Tobuli nekaloringi cukraus ir daug fruktozės turinčio kukurūzų sirupo pakaitalai kol kas neegzistuoja. Pavyzdžiui, kai kurios alternatyvos pasižymi ilgai išliekančiu saldumo poskoniu ir savo išvaizda neprimena cukraus, todėl vartotojai jais nusivilia.
saldiklis
32 straipsnių
Beveik 20 metų cukraus nevartojantis Artur Lebedenko-Swan stebisi PSO verdiktu: tai dabar turime grįžti atgal? (14)
Kiek save pamenu, buvau visada smaližius. Paauglystėje galėdavau suvalgyti tortą – nemeluoju. Kad ir kiek stengdavausi save riboti, man saldumas buvo pernelyg patrauklus. Kava ir arbata su cukrumi. Varškė ar blynai su daug uogienės ar šokoladiniu padažu. Visur cukrus, daug tuščių, nereikalingų kalor...
Šiandieniniame itin didelių šaldytuvų pasaulyje vaisių džiovinimas yra nepelnytai užmirštas. Ir tai suprantama. Šis procesas reikalauja daug laiko, didelio ploto ir sauso oro srautų.
Patyrusios namų šeimininkės jau seniai naudojasi panašia šaldiklio užšaldymo gudrybe – gamina patiekalus ir tada juos užšaldo. Tačiau ne visus produktus galima dėti į šaldiklį – kai kurie iš jų nuo to tik sugenda.
Norintiems sutaupyti užšaldytas derlius pravers žiemą: kaip tinkamai konservuoti ankštines daržoves?
Vasarą svarbu mėgautis ne tik šviežiomis sodų bei daržų gėrybėmis, bet ir pasirūpinti jų atsargomis šaldiklyje. Kulinarijos technologė L. Barčaitė namuose kviečia užsišaldyti ne tik įvairių uogų, bet ir skirtingų ankštinių daržovių – šparaginių pupelių, žirnelių. Šios daržovės bus sveikatai palankus...
Nors žiema jau baigėsi, šiam sezonui šaldytos daržo, sodo ar miško gėrybės vis dar užsilikusios daugelio šaldikliuose. Tokius produktus reikėtų suvartoti laiku, nes jie taip pat turi savo galiojimo terminą. Koks jis, kaip šaldytas vasaros ar rudens gėrybes geriausia atšildyti ir kodėl šaldiklį verta...
Kiekvieną rudenį lietuviai patraukia į miškus, kuriuose randa begalę skirtingų rūšių grybų. Vieni juos džiovina, kiti marinuoja, konservuoja ar raugina, tačiau populiariausias ir saugiausias grybų išlaikymo būdas yra jų šaldymas. Nors grybų sezonas baigėsi seniai, kiekvieno tikro grybautojo šaldikli...
„Nestoras maistas“ tinklaraštininkė I. Greičiūnaitė: vieni skaniausių patiekalų gimsta iš maisto likučių (1)
Maisto likučiai gali būti ir iššūkis, ir erdvė kūrybiškumui. Juk vienuose namuose nesuvalgytas maistas be gailesčio keliauja į šiukšlių dėžę, kituose į likučius žiūrima kaip į priemonę kurti ir improvizuoti virtuvėje. Sveikos gyvensenos ir maisto tinklaraščio „Nestoras maistas“ autorė Ieva Greičiūna...
Gegužės 20-ąją minima pasaulinė bičių diena, o nuo bičių neatsiejamas ir medus. Šis natūralus saldiklis nuo seno naudojamas konditerijoje, todėl gaminiai su medumi – svarbi Lietuvos kulinarinio paveldo dalis.
Šaldiklis – ne tik ilgalaikiam produktų laikymui, bet ir maisto paruoštukams bei šaltiems saldėsiams skirta vieta. Kokiais triukais pasinaudoję įvaldysite šaldiklio gudrybes?
Šaldiklis yra svarbus pagalbininkas virtuvėje, laikant ir ruošiant maistą. Jis padeda kovoti su maisto švaistymu, taip pat skatina sveiką mitybą bei padeda sutaupyti pinigų – tikėtina, kad šaldiklyje turėdami užšaldytų pietų ar vakarienės likučių, ramiai praeisime pro šaldytų pusfabrikačių lentyną p...
Absoliutus sąžiningumas verslo pasaulyje – reiškinys retesnis, nei norėtųsi. Dauguma verslininkų nori sutaupyti.
Adamas Smithas sako visą savo gyvenimą žinojęs apie jo motinos šaldiklyje esančią baltą kartotinę dėžę.
Džinsinis švarkelis yra universaliausias drabužis kiekvienos merginos garderobe – jį patogu apsivilkti ir ant vasarinės suknelės, ir ant baltų marškinėlių. Tačiau kokybiškai išskalbti ir išdžiovinti jį nėra lengva – ypač jei džinsas dažytas ar trintas.
Ar šaldiklio erdvę išnaudojate tinkamai? Nors visi žino, kad galima šaldyti uogas ar duoną, tačiau į šaldiklį gali keliauti ir gerokai įvairesni maisto produktai. Ir kai kurie jų – jus tikrai nustebins.
Norėjau pasidalinti nemaloniu nutikimu „Lidl“ parduotuvėje. Gal mano istorija ir nėra tokia svarbi, bet kai nutinka panašios situacijos parduotuvių tinklai kažkaip bando spręsti tokius klausimus. Mūsų atveju, nelabai norėjo tai daryti. Kas gi nutiko?
Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas sako, kad maistas – pats geriausias vaistas. Todėl LRT laidos „Klauskite daktaro“ vedėjas ragina atkreipti dėmesį į tai, ką kasdien dedame į lėkštę.
Apie cukraus žalą organizmui žinome visi, tačiau daugeliui kyla klausimas, kuo jį pakeisti. Pastaruoju metu kavinėse populiaru klientams pateikti pasirinkimą – baltąjį arba rudąjį cukrų. Tačiau ar pastarasis iš tiesų sveikesnis pasirinkimas?
Kramtomoji guma gali vos per kelias sekundes atgaivinti burną, tačiau dar greičiau – pakenkti jūsų pamėgtam drabužiui. Pakanka vienos sekundės lipniai medžiagai įsivelti giliai į audinio pluoštą ir ten įsitvirtinti. Jeigu teko susidurti su tokia problema, būtinai turite sužinoti, kaip pašalinti gumą...
Kentukio valstijos gyventojas Brandonas Burke‘as išgirdo triukšmą savo baseine, o nuėjęs pažiūrėti rado jame didelį elnią.