Lašiša orkaitėje – sveikas patiekalas. O, svarbiausia, ir pagaminti galima greitai bei paprastai. Lašišą orkaitėje kepkite apie pusvalandį.
rozmarinai
178 straipsnių
Faršu ir ryžiais įdarytos paprikos – puikus pasirinkimas pietums. Paruošimas truks apie 17 minučių, dar apie pusvalandį kepsite orkaitėje. Valgykite įdarytas paprikas vienas ar su mėgiamu garnyru.
Bulvių apkepas su troškinta jautiena, pagardintas kietuoju sūriu, – kas gali būti geriau? Tai idealus pasirinkimas jaukiai šeimos vakarienei, ypatingam pasimatymo vakarui ar net draugų susibūrimui. Bulvių apkepą su troškinta jautiena patiekite šiltą.
Jei iškylausite ar terasoje ruošite grilį, pasigaminkite brusketų su keptais persikais ir kumpiu. Gurmaniškas užkandis. Brusketos su keptais persikais ir kumpiu nepalieka abejingų.
Jei dar neišbandėte, rekomenduojame kiaulienos iešmelius su ananasais. Tai itin gardus derinys – neabejotinai bus norinčių pakartoti. Kiaulienos iešmelius su ananasais apibarstykite aitriųjų paprikų dribsniais.
Keptas varškės sūris su aštriu medumi ir rozmarinais – puikiai tiks pusryčiams, vakarienei ar panorus karšto užkandžio. Valgykite su duona. Kepkite varškės sūrį orkaitėje apie 30 min.
Kiaulienos sprandinės kepsneliai tikrai tiks, jei pietums ar vakarienei norite sotaus, bet sveiko patiekalo. Svarbu – sveikas kepimas ir tinkamas garnyras. Kiaulienos sprandinės kepsneliai orkaitėje iškeps per 20 minučių.
Jei ruošite vištienos ketvirčius su česnakais ir rozmarinais, bus ypatingi pietūs. Kepant mėsai kvapai taip kutens nosį, kad vos sulauksite valgio. Prie vištienos ketvirčių su česnakais ir rozmarinais patiekite mėgiamų daržovių.
Sumanę surengti pietus visai šeimai, paruoškite kiaulienos sprandinės kepsnį. Užtruks, bet verta. Kiaulienos sprandinę patiekite su šviežiomis daržovėmis.
Keptos bulvės – puikus garnyras prie mėsos, žuvies patiekalų. Pagardintos rozmarinu, vyšniniais pomidorais, tikrai patiks net gurmanui. Keptas bulvbes ruoškite ir žiemos šventėms.
Kiaulienos išpjova puikiai tinka kalėdiniam ar kitokios progos šventiniam stalui. Kepkite orkaitėje apie 30-40 minučių. Patiekte kiaulienos išpjovą su salotomis ir bulvių puselėmis.
Lietuvos dvaruose XIX a. pusryčių arba priešpiečių stalas buvo neįsivaizduojamas be tradicinio patiekalo – zrazų. Šis patiekalas atkeliavo dar iš Abiejų tautų respublikos laikų ir tapo vienu iš pagrindinių ir ponų mėgiamiausių patiekalų. XIX amžiaus viduryje vilnietė Wincenta Zawadzka savo receptų k...
Kalėdų stalui iškepkite kiaulienos nugarinės su spanguolėmis. Mes ir toliau griauname mitus, kad šventinius patiekalus paruošti gana sudėtinga. Anaiptol: išbandykite šį kiaulienos nugarinės su spanguolėmis receptą ir patys įsitiknsite.
Kokios šventės be keptos anties. Ir šiam patiekalui verta skirti dėmesį – marinatas truks vieną dvi valandas. Keptą antį patiekite su mėgstamu garnyru.
Kepta antis – ypatingesnei progai. Kai namuose susirenka išsibarsčiusi šeima ar kai prie stalo kviečiami ilgai laukti svečiai. Prie keptos anties patiekite ryžių ir daržovių.
Jei norite išsikepti antrekoto kepsnį, ieškokite jauno gyvūno mėsos. Tada šis jautienos kepsnys pavyks – bus minkštas ir sultingas. Prieš patiekdami antrekotos kepsnį palaikykite keptuvėje dar porą minučių.
Kepti pomidorai, taip derantys su nuo jų sklindančiu česnakų aromatu yra puikus garnyras ar net vakarienės patiekalas. Užtruksite vos 15 minučių, o mėgausitės išskirtiniu skoniu.
Naujas receptas, kurį Alfas šią vasarą siūlo pasigaminti tiesiog grilyje. Neatsivalgoma pica, kuria norisi dalintis, o ją pagaminti pavyks kiekvienam.