Agurkai su medumi ir sūriu yra toks užkandis, kurio neatsisakysi per pusryčius, pietus ir vakarienę. Vos iš keturių ingredientų sukuriamas patiekalas džiugina ne tik paprasta gamyba, bet ir ypatingu skoniu. Agurkai su medumi ir sūriu neabejotinai nuneš į vaikystę.
Šalti užkandžiai
368 straipsnių
Jei ruošiate gimtadienio šventę ar rengiate vakarėlį, jums pravers vieno kąsnio silkės ir burokėlių užkandis. Gardus ir niekada neatsibostantis. Vieno kąsnio silkės ir burokėlių užkandį patiekite vos pagaminę.
Jei ieškote idėjų naujiems užkandžiams, išbandykite marinuotų alyvuogių receptą. Alyvuogės su priedais sukuria išties nepakartojamo skonio užkandį – su tuo sutiks ir jūsų svečiai. Marinuotas alyvuoges galima valgyti su duona, o galima patiekti kaip garnyrą prie mėsos ar sūrio patiekalų.
Kartą paragavę šių cukinijų suktinukų su sūriu ir kumpiu, norėsite dar ir dar. Gaivus ir gana sotus patiekalas itin tinkamas ruošti vasarą, ypač, kai cukinijos džiugina savo derliumi. Cukinijų suktinukus su sūriu ir kumpiu patiekite iškart.
Kviečiame pasigaminti karamelizuotų svogūnų. Svogūnų karamelizavimas padeda išryškinti jų natūralų skonį. Karamelizuotais svogūnais galite gardinti sumuštinius, picas, makaronų patiekalus, sriubą, mėsą, žuvį, omletus.
Ryžių popieriaus užkandis su vištiena ir daržovėmis tiks net tiems, kurie itin rūpinasi savo kūno formomis. Be to, šis patiekalas tiks net karščiausią dieną. Ryžių popieriaus užkandį su vištiena ir daržovėmis dėkite į pietų dėžutę, neškitės į pikniką.
Toks užkandis – juodos duonos su agurkų salotomis – neabejotinai sulauks komplimentų. Lietuviai – keptos duonos mėgėjai, tad šiam užkandžiui tikrai neatsispirs. Juodą duoną su agurkų salotomis patiekite iškart.
Šviežiai paraugti agurkai – vienas gardžiausių vasaros užkandžių. Žinoma, tokį garnyrą galima pasiruošti ir žiemą, tačiau vasarą jis skaniausias. Šviežiai paraugtus agurkus valgysite jau kitą dieną.
Kokia vasara be keptos duonos patiekalų. Šįkart kviečiame pasigaminti visą tortą – keptą duoną su kiaulės ausimis ir sūriu.
Norintiems svečius pavaišinti dar nematytu patiekalu, rekomenduojame pagaminti ryžių traškučių. Kone orinis užkandis su kreminio sūrio bokšteliais ne tik atrodo įspūdingai. Ryžių traškučiai suteiks gomuriui tikrą skonių puotą.
Be vieno kąsnio užkandžių nesurengsite nė vienos iškylos. Tai populiariausias patiekalas, kuris gana greitai dingsta nuo stalo. Tad vieno kąsnio užkandžių pasiruoškite tikrai daug.
Užkandžių lentelė yra tai, kuo iškyloje turite pasirūpinti pirmiausia. O ant jos sudėkite pačius įvairiausius produktus. Kuo užkandžių lentelė bus įvairesnė, tuo labiau valgytojai bus patenkinti.
Lašišos tartaras su agurkais – lengvas patiekalas, tiksiantis bet kokiam valgymui. Pusryčiams, pietums ar vakarienei patiektas toks užkandis leis mėgautis įvairiais skoniais. Lašišos tartarą su agurkais patiekite vėsų.
Įprasti svogūnai daugelį priverčia lieti ašaras, tačiau marinuoti svogūnai, priešingai – jie nepalieka abejingų. Puikiai derantys prie įvairių grilio patiekalų, marinuoti svogūnai kartu yra ir vienas greičiausiai paruošiamų garnyrų, tačiau ir jų receptuose slypi ne viena paslaptis.
Šitaip paruošta pita su pesto padažu ir kumpiu puikiai tiks įsidėti į iškylos krepšį. Užkandis itin sotus ir maistingas. Pitą su pesto padažu ir kumpiu galima paruošti ir į pietų dėžutę.
Patikėkite, toks užkandžių padėklas yra tikra vakarėlio svajonė. Užkandžiai tokie įvairūs, kad patenkinti liks įvairaus skonio mėgėjai. Jei svečių susirinko itin daug, paruoškite kelias tokias užkandžių lenteles.
Suktinukai, kuriems pagaminti naudojamas ryžių popierius – visame pasaulyje populiarus patiekalas, kitaip dar vadinamas „summer rolls“ arba „spring rolls“.
Kai laukia ilgas vakaras ar užsuka svečiai, gaminame užkandžių padėklą. Kad nereikėtų gaišti laiko, daug paprasčiau supjaustyti jau paruoštus sumuštinius, o gerta patiekti ką tik ant grilio pakeptas daržoves. Toks užkandžių padėklas vilioja ir kvapais, ir spalvomis.
Jei nežinote, kaip paruošti užkandžių lėkštę, būtinai pasinaudokite virtuvės šefų Pauliaus Lenkšo ir Pavels Matveks patarimais. Patikėkite – jokio vargo, jokios gaišaties ir užtruksite vos kelias minutes. O susirinkusieji mėgausis tokia užkandžių lėkšte ir dėkos iš malonumo.
Gaivių užkandžių vasarą niekada nebus per daug, tad šiandien gaminame agurkų suktinukus. Su lengvu kreminiu sūriu ir sūdyta lašiša jie pamalonins kiekvieno valgytojo gomurį. Malonaus traškumo agurkų suktinukams suteiks saulėgrąžų sėklos su prieskoniais.