Rauginimas

49 straipsnių

Gardžiausios gėrybės jūsų šeimai! Konservuotos, marinuotos, raugintos, sūdytos, džiovintos gėrybės ir skaniausios uogienės bei džemai.

Roma Macijauskaitė

Dražovių rauginimas – fermentacija – nauja maisto mados banga, ne per seniausiai atkeliavusi į mūsų virtuves. Teisingiau būtų pasakyti, sugrįžusi, mat raugintus produktus kadaise mūsų senoliai valgė kiekvieną mielą dieną. Maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvės“ autorė Renata Šniolienė mėgsta eksperim...

2022.10.05 20:09
Gabrielė Grinkaitė

Kasmet rudenį, kai iš daržų, sodų ar močiučių parsivežame daugybę cukinijų, moliūgų ir obuolių, kyla tas pats klausimas – o ką su jais daryti? Šaldyti, virti obuolienę, spausti sultis? Kartu su gydytoju dietologu Edvardu Grišinu aptarėme dažniausiai naudojamus būdus išsaugoti rudens gėrybes žiemai i...

2020.10.21 08:00
GIEDRĖ MONTVILAITĖ

Parduotuvių prekystaliai nukrauti įvairiausiais konservuotais produktais, tačiau jiems dažnai sunku pranokti savo rankomis ruoštas sodo, daržo arba miško gėrybes. Šiuo metu gamta mus gausiai jomis lepino, todėl dažnai šeimininkei kyla klausimų, ko nevalia pamiršti ruošiant daržovių atsargas žiemai i...

2020.09.29 13:08