saldžiosios bulvės

29 straipsnių

Saldžiosios bulvės universalumas leidžia jas pritaikyti įvairiuose patiekaluose. Galite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais, sūriais, padažais ir priedais, kad pritaikytumėte pagal savo skonį. Iš esmės, įdarytos saldžios bulvės tinka įvairioms progoms – dėl jų lankstumo ir pritaikomumo skirt...

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Turbūt kiekvienas galėtume išvardinti ne vieną būdą, kaip skaniai paruošti lietuvių taip mėgstamas bulves. O ar dažnai savo mitybos racioną papildote bulvių giminaičiais – batatais? Šios daržovės ne tik labai skanios, bet ir tinka norintiems palaikyti dailias kūno linijas. Žinoma, jei valgomos saiki...

Laidos „Gardu Gardu“ vedėjas, profesionalus šefas Gian Luca Demarco siūlo pasigaminti traškias stintas, keptas aliejuje. O šalia jų labai tiks naminiai daržovių traškučiai. Nepastebėsite, kaip šis patiekalas dings nuo stalo.

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė

Moksliškai įrodyta ir patvirtinta, kad jaunystės eliksyras slypi telomeruose. Kas tai yra? Kiekvienos chromosomos gale yra telomerai, kurie apsaugo ją nuo suirimo ir yra tiesiogiai susiję su senėjimo procesais. Organizmo ląstelėms dalijantis, telomerų ilgis vis trumpėja. Kai telomerų ilgis labai sum...

Kristina Pišniukaitė

Kažkodėl saldžiosios bulvės Lietuvoje dar nėra labai populiarios. O turėtų būti! Jos maistingesnės už paprastas bulves, turi daugiau naudingųjų medžiagų ir skaidulų, neapsunkina organizmo. Natūralus cukrus, esantis saldžiosiose bulvėse, į kraują išsiskiria lėtai – taip išlaikomas tolygus energijos l...