrodė.
Sluoksniuotos tešlos ir persikų pyragėliai – paruošiami greitai ir labai gardūs. Puiki rikotos ir persikų dermė – pyragėliai tiesiog tirpsta burnoje. Sluoksniuotos tešlos ir persikų pyragėlius apibarstykite uogomis.
Užkandžių prireikia dažnai: piknikaujant, susiruošus į kelionę ar tiesiog žiūrint mėgiamą serialą. Vieniems patinka sūrūs, kitiems gi norisi saldžių. Kad visi būtų laimingi ir patenkinti, tekste – 10 saldžių ir sūrių užkandukų. Rasite: pyragėlius su pomidorais ir feta, keksiukus su kreminiu sūriu ir...
Iki Kūčių likus mažiau nei savaitei verta susiplanuoti šventinį meniu. Jei šiemet norite nustebinti artimuosius, galite išbandyti kiek primirštus, senovinius šios šventės valgius.
Ant dažno šv. Kūčių stalo bus šis patiekalas – pyragėliai su grybais. Šis receptas – dzūkiškas, kviečiame išbandyti. Pyragėlius su grybais galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus.
Jei mėgstate čeburekus, šiems pyragėliams tikrai nesugebėsite atsispirti dėl traškios tešlos, sultingo įdaro ir aišku... dydžio!
Obuolių pyragėliai – puikus užkandis ar net patiekalas pusryčiams, vakarienei.
Neturite laiko? Dirbate iki gruodžio 23-iosios vakaro, o jau kitą dieną norite gardžiuotis tradiciniais švenčių patiekalais? Viską galima padaryti paprasčiau.