Nesvarbu, kaitina karštis ar pila lietus – patiekalai iš bulvių yra neatsiejami nuo lietuvių stalo. Paprastai bulves lietuviai valgo pietums ar vakarienei, tačiau, pavyzdžiui, Ispanijoje šios daržovės mėgstamos net ir pusryčiams. Šviežio derliaus bulvės pasižymi gerųjų savybių gausa. Daugiausiai nau...
Saulėgrąžų aliejus
57 straipsnių
Patikėkite, toks užkandžių padėklas yra tikra vakarėlio svajonė. Užkandžiai tokie įvairūs, kad patenkinti liks įvairaus skonio mėgėjai. Jei svečių susirinko itin daug, paruoškite kelias tokias užkandžių lenteles.
Chačiapuri – tiesiog kartvelų virtuvės legenda. Minkštas kelių sūrių patiekalas tiesiog tirpsta burnoje ir negali palikti abejingų. Kadangi Gruzija toli, pabandykite chačiapurį pasigaminti namuose.
Bulvinius blynus nesudėtinga paruošti, o ir ingredientų reikia nedaug. Skaniausi – ką tik iš keptuvės. Bulvinius blynus patiekite su skrudinta šonine bei spanguolių uogiene. Skanu ir su grietine ar varške.
Pastaruoju metu pigęs saulėgrąžų aliejus gali vėl brangti, teigia kai kurie importuotojai, vežantys šią prekę išimtinai iš Ukrainos. Kainų analitikai savo ruožtu sako, kad paklausa tradiciškai auga prieš šventes, tačiau žmonės galimai turi sukaupę aliejaus atsargų.
„Hasselback“ bulvės yra puikus priedas prie bet kokio patiekalo. Gali būti gardus jūsų patiekalo garnyras ir originalus užkandis penktadienio vakarui. „Hasselback“ bulvės ne tik gardžios, bet ir puošia stalą.
Alyvuogių aliejus jau pabrango trečdaliu, bet tai – dar ne pabaiga. Ispanijos ir Graikijos gamintojai įspėja apie perpus mažesnį derlių, tad lentynose produktai iš alyvuogių – dar brangs. Kai kurie pardavėjai gąsdina, kad brangimas gali siekti net iki 40 proc. Ar alyvuogių aliejus taps neįkandama pr...
Saulėgrąžų aliejus dėl savo maistinių savybių gali būti sveikatai palankios mitybos dalimi. Šiame produkte gausu nesočiųjų riebalų, antioksidantų, tokių kaip vitaminas E. Vis tik naudinga žinoti, kaip saulėgrąžų aliejų vartoti ir kam jo reikėtų apriboti.
Gyventojai turėtų ruoštis aliejaus kainų pokyčiams, – įspėja kone vienos didžiausių gamyklų Baltijos šalyse „Lomista“, kuri užsiima aliejaus importu ir gamyba, įmonės vadovas Rimvydas Tamošiūnas. Jo teigimu, šiuo metu rinkose – galybė neaiškumų, pilnai nėra atsistatęs ir aliejaus tiekimas iš Ukraino...
Įsigijusi du butelius aliejaus vilnietė negalėjo patikėti savo akimis: to paties gamintojo produktai skyrėsi kaip diena ir naktis (18)
Nutarusi nusipirkti aliejaus, vilnietė Vilija buvo gerokai nustebusi. Ne, tokias emocijas sukėlė ne aliejaus kaina, o gaminio spalva. Iš dviejų skirtingų parduotuvių tą pačią dieną pirkusi to paties gamintojo to paties pavadinimo produktą, moteris tik namuose pamatė, kaip smarkiai jie skiriasi. Vien...
Augalinio aliejaus kainoms siekiant aukštumas, o prekybos centrams imantis normuoti parduodamus maisto produktus, Europa ir toliau naudoja iš maistinių augalų pagamintus biodegalus.
Smarkiai pabrangęs pigiausių maisto produktų krepšelis dalį žmonių jau skatina riboti savo išlaidas. Tačiau kai kurie verslo atstovai nemato sumažėjusio vartojimo. Jie sako, kad paruoštų prekių pirkimas auga, žmonės įsigyja ir daugiau miltinių produktų, praneša LNK Žinios.
Maisto prekių kainoms šturmuojant vis naujas aukštumas, rinką stebintys specialistai ir ekonomistai neturi gerų žinių dėl vasaros ar rudens. Tuo metu su iššūkiais susiduriantys daržovių augintojai deda viltis į palankius orus.
Aliejų naudojame gana dažnai, nes su juo pavyksta pasigaminti kuo įvairiausių patiekalų iš mėsos, kiaušinių, daržovių ir grūdų. Kadangi be aliejaus beveik neapsieiname, natūralu, kad iš plataus jo rūšių asortimento stengiamės išsirinkti kuo sveikesnį produktą. Tik ar visi suprantame, kad aliejaus na...
Lietuvoje artimiausiu metu labiausiai brangs aliejus, duona ir kiauliena, prognozuoja kai kurie rinkos dalyviai. Jie ramina, kad prekių deficito pavyks išvengti, nors Ukraina jau paskelbė draudžianti dalies produktų eksportą, pranešė LNK Žinios.
Gardinti salotas, ruošti skirtingus padažus ar marinatus, gaminti kepinių tešlą ir, žinoma, kepti maistą. Tam daugelis kulinarijoje naudoja aliejus. Tačiau ne visi žino, kokį ir kada rinktis, rašoma pranešime spaudai.
Tikriausiai maistinį aliejų naudojate įvairiems patiekalams ruošti, bet ar kada nors susimąstėte apie skirtingų maistinio aliejaus rūšių savybes? Paskirtis, skonis ir aliejaus sudėtyje esantys riebalai yra tik keletas ypatybių, į kurias derėtų atsižvelgti, rašoma webmd.com.
Auksinės riebalų taisyklės, kurių laikantis sveikata tik gerės: vienus naudokite drąsiai, kitus apeikite (1)
Nuėjus į prekybos centrą prie riebalų lentynos – tiesiog pradeda raibti akys: rapsų, saulėgrąžų, alyvuogių, kanapių, linų sėmenų aliejus... O kur dar kokoso riebalai ar ghi sviestas. Kaip išsirinkti tinkamiausią produktą?