Kiek kartų jums yra buvę, kad nusipirko šaldytos žuvies, manydami, kad sočiai su šeima pavalgysite, tačiau žuviai atšilus teko suprasti, kad visgi per mažas kiekis. „Delfi“ nusprendė patikrinti, ką namo parsinešame nusipirkę šaldytos žuvies.
šaldyta žuvis
7 straipsnių
Kiek kartų jums yra buvę, kad nusipirkote šaldytos žuvies, manydami, kad sočiai su šeima pavalgysite, tačiau žuviai atšilus teko suprasti, kad visgi per mažas kiekis. „Delfi“ nusprendė patikrinti, ką namo parsinešame nusipirkę šaldytos žuvies.
Paneigė populiarų mitą apie žuvį: šaldymas jos vertės nesumenkina, ją sugadina žmonių nemokėjimas tinkamai atšildyti (39)
Žuvis – vienas naudingiausių maisto produktų žmogaus organizmui. Apie šio produkto naudą žinome visi, bet daugelis vis dar tiki įvairiais mitais. Pavyzdžiui, kad šaldymo metu žuvis praranda savo naudingąsias savybes.
Žuvis – vienas tų produktų, be kurio neįsivaizduojamas žiemos švenčių stalas. O ypač per Kūčias ji tampa tikra vakaro žvaigžde, rašoma pranešime spaudai.
Mitybos specialistas patarė, kaip išsirinkti tikrai kokybišką žuvį parduotuvėje: svarbu atkreipti dėmesį į tris dalykus, kitaip galite ir nusivilti (53)
Žuvis – vienas labiausiai vertinamų ir rekomenduojamų produktų. Joje gausu vertingų riebalų, vitaminų, mineralinių medžiagų. Žmogaus organizmas geba pasisavinti iki 90–98 proc. visų žuvies baltymų, tačiau kiek naudingų medžiagų gausite iš žuvies, priklauso nuo jūsų žinių, kaip ją pasirinkti parduotu...
Perkant žuvį pirmiausia būtina įsitikinti, ar ji šviežia, tačiau yra ir kitų svarbių dalykų, kuriuos papasakoti gali tik pardavėjas. Neprošal jo būtų pasiteirauti ne tik apie tai, kiek laiko žuvis jau guli ant prekystalio, bet ir kokiu būdu ji buvo sugauta.
Ar kada nors pagalvojote, kas daroma su žuvimi iki jai patenkant ant stalo? Pavyzdžiui, net ir jos užšaldymas gali būti lemtingas žuvies skoniui ir kokybei.