Jeigu manote, kad įprasti svogūnai yra be galo traškūs, vadinasi, dar neragavote marinuotų – jie pasižymi ir saldžiai aštriu skoniu, kuris idealiai papildo ant įkaitusių kepsninės grotelių kepamus patiekalus.
Raudonieji svogūnai
126 straipsnių
Vasaros salotas pagaminsite lengvai ir greitai. Gardžios, su lengva rūgštele – jos neabejotinai patiks daugeliui.Vasaros salotas patiekite iškart pagaminę.
Klaidinga manyti, kad makaronus su vištiena saldžiarūgščiame padaže gardžiai paruoš tik restorane. Taip pagaminti patiekalą galite ir jūs patys namuose. Paruoštus makaronus su vištiena puoškite laiškiniu svogūnu ir svogūno traškučiais.
Tuno salotos – turbūt vienos gardžiausių. Jose dera įvairūs skoniai, o tunas lyg užbaigia šią turtingą paletę. Valgykite tuno salotas su skrudinta duona.
Beveik kiekvienoje virtuvėje galima rasti bent vieną svogūną. Ši aromatinga, aštriu skoniu pasižyminti ir dažnai verkti priverčianti daržovė naudojama įvairių patiekalų receptuose. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, renkantis svogūnus visada svarbu atkreipti ...
Salotos su kepta paukštiena – naujas patiekalas ir galimybė neišmesti maisto. Jei po Kalėdų liko kepto kalakuto, vištienos ar žąsies, paruoškite šias skanias, greitas ir sveikas salotas. Pagardinkite salotas su kepta paukštiena alyvuogių aliejumi, sojų padažu ir žolelėmis.
Menkės kepsneliai su sūriu tiks ir lengvai vakarienei. Ypač jei valgysite juos su ryžiais. Nesudėtingai paruošiami menkės kepsneliai visada sulaukia pasisekimo.
Nors atrodo, kad visi svogūnai vienodi, jų yra pačių įvairiausių rūšių: vienos jų – pasižymi aitrumu, kitos – saldumu. Todėl skirtingos rūšies svogūnai tinka skirtingiems patiekalams gaminti ir renkantis šią daržovę dėmesį atkreipti reikėtų į tai, ką žadate gaminti.
Rudenėjant taip ir norisi sotesnio ir neretai – aštresnio maisto. Ir tikriausiai pirma mintis, šaunanti į galvą tokiais atvejais, – jautienos troškinys. Taigi būtinai išbandykite firminį garsiojo kulinaro Jamie Oliverio receptą. Jautienos krūtininė šiam troškiniui suteiks ypatingos tekstūros ir ryšk...
Kai organizuojame vakarėlius draugams ar tiesiog norime pasilepinti, bet laiko turime kaip visada – mažai. Šio užkandžio receptas – visiškai nesudėtingas, tačiau savo skoniu ir pateikimu prilygstantis ir pretenzingiems skanėstams. Daržovių ir pupelių derinys – energijos ir vitaminų šaltinis. Norėdam...
Šios šiltos salotos – sočios, turi labai daug baltymų. Tai recepte esančių lęšių nuopelnas. Jų dėka esame sotūs nuo nedidelio kiekio maisto, ilgai nepraalkstame. Taip pat, imbieras šiam patiekalui suteikia pikantiškumo.
Nuspalvinkite savo pietų lėkštę su šiuo receptu. Nesvarbu ar ruošiatės pietums namuose, ar skubate užkąsti darbe, spalvų gausa lėkštėje garantuos platų su maistu gaunamų naudingų medžiagų spektrą. Recepte ryškiausią spalvą atstovaujančios raudonosios pupelės – ne tik aprūpins jus baltymais, bet yra ...
Raudonuosiuose svogūnuose gausu vitaminų bei mineralų, taigi jų valgymas kasdien padės išvengti lėtinių ligų bei palaikyti organizmą sveiką. Svogūnus valgykite žalius, nes jų virimas ar kepimas gali sunaikinti visas gerąsias savybes.