salieras

44 straipsnių

Valgomasis salieras (lot. Apium graveolens) – salierinių (Apiaceae) šeimos prieskoninių augalų rūšis.

Aurimas Kuckailis

Dėl savo universalumo ir naudos sveikatai vis labiau populiarėjantys salierai dažnai atsiduria ant mūsų virtuvės stalo žaliojo kokteilio pavidalu, tačiau skirtingai naudingas šio augalo šaknies ir stiebo savybes vardindamas Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius Rimantas Stukas siūlo ...

Išskirtiniu skoniu ir maistinėmis savybėmis pasižymintis salieras neretai vadinamas „superdaržove“. Tokį titulą jis pelnė dėl savo universalumo – stipraus skonio ir kvapo salieras ne tik maistingas, bet ir gali pakelti nuotaiką ar net atitolinti senėjimo požymius. Jei nemėgstate valgyti šios romėnų ...

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė

Ar žinote, kokie šiuo metu yra madingiausi pusryčiai? Nepatikėsite – salierų sultys! Taip taip, vien socialiniame tinkle „Instagarm“ grotažymė #celeryjuice turi virš 78000 įrašų. Daržovės ir vaisiai yra būtina kasdieninės mitybos dalis, tačiau kas gi nutiko, kad salierai pamažu (bet užtikrintai) kop...

Tikriausiai manote, kad sausį – per patį viduržiemį – tikrai anksti sėti kokias nors kultūras, kad jos jau dabar sudygtų? Vis dėlto taip tikrai nėra. Sausio mėnuo – net labai palankus vėlyvųjų daržovių, taip pat negreitai pražystančių gėlių sėjai.

Šias metais gerai užderėjus daržovėms, daugiau užaugo ir retesnių jų rūšių. Jas daržininkai dažnai pasodina iš smalsumo, bet kai šios užauga, nelabai žino, ką su jomis daryti. Apie tokių daržovių naudą ir panaudojimo būdus papasakojo dietologė ir turguje daržovėmis prekiaujantys prekybininkai.