Paskutiniu metu vis daugėja nuomonių, kad prekės artimiausiu metu brangs sparčiau nei iki šiol, nors infliacijos rodikliai siekia paskutinio dešimtmečio rekordus jau dabar. Svarbiausios Pasaulio ekonomikos JAV metinė infliacija jau pasiekė 5,4 proc. ir buvo didžiausia per paskutinius 13 metų. Lietuv...
Salyklas
6 straipsnių
Salýklas – daiginti grūdai arba jų miltai alui, degtinei, viskiui ir kt. daryti.
Duonos gamyboje salyklas vartojamas smulkiai sumaltas rugių salyklas. Vartojamas ir alui, girai daryti, krakmolui cukrinti (spirito pramonėje), kitų salyklinių gėrimų, sausainių, javainių gamybai. Salyklas – salyklinio viskio pagrindas.
Šio verslo gamyklos Lietuvoje išbando išskirtines inovacijas: štai kaip viskas atrodo iš vidaus (13)
Skirtingose pramonės šakose įdiegiama vis daugiau aplinką tausojančių sprendimų, ne išimtis ir aludarystė. Neseniai būtent jos atstovai Lietuvoje pelnė „carbon neutral“ statusą, rodantį, kad alaus darykla veikia neteršdama atmosferos pridėtiniu anglies dvideginiu. „Alus – tai gamtos ir darbščių žmon...
2019 m. rudenį Lietuvoje pasėtas rekordinis kiekis žieminių pasėlių – 1,2 mln. hektarų. Tikimasi, kad jie sėkmingai peržiemos ir pavasarį liks pasėti apie 500 tūkst. hektarų vasarojaus.
Tai graži Vokietijos aludarių tradicija, prasidėjusi dar 1516 metais – alus, verdamas vos iš trijų aukščiausios rūšies sudedamųjų dalių: tyro vandens, kvapnių apynių ir salyklo. Įdomu tai, kad tada, kai viskas prasidėjo, tokia alaus sudėtis ir technologija buvo įtvirtinti įstatymu. Kitaip tariant, p...
15 metų dirba toje pačioje gamykloje: rezultatus gali sugadinti cigaretė, kavos puodelis ar čili troškinys (86)
Panevėžio Taikos g. praeivius pasitinka apynių kvapas. Toks pat kažkada lydėdavo vilniečius Tauro kalno papėdėje, tačiau „Kalnapiliui“ susijungus su „Vilniaus tauru“ šis kvapas išgaravo iš sostinės, tačiau kaip reikiant įsigėręs mažiau nei 100 tūkst. gyentojų turinčiame Panevėžyje.
Tai senoviškas labai lietuviškas patiekalas - jį kepdavo mano močiūtė krosnyje kartu su duona. Balandį duonos tešloje galima gaminti įvairios formos – aš kepiau pailgo kepaliuko formos. Galima kepti ir apvalaus kepaliuko formos. Taip gaunasi šventiškesnės išvaizdos patiekalas.