Šviežiai paraugti agurkai – vienas gardžiausių vasaros užkandžių. Žinoma, tokį garnyrą galima pasiruošti ir žiemą, tačiau vasarą jis skaniausias. Šviežiai paraugtus agurkus valgysite jau kitą dieną.
Rauginti
22 straipsnių
Korėjietiškai paruošti kopūstai – kimčiai, vienas populiariausių azijietiškų daržovių receptų. Šis patiekalas yra puiki alternatyva tradiciniams lietuviškiems raugintiems kopūstams. O ir gaminami jie gana panašiai – kimčiai yra ruošiami fermentacijos būdu.
Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ kūrėja Audronė Zemenskienė kas vasarą nepraleidžia laiko, kai atsiradus pirmiesiems lietuviškiems agurkams jų galima paraugti greitam valgymui. Šiemet gamindama nutarė paeksperimentuoti – rezultatas tiesiog pribloškė.
Tai korėjiečių receptas, pagal kurį daržovės fermentuojamos apie 10 dienų.
Šios raugintos daržovės vertinamos ne tik dėl puikaus skonio, bet ir dėl neabejotinos naudos organizmui. Tačiau kopūstams raugti tinka ne visos paskutinio rudens mėnesio dienos. Senoliai tvirtina, kad iki lapkričio 7-osios kopūstų raugti nepatartina. Šiuo darbu užsiimti nereikėtų ir per mėnulio piln...
Greitas ir paprastas būdas paruošti traškius, aromatingus ir labai skanius mažai sūdytus agurkėlius - tiesiog užmarinuoti juos maišelyje!
Kulinarijos lofto „Čiop Čiop“ šefas Marc d'Erceville iš Prancūzijos rekomenduoja lietuviams naudoti kuo daugiau savo natūralių, šviežių sezoninių produktų, kurie pasitelkus kūrybiškumą gali praturtinti lietuvišką virtuvę. Specialiai „Delfi.lt“ skaitytojams šefas demonstruoja Velykų stalui itin tinka...