Latvijos žemės ūkio ministerija nepritaria netikėtam Europos Komisijos (EK) ketinimui peržiūrėti Europos Sąjungos (ES) valstybėms narėms suteiktas ir šiuo metu galiojančias nukrypti leidžiančias nuostatas dėl tradiciškai rūkytų mėsos ir žuvies gaminių, kuriuos ketinama parduoti šių valstybių teritor...
Rūkyta žuvis
36 straipsnių
Kartais užkandžio reikia greitai – tokiu atveju puikiai tiks vieno kąsnio sumuštiniai. Šįkart siūlome – su rūkyta žuvimi, tai gali būti lašiša, skumbrė ar kitokia. Prie vieno kąsnio sumuštinio pridėkite ir citrinos griežinėlį.
Likus paskutinėms dienoms iki Kūčių vakarienės daugelis desperatiškai ieškome ko nors naujo, kuo nustebinti šeimyną ar užsuksiančius svečius. Žuvies iš Kūčių meniu taip lengvai neišmesi, tad žinoti kai kuriuos dalykus, susijusius su jos kokybe bei gamyba tiesiog būtina, jei norime ne tai kad nustebi...
Pajūrio pardavėjos pasakojimai apie rūkytą žuvį vilnietei sukėlė šleikštulį: ekspertas paaiškina, kaip yra iš tiesų (2)
Išgirdusi vietinės pajūrio prekiautojos pasakojimą „Delfi“ skaitytoja pasibjaurėjo – daugiau niekada nevalgys rūkytos žuvies. Ar išties viskas taip, kaip jos perpasakotoje istorijoje, ar lietuvių naivumui nėra ribų?
Dažniausias atostogų užkandis – rūkyta žuvis: gydytoja dietologė įvardijo, kiek jos galima suvalgyti
Išvykos prie jūros ar savaitgaliai prie ežero daugeliui neatsiejami nuo iš tolo sklindančio rūkytos žuvies aromato. Dažnai tokia žuvis būna sūroka, todėl ją vartoti derėtų saikingai. Nors rūkytos mėsos gaminių normos gana griežtos (jų siūloma suvartoti tik 50 g per savaitę), o rūkytai žuviai tokių n...
Nors vasara yra grilio sezonas, orai kartais pagadina reikalus – pavyzdžiui, staiga užklupusi audra su smarkiu lietumi. Ir nors žadėjome kepti žuvį ant grilio lauke išvažiavę į gamtą, teko planus pakeisti ir vakarienę pasiruošti ant grotelių orkaitėje.
Nors yra teigiama, kad žuvies rūkymas yra gana prieštaringas kepimo būdas, saikingai valgant rūkytą žuvį ir įtraukiant ją į subalansuotą mitybą, rūkyta žuvis gali suteikti ir naudingų organizmui medžiagų. Rūkyta žuvis gali būti puikus mitybos šaltinis ir taip pat neriebi alternatyva kitiems žuvies k...
Visi girdėjome, kad lašišą valgyti sveika. Juk tai – puikus omega-3 ir omega-6 riebiųjų rūgščių šaltinis. Bet ar bet kokią lašišą valgyti sveika? Pasirodo, ne.
Sostinės gyventojai plūsta į Tautų mugę: pasižiūrėkite, koks maisto asortimentas ir kokios kainos (95)
Vilniaus senamiestyje jau dvyliktą kartą vyksta Tautų mugė. Penktadienį prasidėjusi Tautų mugė tęsis iki sekmadienio vakaro. Jos tikslas – surengti Lietuvoje gyvenančių tautinių bendrijų, amatų, nacionalinių valgių, papročių ir buities tradicijų pristatymą.
Rūkytos žuvies parduotuvėlės Lietuvos pajūrio kurortuose poilsiautojus traukte traukia ne tik išvaizda, bet ir aromatu. Suvalgyti pietums prie jūros ar parvežti namiškiams – rūkyta žuvis tam puikiai tinka. Šįkart Delfi domisi, kiek rūkyta žuvis kainuoja Šventojoje.
Lenkijoje rado tai, ko trūksta Lietuvos kurortams: palyginkite, kaip skiriasi restoranų ir pramogų kainos (228)
Vos už pusšimčio kilometrų nuo Lietuvos-Lenkijos sienos, Augustavo mieste, atradau tai, ko bene labiausiai pasigenda Lietuvos kurortų svečiai – vandens pramogas ir kuklias maisto kainas.
Planuojantiems aplankyti žaviąją Nidą, esančią siaurame pusiasalyje tarp Kuršių marių ir Baltijos jūros, dažnai kyla klausimas: „Ką veikti šioje ramybės oazėje?“ Atrinkome 10 dėmesio vertų vietų, kurias būtina pamatyti viešint Lietuvos Monaku vadinamame kurorte.
Rūkyta žuvis – gal ir nėra pats sveikiausias, bet ypatingai skanus patiekalas. Ypač jei gyvenate netoli ežero ir šviežiai sugautas žuvis galite išrūkyti patys. Pirmiausia tam prireiks rūkyklos, kurią nesunkiai galite pasigaminti patys.
Šią užtepėlę galite gaminti tiek iš šamo, tiek iš bet kokios kitos rūkytos žuvies. Šamas man patinka tuo, kad jame daug valgomos dalies, ir tuo, kad nėra įkyrių kaulų, kuriuos reikėtų kruopščiai išrinkinėti. Labai nemėgstu rankioti smulkių ašakų!
Greitai pagaminamas, gardus ir sotus užkandis – štai tokį sumuštinį gigantą gausite gamindami pagal šį receptą. Sumuštinis tikrai paįvairins jūsų pietų ar vaišių stalą. Nesvarbu, ar užklups netikėti svečiai, ar tiesiog gaminsite šeimai – užtruksite apie 10 min., tad paruošimas neatims daug brangaus ...
Darbo dienomis Juodkrantėje apsilankę ir rūkytos žuvies paragauti nusiteikę poilsiautojai ir turistai gali likti ir nieko nepešę. Nors šiame Kuršių nerijos kurorte kone kas antrą namą puošia iškaba „Rūkyta žuvis“, darbo dienomis kone visi žuvies kioskeliai skelbia, kad žuvies neturi.
Jūrų vilkas – tai didelė ir labai skani žuvis. Žvejų teigimu, skaniausias jūrų vilkas yra rūkytas. Sako, jį su malonumu valgo net tiek, kurie apskritai nemėgsta žuvies.
Jei į jūsų rankas pakliūtų didžiulė karštai rūkyta riebi balta žuvis, galėtumėte iš jos paruošti skanias salotas, padaryti užtepėlę arba išsikepti pyragą. Tačiau šį kartą siūlau išbandyti kai ką naujo – išsivirti unikalią rūkytą žuvienę.
„Šį procesą sunku palyginti su kitais kulinariniais dalykais, tokiais kaip kepti blynus ar gaminti kokius saldžius patiekalus, kur darbas darbą veją. Šis procesas primena meditaciją, nes penkias valandas žiūrėti į ugnį, nuspėti, kaip ji elgsis, kada bus dūmo, kada liepsnos – toks, kurio metu iš tikr...