Ir kas mūsų užaugome be rūgštynių sriubos, retoriškai klausia mitybos specialistė Vaida Kurpienė? Šių rūgščiu skoniu pasižyminčių žalumynų galima rasti tiek nuosavose lysvėse šalia namų, tiek pievose ar pamiškėse. Beje, tai vienas žmogaus organizmui naudingiausių augalų, kuriame gausu vitaminų ir mi...
Salierai
47 straipsnių
Valgomasis salieras (lot. Apium graveolens) – salierinių (Apiaceae) šeimos prieskoninių augalų rūšis.
Vieno tinklalapio autorius įvardijo poras augalų, kuriuos naudinga sodinti šalia vienas kito.
Salierai auginami jau tūkstančius metų: jų ištakos siekia Viduržemio jūros regioną, kur senovės Graikijoje ir Romoje salierai buvo vartojami ir kaip maistas, ir kaip vaistas. Šiais laikais šios daržovės paplitusios visame pasaulyje ir naudojamos įvairiuose patiekaluose: nuo sriubų iki troškinių ar p...
Kai namai pilni gėrybių, pasigaminkite naminio pomidorų padažo. Uždarę į sandarų stiklainį žiemą turėsite naminis pomidorų padažas bus puikus pagardas prie mėsos, makaronų, daržovių pateikalų.
Kas vėsiu metų laiku gali būti geriau, jeigu ne lėkštė karštos ir kvapnios daržovių sriubos, kuri ne tik sušildo, bet ir pakelia nuotaiką. Patiekite daržovių sriubą apibarstę skrudinta šonine bei mėgstamos duonos riekelėmis.
Antienos sultinys su daržovėmis – ir maistas, ir vaistas. Tinka tiek norintiems lengvos sriubos, tiek jaučiantiems peršalimo simptomus ar tiesiog norintiems sušilti. Prieš patiekiant antienos sultinį su daržovėmis pagardinkite druska, pipirais ir krapų šakelėmis.
Ar gali būti kas paprasčiau, nei pasigaminti krabų lazdelių mišrainė su obuoliais ir salierais. Vos po 5 minučių jau mėgausitės turtingo skonio patiekalu. Krabų lazdelių mišrainę su obuoliais ir salierais puoškite smulkintomis petražolėmis.
Jeigu ieškote naujo skonio, išbandykite keptų kalafiorų sriubą. Tai labai greitai pagaminamas patiekalas, puikiai tiksiantis pietums ar vakariene. Beje, kalafiorų sriubos su kariu ne tik spalva fantastiška, skonis – irgi.
Jei iki šiol dar neragavote triušienos, turbūt nežinote, kad tai viena labiausiai vertinamų mėsos rūšių. Baltoje triušio mėsoje praktiškai nėra riebalų. Ji labai naudinga vaikams ir maitinančioms mamoms. Triušiena yra vienas lengviausiai įsisavinamų produktų, mat žmogaus organizmas suvirškiną ją net...
Midijos grietinėlės padaže – patiekalas, kurį smagu gaminti su artimaisiais ar draugais. Ir valgyti jas smagu ne vienam, o būryje. Beje, ir pagaminti midijas greitinėlės padaže ilgai netruksite – tikrai suspėsite, kol orkaitėje keps prancūziškas batonas.
Lešių sriuba yra tas patiekalas, kurį turėtumėte gaminti kuo dažniau. Lasteliena, vitaminais B, C, E, mineralinėmis medžiagomis turtingos kruopos stiprins imunitetą, nervų sistemą, reguliuos virškinimo sisitemos darbą ir kt. O be to, lęšių sriuba yra itin gardi!
Aromatu receptorius sužadinanti sriuba gali pasigirti kokybiškais ingredientais. Baltymų karaliais tituluojami lęšiai čia dera su teigiamai tiek gurmanų tiek dietologų vertinama jautiena. Papildydami sriubą mums įprastų daržovių puokšte gauname tradicinio skonio, sekmadienio pietų vertą patiekalą.