raugas

25 straipsnių

Kai planuojame piknikus ar grilio vakarėlius, aišku, pirmiausia galvojame apie maistą, bet juk ir gaivūs gėrimai yra neatsiejama valgymo lauke dalis, tad kviečiame išbandyti naminę kmynų girą. O šią labai lengva pasigaminti, jeigu jau turite duonos raugo (jeigu neturite, juo gali pasidalinti draugai...

2023.06.20 00:00
Roma Macijauskaitė

Prieš porą mėnesių vyras lankėsi Lenkijoje ir parvežė dovanų receptą. Lenkiškos sriubos „Žurek“. Visas ausis išūžė, kokio nuostabaus skonio sriuba ir prilygino lietuviškiems šaltibarščiams. Skirtumas tik tas, kad lenkiška sriuba valgoma karšta. Kai po kelių dienų ir ant mūsų stalo garavo „Žurek“, te...

2023.04.19 10:40

Lapkričio 17–ąją pasaulyje minima tarptautinė naminės duonos diena. Lietuvoje duona ir jos kepimas turi itin senas tradicijas ir užima ypatingą vietą mūsų kultūroje. Iš tinkamų ingredientų paruošta duona – palanki ir sveikatai, mat joje gausu skaidulų, mineralų bei vitaminų.

2021.11.17 18:40

Duona jau nuo seno daugelyje kraštų laikoma ypatingą reikšmę turinčiu maistu. Šiandien ant mūsų stalo ji taip pat dažnai sutinkama. Gardžiais receptais visai šeimai internete besidalijanti tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė sako, kad jos virtuvėje visada galima rasti įvairių rūšių duonos. O ir patie...

2020.08.31 15:26

Dar nuo senų laikų yra sakoma, kad kepinys, į kurį įdedama daugiausiai meilės ir rūpesčio, yra naminė duona. Kiekviena šeimininkė savo virtuvėje ją kepdavo bent kelis kartus per mėnesį, o skoniu, rupumu ir kvapu mėgaudavosi visi namiškiai. O ką daryti šiandien, kai laiko kepiniams turime vis mažiau?...

2019.11.16 11:52

Nuo seno lietuviai duoną ne tik mėgo, bet ir garbino. Ji būdavo laikoma ir sveikatos šaltiniu, ir namų gelbėtoja, ir maitintoja. Tradiciškai vasario 5-ąją yra minima šv. Agotos – Duonos – diena, tačiau per daugybę metų keitėsi ne tik šio kepinio receptūra, bet ir požiūris į jį. Pasigirsta raginimų, ...

2019.02.05 13:53