rūkyta mėsa

10 straipsnių

Mažmeninės prekybos parduotuvių tinklas „Norfa“

Visai neseniai Europos Komisijoje pradėjus svarstyti skysto dūmo, kuris maisto pramonėje yra naudojamas mėsos, žuvų gaminiams, sūriams ir daržovėms rūkyti, likimą, šio metodo šalininkai Lietuvoje sunerimo dėl galimų draudimų. Tačiau „Norfos“ prekybos tinklo vadovas Dainius Dundulis liko nustebęs: „N...

Aida Žemaitytė

Perdirbta mėsa (dešros, dešrelės, kumpiai, vyniotiniai ir pan.), kurios galiojimo laikas pratęstas ją rūkant, sūdant, džiovinant, vytinant, konservuojant, nėra sveikas pasirinkimas. Tačiau parduotuvėje vis tiek imame iš lentynos, dedame į pirkinių krepšelį, nešame į namus. Gal pamėginkim šį įprotį p...

Prieš Kalėdas itin aktualus klausimas tampa, kaip išsirinkti mėsą švenčių stalui. Rūkytų gaminių ant prekystalio daugybė: vieni renkasi natūraliai rūkytus gaminius, kiti – dūmų skonį primenančios medžiagos turinčią mėsą. Kuris variantas yra geresnis?