Gurmanai ir aktyvūs restoranų lankytojai jau galėjo pastebėti, kad už vakarienę „Michelin“ žvaigžde įvertintame restorane „Demoloftas“ teks mokėti daugiau. Virtuvės šefas Tadas Eidukevičius komentavo, kad tai lėmė atlyginimų augimas, didesnis darbuotojų poreikis bei brangstantys ingredientai, ypač p...
restoranas Džiaugsmas
15 straipsnių
Restoranas „Džiaugsmas“ – šefo Martyno Praškevičiaus vadovaujamas Vilniaus restoranas, pelnęs „Michelin“ žvaigždutę. Iki tol „Džiaugsmas“ dukart buvo išrinktas geriausiu Lietuvos restoranu.
Net 4 Lietuvos restoranai pelnė „Michelin“ žvaigždutes
Išrinktas geriausias Lietuvos restoranas: antrą kartą triumfavo Martynas Praškevičius
„Stebuklų“ šefas atidaro ypatingą vietą: tai bus tikras
Užkalnis prieš šventes rado restorane gyvenimo džiaugsmą
Prestižinio gido „Michelin“ žvaigždžių birželį sulaukė net keturi restoranai, tačiau praėjus mėnesiui nuo šio įvertinimo paskelbimo kainas kilstelėjo vos viena įstaiga. Argumentuojama, kad tokį sprendimą lėmė poreikis įdarbinti daugiau darbuotojų. Restoranų atstovai taip pat pakomentavo, kokių sveči...
Nuo eglės spyglių iki krapų: Lietuvos ledų žemėlapis smaližius kviečia į nepamirštamų skonių kelionę
Kasmet vienas lietuvis vidutiniškai suvalgo 7 litrus ledų – tai yra, apie pusantros porcijos per savaitę. Nors suvalgomu kiekiu mus lenkia nemažai pasaulio šalių, ledų skonių įvairove ir gausa Lietuva tikrai gali pasigirti. Tuo įsitikinti kviečia nacionalinė turizmo skatinimo agentūra VšĮ „Keliauk L...
Į „Michelin“ gidą įtraukti restoranai kabinasi lenteles ir žada nekeisti kainų: dabar žaidžiame pasaulio lygoje (15)
Praėjus savaitgaliui „Michelin“ gide atsidūrusių restoranų vadovai pripažino, kad sulaukė kiek didesnio lankytojų srauto, nors aiškias išvadas daryti dar anksti. Jie džiaugėsi sulauktu dėmesiu ir nurodė, kad paminėjimas „Michelin“ reiškia, jog dabar Lietuvos restoranai „žaidžia pasaulinėje lygoje“. ...
„Michelin“ žvaigždę gavusių restoranų rezervavimo sistemos jau lūžta: atsakė, ką darys dėl kainų (20)
Penktadienį Lietuva pabudo turėdama keturis prestižinėmis „Michelin“ žvaigždėmis įvertintus restoranus. Jų vadovai ir šefai „Delfi“ komentavo, kad rezervacijų augimą išties pajuto, kai kur net susidurta su rezervavimo sistemų trikdžiais. Jie taip pat atsakė į klausimus, ar gavę apdovanojimą planuoja...
Žvilgterkite į pirmąjį „Michelin“ gidą po Lietuvą – kas yra apdovanotieji restoranai ir kas juose sužavėjo inspektorius (16)
Spaudos konferencijoje dalyvavęs slaptas inspektorius atskleidė, kas vertintojus sužavėjo „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintuose restoranuose.
„Michelin“ įvertinto restorano „Džiaugsmas“ šefas Praškevičius tikėjosi tyliai atverti duris ir laukti lankytojų, neabejingų naujam jo sumanymui (1)
Ketvirtadienio vakarą pirmą kartą prestižinėmis „Michelin“ žvaigždutėmis buvo apdovanoti Lietuvos restoranai. Pripažinimą pelnė net keturi restoranai: „Demo“, „Nineteen18“, „Džiaugsmas“, „Pas Mus“. Delfi Maistas buvo pirmieji, kurie lankėsi vėliau net dukart geriausiu šalies restoranu pripažintame „...
Ketvirtadienį paaiškėjo, kad Lietuvoje po vieną „Michelin“ žvaigždę gavo net keturi restoranai „Demo“, „Džiaugsmas“, „Nineteen18“ ir „Pas mus“. „Žaliąja“ žvaigžde buvo įvertintas „Red Brick“. „Delfi“ patyrinėjo, kiek vakarienė čia kainuoja šiuo metu bei paklausė ekspertų, ko galime tikėtis ateityje....
Pirmadienio vakarą gero maisto gerbėjams pristatyta „Telia Play“ premjera – devynių dalių originalus dokumentinis serialas „Kitapus lėkštės“. Tai žvilgsnis į geriausių Baltijos šalių restoranų virtuvę ir jiems vadovaujančių asmenybių kelią į sėkmę bei pripažinimą. Pristatymo vakarą parodyta speciali...
Vartotojų mėgstamiausi prekių ženklai visai nebūtinai yra stiprūs teisiniu požiūriu. Mylimiausiais jie tampa dėl rinkodaros sukuriamos pridėtinės vertės ir rinkai perduodamos žinutės. Tuo tarpu teisininkai stipriais laiko prekių ženklus, kurie turi ryškų skiriamąjį požymį ir nėra tiesiogiai aprašant...
Geriausias Lietuvos šefas Martynas Praškevičius parodė, kaip restoraninį maistą pasigaminti namuose (7)
Kol šalies restoranai priversti užverti duris dėl antrojo karantino, geriausių restoranų šefai siūlo restoranų patiekalus pasigaminti namuose ir nepraleisti progos pasidžiaugti rudens sezono gėrybėmis.
Urtė Mikelevičiūtė. Ar geriausias ir svetingiausias šalies restoranas teikia žmonėms džiaugsmą? (45)
Vakar Vilniaus rotušėje apdovanoti metų svetingiausieji. O svetingiausiu 2019 metų restoranu tapo geriausias šalies restoranas „Džiaugsmas“.
Šiais metais Lietuvos gastronomijos pasaulis sužibėjo kaip niekad – net du Lietuvos restoranai pateko į „50 Geriausių atradimų“ (50 Best Discovery) sąrašą – tai „Nineteen18” ir geriausiu restoranu Lietuvoje pripažintas „Džiaugsmas“.
Specialių apdovanojimų metų „Pirklių klube“ šįvakar įvyko projekto „30 geriausių restoranų“ atomazga ir paskelbti penki geriausi Lietuvos restoranai. Pirmoji vieta antrus metus iš eilės atiteko šefo Martyno Praškevičiaus vietinės virtuvės restoranui „Džiaugsmas“.
Šiandien startavo jau ketvirtąjį kartą vykstantys „30 geriausių restoranų“ rinkimai. Specialaus renginio metu Gero maisto akademija paskelbė trumpąjį restoranų sąrašą, iš kurio virš 100 Gero maisto akademijos narių rinks savo 2019-ųjų favoritus. Trumpajame 60 restoranų sąraše – akivaizdi projekto pl...