Salotos laikomos vienu sveikiausių valgių, juk jose daug daržovių, iš kurių gausite vitaminų, ląstelienos ir kt. maistingų medžiagų. Be padažo salotos ne tokios gardžios. Tiesa, svarbu žinoti, ko pridėta perkamame vienos ar kitos rūšies salotų padaže.
salotų padažai
6 straipsnių
Šiltos dienos pakeičia ne tik kasdienę mūsų rutiną, bet ir mitybos įpročius – vis dažniau renkamės lengvesnius patiekalus, pradedame valgyti daugiau vaisių, daržovių ir salotų.
Sveika ir skanu – pripažinkime, ne visada pavyksta suderinti. Visgi, žinant kelias mitybos taisykles, pasidaro kur kas paprasčiau valgyti labai skaniai ir sveikai. Salotos – vienas gardžiausių pasirinkimų, ypač pavasarį, kai norisi lengvumo ir gaivos. Jas gaminant galima ne tik eksperimentuoti, bet ...
Kaip neapsigauti renkantis padažus: dietistė išdavė, kurie sveikiausi ir mažiausiai kenkia figūrai (3)
Jeigu vasarą norisi maitintis tuo, kas lengva, gaivu ir neapkrauna organizmo, atvėsus orams kone pasąmoningai renkamės tai, kas sočiau. O tai, kas sotu, neretai būna pagardinta įvairiais padažais, riebu ir toli gražu nuo sąvokos „sveika“.
Valgote tik salotas, bet svoris nekrenta? Pasitikrinkite, jose gali būti daug užslėptų kalorijų (20)
Pačios savaime salotos nebūtinai yra sveikas ar liekninantis maistas – labai svarbu, iš ko jos pagamintos.
Jeigu nesate ragavę šių paprastų, maistinių medžiagų turtingų ir skanių salotų padažų, pats metas tai padaryti, rašo health.com.