riebus maistas

17 straipsnių

Brigita Ragickaitė

Jeigu vasarą į riebų maistą nesinori žiūrėti, žiemą jis atrodo kaip niekada viliojančiai – toks maistas sušildo ir aprūpina energija ilgesniam laikui, ko, rodos, žiemą taip trūksta. Tačiau riebaus maisto liaupsinti nereikėtų – mitybos ekspertai pastebi, kad lietuviai ir taip jo suvartoja per daug, i...

2022.12.19 18:25

Riebalai – organizmo energijos šaltinis, tačiau dėl atsiradusio jų pertekliaus neišvengiamai auga kūno svoris ir apkraunama virškinimo sistema, ypač kepenys. „Camelia“ vaistininkas Mintautas Kamandulis pranešime žiniasklaidai sako, kad dėl patiriamų didelių apkrovų gali sutrikti medžiagų apykaita, n...

2022.05.08 09:33
Simona Laiconaitė

Jei valgysi riebiai, storėsi. Nuo riebaus maisto auga cholesterolio rodikliai ir didėja rizika susirgti kraujagyslių bei širdies ligomis. Mūsų smegenims yra būtini angliavandeniai. Ketogeninė mityba tėra dieta, ji negali būti ilgalaikis sprendimas. Sportuojantys negali atsisakyti angliavandenių. Mės...

2021.08.31 06:15
Aigustė Tavoraitė

Antradienį, gegužės 2-ąją, minėta Pasaulinė astmos diena. Pastebima, kad per pastaruosius tris dešimtmečius šios lėtinės uždegiminės plaučių ligos atvejų gerokai padaugėjo. Mokslininkai tai linkę sieti su mitybos ir aplinkos sąlygų kaita.

2017.05.10 00:00

Neatsiejamas Šv. Velykų stalo atributas – kiaušiniai. Kuo pasižymi šis maisto produktas? Kiaušinis savo mitybine verte yra puikus maisto produktas. Jame gausu baltymų, todėl jis suteikia ilgalaikį sotumo jausmą, taip pat yra nekaloringas, jei yra virtas ir jo nevalgome su majonezu.

2015.04.05 15:42
Giedrė Petkevičė

Tradiciniai Užgavėnių blynai, kurių tešlą sudaro vanduo, pienas, kiaušiniai ir kvietiniai miltai, nėra maistingi ir turi nedidelės vertės baltymų bei daug angliavandenių. Jie nėra priskiriami sveikos mitybos patiekalams, tačiau gydytoja dietologė doc. dr. Edita Gavelienė jų atsisakyti nesiūlo. Speci...

2015.02.17 14:23