Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) skelbia, kad dėl perdirbto maisto kasmet pasaulyje miršta keli šimtai tūkstančių žmonių. Dar daugiau miršta nuo itin sūraus maisto. Kas yra tas perdirbtas maistas, nuo kurio mirštama?
rūkyta mėsa
8 straipsnių
Visai neseniai Europos Komisijoje pradėjus svarstyti skysto dūmo, kuris maisto pramonėje yra naudojamas mėsos, žuvų gaminiams, sūriams ir daržovėms rūkyti, likimą, šio metodo šalininkai Lietuvoje sunerimo dėl galimų draudimų. Tačiau „Norfos“ prekybos tinklo vadovas Dainius Dundulis liko nustebęs: „N...
Savaitgalį Vilniuje praūžė Kaziuko mugė. Kol vieni ten parduodamus gaminius rūko tradiciniu būdu, kiti „dūmo“ kvapą ir skonį sukuria cheminėmis medžiagomis. Dažniausiai, jos naudojamos silkės, mėsos, sūrių gaminiuose, siekiant suteikti jiems tradicinio rūkymo dūmo skonį, kvapą ir išvaizdą. Deja, šia...
Pradėję nuo smulkaus šeimos verslo Aldona ir Giedrius Raliai Šakiuose šiandien turi 5 samdomus darbuotojus, o beveik pusę produkcijos eksportuoja į Angliją. Vis dėlto po „Brexit“ situacija kasdien blogėja – pačių lietuvių emigrantų ir jų perkamoji galia mažėja, o įsiskolinusių klientų skaičius auga.
5 maisto produktai, kurie didina insulto riziką: specialistai pataria apriboti jų vartojimą iki minimalaus (3)
Insultas – ūminis galvos smegenų kraujotakos sutrikimas, kurio metu žūva galvos smegenų ląstelės. Insultas nesirenka nei pagal amžių, nei pagal lytį, nei pagal gyvenamąją vietą – jo auka gali tapti bet kuris iš mūsų, todėl svarbu žinoti veiksnius, kurie didina insulto riziką ir kuo greičiau jų atsis...
Daugelis neįsivaizduoja savo šaldytuvo turinio be turgaus karalių – lašinių ir rūkytos mėsos. Šie produktai lietuvių itin mėgiami. Ar žinote, kas nutinka jūsų organizmui, kai suvalgote rūkytų produktų? Ar lašinius valgyti sveika, ar verčiau jų atsisakyti? Dietistė Vaida Kurpienė pateikė savo verdikt...
Perdirbta mėsa (dešros, dešrelės, kumpiai, vyniotiniai ir pan.), kurios galiojimo laikas pratęstas ją rūkant, sūdant, džiovinant, vytinant, konservuojant, nėra sveikas pasirinkimas. Tačiau parduotuvėje vis tiek imame iš lentynos, dedame į pirkinių krepšelį, nešame į namus. Gal pamėginkim šį įprotį p...
Prieš Kalėdas itin aktualus klausimas tampa, kaip išsirinkti mėsą švenčių stalui. Rūkytų gaminių ant prekystalio daugybė: vieni renkasi natūraliai rūkytus gaminius, kiti – dūmų skonį primenančios medžiagos turinčią mėsą. Kuris variantas yra geresnis?