Moliūgų sezono metu mėgstantieji šias daržoves trina rankomis – iš jų galima pasigaminti tiek daug gardžių patiekalų, kad tik fantazijos tereikia. Tiesa, tinklaraščio „Maisto kūrėja“ Kristina Naturjevienė svarsto: jei kažkas sako, kad nemėgsta moliūgo, gali būti, kad dar neragavo skanaus patiekalo. ...
receptai su moliūgais
13 straipsnių
Su Eligijumi Debesiūnu, „Dzūkų ūkio“ savininku kalbamės, kaip teisingai pasodinti arbūzus ir melionus, kad jų skonis nenuviltų šeimos.
Nors Helovinas baigėsi, moliūgai – dar ne. Tad kaunietė kepyklėlės „Rêver“ įkūrėja Laima Masalskė kviečia juos tinkamai panaudoti ir pagaminti be galo skanius patiekalus. Tobulo skonio pyragas, kuris dienoms bėgant, tik gerėja; bulvių ir moliūgų blynai, skoniu pralenkiantys net bulvinius, ir apelsin...
Ruduo – puikus metas įsigyti moliūgų už itin patrauklią kainą ir sumaniai juos panaudoti ne tik šiurpiausios metų nakties dekoracijoms, bet ir gardiems patiekalams gaminti. Universalūs, mažai kaloringi ir nebrangūs – ši daržovė patiekalams suteikia skonio ir tekstūros, o organizmą papildo gausybe vi...
Laukus ir parduotuvių lentynas moliūgai ima spalvinti dar vidurvasarį, tačiau būtent dabar jie – patys skaniausi ir vertingiausi, teigia Vilniaus rajone šias daržoves auginantis Igoris Miskyvas.
Norite pasmaližiauti, tačiau laikotės sveikos mitybos taisyklių – ne bėda. Mėgstamus desertus galite praturtinti ne tik uogomis ar vaisiais, bet ir daržovėmis, rašoma pranešime spaudai.
Kiekvieną šeštadienį, 9.30 val. „Delfi TV“ eteryje – net 10 naujų patiekalų idėjų. Šįkart laidoje „Receptų receptai“ galėsite išgirsti vertingų patarimų, kaip panaudoti rudenį virtuvėje karaliaujančius moliūgus. Prieš eterį savo patarimais pasidalijo ir puikiai gaminanti „Delfi Diena“ vedėja Kristin...
Oranžiniai milžinai ir į delną telpantys mažyliai; glotnūs ar rauplėti; apvalūs, pailgi, kriaušės arba grybo formos; balti, žali, oranžiniai, dryžuoti… Tokie skirtingi ir kartu panašūs – tai daržo karaliai moliūgai. Kodėl juos augina ir kaip juos sekasi auginti, realizuoti, pasakoja moliūgų augintoj...
Kas turėtų tapti pagrindiniu rudens patiekalų akcentu, klausimų turbūt nekyla niekam. Galime į valias mėgautis šiųmetinio derliaus daržo gėrybėmis, kurių tarpe neabejotinai ryškiausia žvaigždė – troškiniams, sriuboms ir net pyragams puikiai tinkantys moliūgai.
Gausus šiųmetis vaisių derlius leidžia tikėtis ne mažesnių sulčių spaudimo apimčių nei pernai.
Ruduo – moliūgų metas. Tad verta išmėginti labai gardžią moliūgų sriubą. Sriuba labai gardi ir maistinga.
Klausimas. Ar vertinga valgyti moliūgus? Kuo skiriasi pagal vertę žali moliūgai nuo termiškai apdorotų? Skaistė.
Kadangi prasidėjo pats moliūgų sezonas, reikia jį kaip reikiant išnaudoti. Štai sriubos receptas, kuris yra labai lengvai ir greitai paruošiamas.