Rudenį rauginti kopūstai graibstyte graibstomi! Jų pilna parduotuvių lentynose ir turguose. O ir patiems užsirauginti kopūstų nėra jau taip sudėtinga. Pripjaustykite kopūstų, įberkite druskos ir laukite, kol rūgimo procesas atliks savo darbą. Bet ar iš tikrųjų rauginti kopūstai yra ne tik malonumas ...
Rauginti kopūstai
76 straipsnių
„Šeimų virtuvės“ laidoje svečiuojasi žinoma Lietuvos scenaristė ir renginių organizatorė Jurga Klimaitė-Riebling. Drauge su laidos vedėja Egle Kernagyte-Dambrauske jos paruoš vokišką patiekalą – raugintus kopūstus su kiaulienos dešrelėmis.
Net toks paprastas patiekalas kaip rauginti kopūstai gali būti ne tik puiki užkanda, bet ir solidus ramstis sveikatai. Matyt neveltui jūrininkas ir atradėjas Džeimsas Kukas dar 18 amžiuje sakė, kad kad „rauginti kopūstai išvaro iš kūno visas ligas“.
10 receptų, kuriuos verta išbandyti.
Koks gi ruduo be kopūstų raugimo? Prasidėjus šaltajam metų laikui daugelis šeimininkių žiemai ruošia šį skanų, sveiką ir nebrangų produktą. Jis iki pavasario aprūpins žmones reikalingais probiotikais, skaidulomis, vitaminais ir mineralais. Be to, rauginant sunaudojama labai mažai druskos, o galutinė...
Vėsesniu metų laiku ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik sotūs, bet ir šildytų. Būtent tokio patiekalo receptu ir dalijasi maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė.
Rauginti kopūstai laikomi labai sveiku produktu, ypač šaltuoju metų laiku, nes stiprina imunitetą. Gydytojai rekomenduoja raugintus kopūstus valgyti visiems, kurie neturi sveikatos kontraindikacijų.
Jei staiga užsimanote namuose raugintų kopūstų, o iki kaimo – toli, maisto tinklaraščio „Skanios istorijos“ kūrėja Jurga Medžionienė kviečia jų pasigaminti patiems. Svarbiausia, kad visada pasiseks, o valgysite jau po trijų dienų.
9 receptai su raugintais kopūstais – valgysite, kad net ausys links, o kai kurie receptai taps tikru atradimu (1)
Raugintas daržoves valgyti sveika, tad šiandien parinkau patiekalų su raugintais kopūstais. Tekste sudėti šie receptai: troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis, ukrainietiška raugintų kopūstų sriuba, žemaičių blynai su raugintų kopūstų įdaru, burokėlių ir raugintų kopūstų sriuba, orkaitėje kepti k...
Rudens – žiemos laikotarpis mūsų regione būna sudėtingas metas. Mums trūksta saulės, dienos šviesos ir šilumos. Ypač šilumos. Kaip liautis šąlus? Atsakymo kreipėmės į mitybos specialistus ir sužinojome daug įdomių bei naudingų dalykų. Papasakosime, kokius maisto produktus reikėtų valgyti, kad sušild...
Raugintų kopūstų sriubą žino kiekvienas, kas turėjo laimės ragauti močiutės gaminamus patiekalus. Ir jei tada ji nebūtinai žavėjo, šiandien mūsų išlavėję skonio receptoriai leidžia pajusti, kokia vis tik raugintų kopūstų sriuba gardi.
Burokėlių salotos – visada sveikas pasirinkimas. Valgysime Kūčių ar kitą dieną. O burokėlių salotos su raugintais kopūstais – vienas senesnių lietuvių receptų, beje, labai naudingų sveikatai.
Jei surengtume žiemos sriubų rinkimus, didelė tikimybė, kad juos laimėtų raugintų kopūstų sriuba. Kvapni, soti, tikra naminė sriuba. Išvirusią raugintų kopūstų sriubą gardinkite krapais.
Šalies kopūstų augintojai pradeda nuimti derlių, tačiau skundžiasi, kad kopūstų šiemet užderėjo nedaug, praneša LNK žinios.
Guliašo mėgėjams jo niekada nebus per daug. Na o šis receptas – dar turtingesnio, dar sotesnio pateikalo, kuriame dera ne tik mėsa, bet ir buovės, ir kopūstai. Toks guliašas ir sotus, ir šildantis.
Jau turbūt niekas nebemano, kad rauginti kopūstai gaminami tik kaime. Šitokiu būdu daržovių galime pasiruošti ir savo namuose. Šis raugintų kopūstų receptas ypatingas – jam nereikia druskos.
Rauginti kopūstai – vertingas, sezoninis, tradicinis mūsų regiono maistas. Žiemą, kai šalta ir siaučia virusai, griekas būtų jų neįtraukti į savo meniu, sako dietistė Vaida Kurpienė. Mat rauginti kopūstai turi medžiagų, kurios padeda apsisaugoti nuo virusų, stiprina mūsų žarnyno darbą, o per tai – i...
Ilgi vasaros vakarai, o ir juos lydintys trankūs vakarėliai švenčiant dovanoja gražias emocijas, o iš ryto paaiškėja, kad jėgų nėra. O jei dar kelyje pasipainiojo velnio lašų – laukia nemaloni atgailų diena. Raugintų kopūstų sriuba nuo seno minima kaip tikrų tikriausias pagirių maistas. Tiesa, ši – ...
Kas negirdėjęs apie tai, kad sveikiausia rinktis lietuviškas daržoves. Nors pastarosios dažnai būna neišvaizdžios, jų maistinė vertė didesnė nei užaugintų užsienyje.