Prinokus raudoniesiems serbentams verdame uogienę. Saldžiarūgščio skonio ji tinka ir prie mėsos, ir prie miltinių patiekalų. Raudonųjų serbentų uogienę laikykite šaltai.
Raudonieji serbentai
20 straipsnių
Kviečiame pasimėgauti raudonųjų serbentų ir bananų glotnučiu. Raudonieji serbentai labiausiai vertinami dėl medžiagos, vadinamos oksikumarinu, kuri normalizuoja kraujo krešėjimą, o tai svarbu infarkto profilaktikai. Pektinai, esantys raudonuose serbentuose, suriša blogąjį cholesterolį. Taigi, raudon...
Tai receptas belgiškų vaflių gerbėjams. Jei esate įpratę labiau juos ruošti kaip pusryčių patiekalą, sužinosite, kaip vaflius paversti desertu. Gamindami pagal šį receptą iškepsite iš išorės itin traškius vaflius.
Kepenėlių paštetas tiks visada – ir kaip užtepėlė pusryčių metu, ir kaip užkandis ruošiant vakarėlį. Minkštos tekstūros paštetą itin gardu valgyti su duonos lazdelėmis. Kepenėlių paštetą prieš patiekdami gerai atšaldykite.
Turguje kilogramas serbentų kainuoja apie 5 eurus, praneša LNK žinios.
Dabar pats serbentų „pikas“. Tad savo skaitytojus pažindiname su desertinių veislių dešimtuku, kurį padėjo išrinkti VU botanikos sodo pomologinių kolekcijų grupės vadovas Edvardas Meidus.
Už litrą mėlynių – iki keturių eurų. Trešnės – pustrečio ir daugiau, o apie kalbant apie šilauogių kainas net skauda piniginę. Kadangi, sutiksite, uogos pelnytai gali būti vadinamos prabangos preke, DELFI paklausinėjo specialistų, kurioms pataupyti tikrai vertėtų.
Kai atsibos virti uogienes, pasigaminkite gaivų pudingą. Patiekite su plakta grietinėle.