Kepti batatai puikiai tiks pietums ar vakarienei. Ypač skanu šį patiekalą valgyti su graikiško jogurto pagardu. Jo uždėkite ant kepto batato puselės ir skanaukite.
Rozmarinas
33 straipsnių
Ruošiantis į pikniką labai pravers prancūziškas batonas su česnakiniu sviestu. O kad būtų dar gardesnis, jį praturtinkite rozmarino aliejumi. Prancūziško batono su rozmarino aliejumi gamyba užtruks vos kelias minutes.
Sodininkystės ekspertai pasakoja, kurie augalai darželyje ir sode atbaido kenkėjus ir taps savotiškais jų spąstais.
Virtuvės šefai kviečia pietums ar vakarienei ruošti vištienos kulšeles pomidorų padaže, tačiau pusę darbo palikti orkaitei. Tokiu būdu turėsite laiko sau ir galėsite mėgautis kvapniu bei sultingu patiekalu. Vištienos šlaunelės pomidorų padaže su bulvytėmis – labai gardu.
Jautiena, burokėliai ir avinžirniai suteikia įvairovę tiek skonio, tiek tekstūros atžvilgiu, tad tai gali būti malonus atradimas mėgstantiems skanius ir sočius patiekalus. Šį jautienos troškinį patiekite su bulvėmis, ryžiais, šviežiomis daržovėmis.
Keptos saldžiosios bulvytės su česnakiniu padažu – pastangų nereikalaujantis puikus užkandis laukiant filmo ar draugų svečiuose. Pagaminsite greitai, o skonis tikrai nenuvils. Saldžiąsias bulvytes valgykite su padažu.
Prisotintas skonių, sultingas kopūstas, gali būti puikus užkandis ar garnyras prie mėsos.
Pasirūpinti savo emocine gerove kartais atrodo neįmanoma užduotis. Mėginant suderinti darbą, šeimą, namų ruošą ir socialinį gyvenimą, emocinė savijauta neretai nuslysta į antrą planą. Kaip bebūtų, galime atrasti daug paprastų dalykų, kurie pakelia nuotaiką ir mažina stresą. Vienas iš jų – įsileisti ...
Tikima, kad šie kambariniai augalai sukuria teigiamą energiją namuose, o kai kurie net padeda prisivilioti sėkmę ir laimę, taigi, kodėl neįsitikinus šių augalų teikiamais privalumais?
Naminių prieskonių auginimas – lengvas būdas užsitikrinti prieskonių šviežumą ir kokybę, sutaupyti bei prisidėti prie gamtos išsaugojimo ir netgi papuošti namus.
Paprasčiausias daržininkystės būdas – pasodinti gėlių ar prieskoninių žolelių balkone. Kaip tai padaryti tinkamai?
Net pačiame mažiausiame sklype galima paskirti plotelį ar nedidelę lysvę prieskoniniams augalams.
Uodai nevienodai reaguoja į žmones – vienus aplimpa iš visų pusių, kitais praktiškai nesidomi. Jei jūs – iš pirmosios kategorijos, tikriausiai norisi žinoti, kaip tapti nepatraukliems uodams.
Karšti orai verčia mus kurti pabėgimo į gamtą planus, o laikas gamtoje neatsiejamas nuo mėsos kepimo ant žarijų. Šašlykai vis dar išlieka vienu populiariausių ir mėgstamiasių lietuvių patiekalų vasarą. Kad pamėgti receptai nepabostų, siūlome išbandyti šį tą naujo – atrinkome 8 originalius marinatus,...
Kvapusis rozmarinas (Rosmarius officinalis) yra daugiametis, amžinai žaliuojantis, šilumą mėgstantis ir kenkėjams bei ligoms atsparus augalas. Jis populiarus ir kulinarijoje, ir kaip vaistažolė. Tai viena aromatingiausių žolelių. Visa antžeminė dalis turi eterinių aliejų, kurių kiekis prieš žydėjimo...
Prieskoninių žolelių vazonėliai dažnoje virtuvėje ant palangės puikuojasi visą šiltąjį sezoną. Kad augaluose slypintys vitaminai teiktų didžiausią naudą jums ir namiškiams, dalijamės jų auginimo ir paruošimo patarimais.
Šie puikiai kvepiantys augalai padės atbaidyti uodus toliau jūsų namų ir kiemo. Beje, dauguma jų yra valgomi.
Išmėginkite šį kompotą ir patys pajuskite, kaip nuostabiai jame dera rabarbarų ir rozmarinų skoniai.
Virtuvė – tikra fantazijos karalystė. Dar geriau yra tai, kad šiais laikais viso pasaulio virtuvės pasiekiamos akimirksniu, tereikia internete surasti receptą. Aišku, labai dažnai besivaikydami naujų kulinarinių mados vėjų pamirštame dar močiučių ruoštus maistingus ir skanius patiekalus. Vienas iš j...
Uodai gali lengvai sugriauti idilišką vasaros dieną. Pabandykite su jais kovoti sode įkurdinę žolynus, kurie atbaido sode skraidančius įkyrius vabzdžius.