Prinokus raudoniesiems serbentams verdame uogienę. Saldžiarūgščio skonio ji tinka ir prie mėsos, ir prie miltinių patiekalų. Raudonųjų serbentų uogienę laikykite šaltai.
razinos
245 straipsnių
Razina – džiovinta vynuogė, paprastai – su sėklomis („kauliukais“). Razinos valgomos neruoštos, naudojamos kepiniuose, kompotuose ir kituose patiekaluose. Plačiai naudojamos Artimųjų ir Vidurinių Rytų bei Viduržemio jūros virtuvėse.
Vienas universaliausių patiekalų – varškės apkepas. Tinka ir pietums, ir vakarienei. Ir valgo varkės apkepą tiek mažas, tiek didelis.
Mielinės spurgos su obuoliene – turbūt pačios skaniausios. Nes gaminamos pagal seną močiutės receptą. Traškios iš išorės ir minkštos viduje su saldžiai rūgščiu obuolienės lašeliu... Iškepusias mielines spurgas apibarstykite milteliniu cukrumi.
Šimtalapis – desertas išskirtinėms progoms. Gamybos procesas užtrunka, reikia pasistengti, bet tikrai verta. Gaminant šimtalapį vienas iš esminių sėkmės garantų – tešlos ištampymas.
Plonyčius, traškiais krašteliais – tokių lietinių blynų dažnas neatsisakytų tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. O kad būtų gardžiau ir sočiau, pasigaminkite varškės įdarą. Lietinius blynus valgykite su uogiene, jogurtu ar šviežiomis uogomis.
Mielinės bandelės, dar šiltos su arbata ar kava. Skamba kaip palaima, tiesa? Nėra ko delsti – gardžių, minkštų bandelių galima išsikepti ir patiems.
Šis trupininis obuolių pyragas – vienas gardžiausių. Gana nesudėtingai paruošiamas, o vertas ypatingų pagyrų. Iškeptą obuolių pyragą patiekite su ledais.
Desertui tebus keksas. Itin paprastai ir greitai paruošiamas ir labai gardus. Toks keksas gali papuošti ir šventinį stalą.
Ieškantiems sveikuoliškų užkandžių kviečiame išsikepti obuolių ir avižinių dribsnių batonėlius. Tai puikus energijos šaltinis tiek mažam, tiek dideliam. Obuolių ir avižinių dribsnių batonėlius tinka įsidėti ir į pietų dėžutę.
Desertui gaminame šokoladinį pyragą su razinomis. Purus, minkštas ir labai kvapnus. Atvėsusį šokoladinį pyragą apšlakstykite tirpintu šokoladu.
Ieškantiems sveikesnio recepto tiks šis – varškės apkepo be manų kruopų. Minkštas, purus ir labai skanus. Varškės apkepo be manų patiekite su mėgiama uogiene, grieteine ar graikišku jogurtu.
Varškėčius ruošiame, kai norisi lengvo patiekalo. O ir iškepti juos neužtrunkama. Varškėčius patiekite su medumi ar jogurtu, mėgiamomis uogomis.
Įvairių yra kalėdinių pyragų. Gamindami pagal vieną receptą jį brandiname, kitas receptas – šviežiai kepto ir iškart valgomo pyrago. Šis kalėdinis pyragas – būtent toks.
Daugelis manome, kad tai – sveiki užkandžiai, bet odontologė jų savo vaikams niekada nepasiūlytų (1)
Odontologijos klinikoje dirbanti ir mažametį vaiką auginanti moteris iš Didžiosios Britanijos paminėjo tris produktus, kurie neretai laikomi sveikais, nors iš tikrųjų juose yra galybė cukraus, todėl dantims jie tiesiog pragaištingi.
Maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorė Zina Bružienė jau ne kartą dalijosi aukso fondo vertais receptais. Juos palangiškė paveldėjo iš močiutės, tėvelių. Čia rasite nuodėmės vertą desertą su uogomis. Šiame tekste – Zinos atgaivintas plikytos tešlos tortas, kurį prieš pusšimtį metų galėjai rast...
Ruduo toli gražu nėra visų uogų sezono pabaiga – saldžiosioms vynuogėms tai pats šviežio derliaus startas. Nors dėl nemažo cukraus kiekio šios uogos dažnai sulaukia kritikos, dietistė Vaida Kurpienė jų demonizuoti nelinkusi. Ji pabrėžia, kad viską lemia suvalgomas vynuogių kiekis, o saikingai mėgauj...
Tereikia vos kelių ingredientų ir bandelės su varške ir džiovintais vaisiais garuos ant jūsų stalo. O skonis – nuostabus! Kepkite bandeles su varške ir džiovintais vaisiais orkaitėje 180 °C temp. apie 15 min.
Šventėms gaminame netikrą zuikį su džiovintais vaisiais. Jei įprastai netikras zuikis būna vien iš mėsos faršo, šio receptas – pagerintas. Netikrą zuikį su džiovintais vaisiais kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 40 min.
Greičiausiai dar nesate kepę duonos pudingo. Tuo įdomiau pasigaminti šį skoniu itin turtingą patiekalą. Iškepusį duonos pudingą atvėsinkite, berkite cukraus miltelių, mėtų ir šviežių uogų.
Moliūgų pyragas – tikras gardėsis. Gamybos procesas greitas ir jau pyragas kaitinasi orkaitėje. O jau po valandos galima mėgautis kvapniu, minkštu ir drėgnu moliūgų pyragu.