Ruginiai miltai

15 straipsnių

Mokslininkų duomenimis, žmonių mitybos įpročiai net 25-30 proc. turi įtakos jų sveikatai, deja, vis dar mažuma paiso visų sveikatos piramidėje nurodytų mitybos principų. Visiems gerai žinoma, kad grūdinės kultūros sudaro viso raciono pagrindą – jų rekomenduojama valgyti kasdien po keletą kartų, tači...

Violeta

Tai senoviškas labai lietuviškas patiekalas - jį kepdavo mano močiūtė krosnyje kartu su duona. Balandį duonos tešloje galima gaminti įvairios formos – aš kepiau pailgo kepaliuko formos. Galima kepti ir apvalaus kepaliuko formos. Taip gaunasi šventiškesnės išvaizdos patiekalas.

Duona – kasdieninis patiekalas. Viena duona – vertinga, kitos maistinė vertė kaip pyrago. Studijos „Sulieknėk sveikai“ vadovė, sveikos mitybos specialiste Vaida Kurpienė pataria – rinkitės bemielę duoną, keptą iš viso grūdo miltų.

Ši duona kilusi iš Vokietijos, iš Paderborno miesto. Tai šviesi ruginių ir kvietinių miltų mišinio duona. Iškepusi ji būna aromatinga, drėgna, ilgai nepelija.