Saldžiosios bulvės universalumas leidžia jas pritaikyti įvairiuose patiekaluose. Galite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais, sūriais, padažais ir priedais, kad pritaikytumėte pagal savo skonį. Iš esmės, įdarytos saldžios bulvės tinka įvairioms progoms – dėl jų lankstumo ir pritaikomumo skirt...
saldžiosios bulvės
29 straipsnių
Kaip nuostabu ruošti maistą beveik ar visai be atliekų. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks parodys, kaip pasiekti tokio rezultato gaminant iš saldžiųjų bulvių.
Keptos saldžiosios bulvytės su česnakiniu padažu – pastangų nereikalaujantis puikus užkandis laukiant filmo ar draugų svečiuose. Pagaminsite greitai, o skonis tikrai nenuvils. Saldžiąsias bulvytes valgykite su padažu.
Turbūt kiekvienas galėtume išvardinti ne vieną būdą, kaip skaniai paruošti lietuvių taip mėgstamas bulves. O ar dažnai savo mitybos racioną papildote bulvių giminaičiais – batatais? Šios daržovės ne tik labai skanios, bet ir tinka norintiems palaikyti dailias kūno linijas. Žinoma, jei valgomos saiki...
Saldžios bulvės, dar žinomos kaip batatai, turi daug panaudojimo būdų. Ši daržovė gali tapti puikiu desertu arba originaliu garnyru prie pamėgto patiekalo. Nors batatų auginimui prireiks paskirti nemažą daržo dalį ir nepritrūkti kantrybės, tačiau rezultatas išties džiugins.
Laidos „Gardu Gardu“ vedėjas, profesionalus šefas Gian Luca Demarco siūlo pasigaminti traškias stintas, keptas aliejuje. O šalia jų labai tiks naminiai daržovių traškučiai. Nepastebėsite, kaip šis patiekalas dings nuo stalo.
Jeigu nusprendėte maitintis sveikai ir skaniai, tikriausiai geriausias produktas, kokį tik galite įtraukti į savo mitybos racioną (jeigu to, žinoma, dar nepadarėte), yra saldžiosios bulvės. Sveikos mitybos ekspertai iš viso pasaulio vieningai sutinka, kad saldžiosios bulvės – tikras supermaistas, jo...
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi saldžių bulvių, morkų ir imbiero sriubos receptu.
Saldžiųjų bulvių, špinatų ir bolivinės balandos kruopų apkepas, kuris puikiai tiks visiems – ir pietums, ir vakarienei.
Vakarienė už 3 eurus: traškios sultingos vištienos blauzdelės saldžiųjų bulvių ir karamelizuotų svogūnų debesyje (92)
DELFI Maisto reportažų cikle „Vakarienė dviem už 3 eurus“ – ir vėl mėsa. Šį kartą pristatome traškias ir sultingas vištienos blauzdeles minkštame it debesėlis saldžiųjų bulvių ir karamelizuotų svogūnų piure.
Biomedicinos mokslų daktarė įvardijo maisto produktus, kurie ne tik gyvybiškai svarbūs, bet ir suteikia moteriai grožio (21)
Moksliškai įrodyta ir patvirtinta, kad jaunystės eliksyras slypi telomeruose. Kas tai yra? Kiekvienos chromosomos gale yra telomerai, kurie apsaugo ją nuo suirimo ir yra tiesiogiai susiję su senėjimo procesais. Organizmo ląstelėms dalijantis, telomerų ilgis vis trumpėja. Kai telomerų ilgis labai sum...
Valgomieji batatai (populiariai vadinami „saldžiosiomis bulvėmis“) yra tikra maistinių medžiagų bomba. Jie padeda stiprinti imunitetą, reguliuoti kraujospūdį ir turi daug kitų privalumų.
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Sveikų užkandžių idėjos futbolo sirgaliams: spėsite paruošti iki varžybų likus vos keliolikai minučių (8)
Užkietėję futbolo aistruoliai ir sporto mėgėjai jau sulaukė šių metų pasaulio futbolo čempionato, kuris vyks iki pat liepos vidurio. Tie, kas čempionatą žada stebėti namuose prie televizorių ekranų, jau dabar suka galvą, kokiais užkandžiais pasirūpinti prieš kiekvienas svarbias rungtynes. Taigi pate...
Plačiai paplitusi nuomonė, kad saldžiosios bulvės, dar kitaip vadinamos batatais, turi daugiau naudingų maistinių medžiagų ir yra mažiau kaloringos už paprastąsias bulves. Tačiau tai nėra tiesa. Kviečiu palyginti skirtingų žalių bulvių maistinę vertę.
Kažkodėl saldžiosios bulvės Lietuvoje dar nėra labai populiarios. O turėtų būti! Jos maistingesnės už paprastas bulves, turi daugiau naudingųjų medžiagų ir skaidulų, neapsunkina organizmo. Natūralus cukrus, esantis saldžiosiose bulvėse, į kraują išsiskiria lėtai – taip išlaikomas tolygus energijos l...
Garsusis britų kulinaras Jamie Oliveris siūlo prie lašišos pateikti naują –saldžiųjų bulvių garnyrą. Tobulą derinį papildo ir Azijos virtuvės skoniai. Išbandykite!
Milijonai vaikų Afrikoje susiduria su prastos mitybos problemomis, o vienas iš būdų šią problemą išspręsti – ypatingos rūšies Ugandoje auginamos saldžiosios bulvės, galinčios organizmui suteikti taip reikalingų vitaminų.