Kartais naujo ir netikėtai gardaus patiekalo idėja kyla tiesiog po savaitgalį gamtoje praleistų kelių dienų. Būtent taip ir nutiko tinklaraščio „5produktai“ autorei Romai Labžentei, kai grįžus namo maišelyje rado kelis sutrintų krekerių pakelius.
Roma | 5produktai
15 straipsnių
Ar patikėsite, jei pasakysiu, kad įmanoma pasigaminti 4 porcijas gardžios meksikietiškos čili sriubos, išleidžiant vos 6,50 €? Kitaip sakant, tai 1,60 € už porciją! Na o svarbiausia, kad valgote šiltą, maistingą, namie gamintą patiekalą, kuriame nepridėta jokių neaiškių ingredientų. Kai pavasaris ne...
Kad ir kiek valandų miegotume, dauguma be rytinio kavos puodelio pabusti tiesiog negali. Atrodo, kad jis turi ypatingų galių: vien kavos aromatas sužadina energijos pliūpsnį. Bet būna dienų, kai neužtenka nei antro, nei trečio puodelio ir pradeda atrodyti, kad visą dieną taip ir dirbsime „robotuku“.
Turbūt nerastume žmogaus, nemėgstančio tinginio: juk pagaminti taip paprasta, produktai visai neįmantrūs ir nebrangūs, o daugumai jis dar ir neša vaikystės nostalgiją. Tad kodėl gi neišbandžius ir kitokių variacijų?
10 minučių. Vidutiniškai tiek laiko užtruksite, kol pasigaminsite sveikesnę „Rafaello“ saldainių versiją. Taip taip, perskaitėte teisingai! Kviečiu išbandyti.
Visiems užeina akimirka, kai labai užsinori „kažko saldaus“. Ir ką tada darome? Tai aišku, kad pradedame darinėti spinteles, ieškoti stalčiuose užslėptų karamelinių saldainių ir to nuo Kalėdų likusio „muilo skonio“ šokoladinio senelio. Juk geriau nei nieko, o poreikis patenkinamas.
Manau, kad daugeliui moterų kefyras turi dvi asociacijas: tai pagrindinis ingredientas gaminant šaltibarščius ir dietų palydovas. Pirmu atveju kefyras suteikia daugiau laimės, nes žinome, kad bus daug skanaus maisto. Antru atveju – dažnai po tokių „dietų“ į jį nebenorime net pažiūrėti.
Turbūt nesu vienintelė, kuri vaikystėje dievino varškės sūrelius. Mokydamasi mokykloje per pietų pertraukas su draugėmis lėkdavau iki artimiausios parduotuvės, nusipirkdavom po 3 skirtingus sūrelius ir, kol grįždavom iki mokyklos, jų jau nelikdavo. Sūrelių kainą puikiai pamenu – svyruodavo 0,18–0,25...
Tai – dar vienas „TikTok'o“ hitas, kuris buvo iškilęs į aukštumas. Ir visai nesistebiu – tai ne tik šaldytuvo „šluota“, kai nesunkiai galima sunaudoti ten pasislėpusius maisto likučius, bet ir puikus variantas lengviems pusryčiams ar užkandžiui. Negana to, labai paprasta paruošti, tad galite įdarbin...
Neretas žmogus turi klaidingą mąstymą, kad kas sveika – neskanu arba brangu. Žinoma, iš kurios pusės pažiūrėsi: tarkim, avokadas yra sąlyginai brangus, o jo tinkamai nepaprieskoniavus tai ir skonis neypatingas. Krevetės – skanu, jeigu moki pagaminti, bet taip pat brangu. O kaip su desertais?
Kaip reaguotumėte, jei pasakyčiau, kad dviese įmanoma sočiai ir skaniai pavalgyti neviršijant 4 eurų? Tikrai nekalbu apie pusfabrikačius iš parduotuvės šaldiklio ar sriubą iš valgyklos! Kalbu apie gardų ir figūrai nepakenksiantį patiekalą, kurį namie nesunkiai gali pasigaminti net ir tie, kurie nėra...
Neabejotinai pastebėjote, kad parduotuvių vitrinos jau senokai pasipildė raudona ir rožine spalvomis, o „Facebook“ pilnas skelbimų su Valentino dienos dovanų idėjomis jam / jai? Vienu ar kitu atveju, jaučiasi spaudimas kažką pirkti, o jums tuo tarpu čia atrodo menka šventė, nes juk mylėti reikia kas...
„TikTokas“ dėl šio recepto pametė galvą: gardžios bandelės su balta duona – vos iš 5 ingredientų (1)
Pamenate, kaip prieš kurį laiką „TikToke“ buvo išpopuliarėjęs orkaitėje keptų makaronų su fetos sūriu receptas? Šį kartą šioje platformoje trendina bandelės su... balta duona! Na, tiksliau, nebūtinai balta: galite rinktis visagrūdę, su sėklomis, skirtą skrudinimui ar kokią tik mėgstate.
Kartais genialumas slypi paprastume. Ir nors atidarius šaldytuvo duris gali atrodyti, kad ten „iš bado gali pasikarti peliukas“, išeitis visada yra. Dažniausiai mums trūksta ne produktų, o fantazijos, ką su jais pasigaminti. Kad jums nereikėtų sukti galvos – atlekiu į pagalbą su dviem receptais, iš ...
Dauguma dešimtojo dešimtmečio kartos žmonių, tarp jų ir aš, elektrinę sumuštinių keptuvę laiko neatsiejama vaikystės dalimi: puikiai pamenu, kaip tingiais sekmadienio rytais į virtuvę kviesdavo viliojantys pusryčių aromatai. O kaip mokyklos ekskursijos? Bent pusė klasiokų iš savo kuprinių išsitraukd...