Salyklas

6 straipsnių

Salýklas – daiginti grūdai arba jų miltai alui, degtinei, viskiui ir kt. daryti.

Duonos gamyboje salyklas vartojamas smulkiai sumaltas rugių salyklas. Vartojamas ir alui, girai daryti, krakmolui cukrinti (spirito pramonėje), kitų salyklinių gėrimų, sausainių, javainių gamybai. Salyklas – salyklinio viskio pagrindas.

REUTERS

Tai graži Vokietijos aludarių tradicija, prasidėjusi dar 1516 metais – alus, verdamas vos iš trijų aukščiausios rūšies sudedamųjų dalių: tyro vandens, kvapnių apynių ir salyklo. Įdomu tai, kad tada, kai viskas prasidėjo, tokia alaus sudėtis ir technologija buvo įtvirtinti įstatymu. Kitaip tariant, p...

Violeta

Tai senoviškas labai lietuviškas patiekalas - jį kepdavo mano močiūtė krosnyje kartu su duona. Balandį duonos tešloje galima gaminti įvairios formos – aš kepiau pailgo kepaliuko formos. Galima kepti ir apvalaus kepaliuko formos. Taip gaunasi šventiškesnės išvaizdos patiekalas.