Šaltibarščius drąsiai galime karūnuoti vasariškiausiu ir bene populiariausiu lietuvių patiekalu – kas galėtų atsispirti dubenėliui šaltos rožinės sriubos, patiektos su virtomis šviežio derliaus bulvėmis. Ir vis tik jeigu šaltibarščiai šiek tiek pabodo, metas pasidairyti naujų idėjų.
šalta sriuba
16 straipsnių
Kiek žinote šaltų sriubų receptų? Vieną du? Šiandien jums pateiksime net septynias šaltų sriubų idėjas, kurių kiekviena – garantuojame – paskleis tokią skonių puokštę, kad sužavėti liks visi. Ir valgys pasigardžiuodami, mat tokios sriubos nekaloringos ir maloniai gaivios – tad paruoškite didesnį kie...
Nežinau kitos maisto tinklaraštininkės, kuri būtų sukaupusi tiek daug šaltų sriubų receptų. Virtuvėje eksperimentus mėgstanti maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ kūrėja Renata Šniolienė yra atradusi net populiaraus turkiško gėrimo ayrano lietuvišką atitikmenį, o jos sriubų receptai tokie populiarū...
Alfas vienas gamtoje. Šalta grilintų daržovių sriuba su lašiša, kuri tikrai patiks šaltibarščių mėgėjams (3)
Užkurkite tikrą konkurencinę kovą šaltibarščiams ir šią vasarą pabandykite gaminti kitokią šaltą sriubą! 1 nedidelės cukinijos Ryšulėlio svogūnų laiškų 60 g šaltai rūkytos lašišos filė su oda gabaliukais 1 virto kiaušinio Purškiamo ypač tyro alyvuogių aliejaus 1 mėsainių bandelės su sezamų sėklomis ...
Kalendorinė vasara prasidėjo, tad metas atidaryti ir šaltibarščių valgymo sezoną! Kas gali būti geriau už gaivią rožinę sriubą su karštomis virtomis bulvėmis? Šaltibarščius arba dievina, arba jų nekenčia, bet abejingų jiems nėra. Todėl drįstu pasidalyti net trimis interpretacijomis šaltibarščių tema...
Lietuviai nuo senų laikų mėgsta šaltą sriubą su burokėliais – šaltibarščius. Siekdami atgaivinti turizmą, Lietuvos šefai sugalvojo paįvairinti šaltibarščių receptą. Šiuo metu galima paragauti net 30 šaltibarščių variantų, apsilankant įvairiose kavinės, kurios visos surašytos „Šaltibarščių žemėlapyje...
Šalta sriuba pagal Alfą Ivanauską, kuri padės atsigaivinti karštomis vasaros dienomis.
Nusimato šiltos dienos, todėl Alfas pasiūlys, kaip jas padaryti gaivias ir labai labai skanias. Ši Alfo „Vienas namuose“ laida skirta visiems tiems, kurie mėgsta šaltibarščius, bet... kaip visada, skonių ieškotojas nustebins ir pasiūlys pasigaminti visiškai kitokią šaltą sriubą. Taip pat vakaro meni...
Karštą vasaros dieną vienas geriausių Lietuvos virtuvės šefų Deivydas Praspaliauskas siūlo atsigaivinti šalta netikėtų skonių sriuba. Nesunkiai paruošiama, gaivi ir vasariška sriuba iš šviežių vietinių produktų primins garsųjį ispanišką gaspačą.
Šaltibarščiai tėra vienas iš gausybės pasirinkimų: naujų šaltsriubių receptai, kuriuos būtina išbandyti šią vasarą (5)
Vasarą žmonių mitybos įpročiai keičiasi – valgyti norisi rečiau, o pirmenybė teikiama lengvesniam ir gaivinančiam maistui. Šiltuoju sezonu lietuviai itin mėgsta šaltąsias sriubas, kurių pagrindas – rauginti pieno produktai. Tradiciškai lietuvių vasaros valgiaraštyje karaliauja šaltibarčiai, tačiau s...
Džiugios naujienos mėgstantiems skaniai ir sveikai pavalgyti: Lietuvoje įsibėgėjo kultinių vasariško daržo gėrybių – ridikėlių – sezonas. O būdų juos panaudoti virtuvėje apstu: ridikėliai tinka ne tik gaivioms salotoms, šaltibarščiams ar sumuštiniams gardinti, bet ir netikėtiems kulinariniams eksper...
Sriuba – neatsiejama maisto raciono dalis. Nors pietums ar vakarienei gyventojai įpratę skanauti šiltas sriubas, artėjant vasaros sezonui tendencijos keičiasi ir vietoje jų ant stalo karaliauja šaltos sriubos.
Šaltųjų sriubų sezonui tęsiantis siūlau pasigaminti gaspačą. Šią Ispanija kvepiančią sriubą gaminu palikdama nemažai vietos improvizacijai. Savo skonio receptoriais pasikliauju labiau nei receptais, juk tai ne konditerija – sriubos klaidos ištaisomos lengviausiai.
Vasarą dauguma žmonių vengia sunkaus ir riebaus maisto, dažniau renkasi lengvesnius patiekalus. Specialistai primena, kad nors šiltesnis oras neretai sugriauna įprastą mitybos ritmą, nevertėtų pamiršti maitintis reguliariai ir rinktis įvairius produktus.
Net ir didžiausius šaltų sriubų gerbėjus šis receptas tikrai nustebins savo skonių netikėtumu. Taigi, jei norite išmėginti kažką naujo, agurkų, pistacijų ir šukučių šaltsriubė – puiki idėja.
Karšti orai diktuoja mūsų valgiaraščio pasikeitimus. Norite kažko gaivaus, nekaloringo, maistingo ir paprasto? Rinkitės šaltas sriubas. Skanaus!