Tai, kad motinystė suteikia naujas galimybes ir išaugina sparnus, turbūt teko girdėti. Taip nutiko ir restoranų vadovei Rugilei Lukšienei. Kulinarines knygas lyg romanus skaitanti Rugilė iškėlė sau iššūkį – iškepti 100 skirtingų sausainių. Taip gimė ir tinklaraščio pavadinimas.
sausainiai
439 straipsnių

Sausainis – mažas konditerijos gaminys iškeptas iš miltų. Formuojami apskritimo, kvadrato, rombo, juostelių, žvaigždučių ir kitokiomis formomis. Į tešlą dėl skonio kartais dedami džiovinti vaisiai, riešutai, grūdai. Sausainiai gali būti kepami su šokoladiniu, kreminiu, aguoniniu ir kitais įdarais jų viduje arba tarp sausainių.
Desertų kūrėja, konditerijos verslo steigėja ir puoselėtoja Liucina Rimgailė pristatė dvi naujas knygas – „Sausainis“ ir „Tiramisu“. Kurdama knygas jau penkių kulinarinių knygų autorė siekia priminti bei atkreipti dėmesį į socialinę, kultūrinę ir net politinę desertų reikšmę bei keisti susiformavusį...
Nors tradicijų, susijusių su didžiosiomis metų šventėmis, apstu, kaip ir dėl kokios priežasties jos atsirado, žino toli gražu ne visi. Mąstant apie Kalėdas daugeliui prieš akis iškyla virš židinio pakabintos didžiulės kojinės, po spindinčia eglute sudėtos dailiai supakuotos dovanos. Šie vaizdiniai –...
Tikros žemaitės – mama ir dvi dukros – prieš pusantrų metų Kretingoje atvėrė desertinės duris. „Nuogne skanu“ – žemaitiškai savo produkciją pristato moterys, tad ir desertinė vadinasi būtent taip.
Puikus receptas tiems, kas nemėgsta kepti – nekeptas tortas. Ir ingredientų daug nereikia. Tik kantrybės prireiks – nekeptas tortas turi „pagyventi“ šaldytuve.
Garantuojame, kad tokio šokoladinio deserto su granatų sėklomis tikrai dar nesate ragavę. Saldžiarūgščio skonio skanėstas nustebins savo traškumu. Šokoladinį desertą su granatų sėklomis dėkite į pietų dėžutę, neškite į pikniką ar patiekite ant švenčių stalo.
Trešnes valgyti skanu ir vienas, tačiau jos puikiai tinka ir nekeptam rikotos tortui. Gaivus su traškiu pagrindu ir burnoje tirpstančiu trešnių saldumu. Viena bėda – paruoštą nekeptą rikotos tortą su trešnėmis reikia porą valandų palaikyti šaldytuve.
Pats metas gaminti varškė pyragą su braškėmis. Lengvas ir gaivus – jis labai tinka karštesnėmis dienomis. Skanaukite varškės pyragą, kai atvės.
Maskarponės tortas puikiai tinka tada, kai norisi lengvesnio saldumyno. Žinoma, reiėks kiek lukterėti, kol masė sustings, tačiau palaukti verta. Maskarponės tortas – vienas gardžiausių.
Užsimanius gardaus tiramisu nebūtina gaminti visą tortą. Puiki išeitis – ruošti desertą nedideliuose indeliuose. Tokį tiramisu ir valgyti patogiau, ir gražiai atrodo.
Maskarponės tortas tinka bet kokiai šventei. Smagu jį kepti ir be progos. Šiam dieviško skonio maskarponės tortui būtina naudoti kepimo formą nuimamais šonais.
Daugelis pripažins, kad mėgsta užkandžiauti, vis tik po kurio laiko pastebi, jog tai tapo įpročiu, be kurio nebeįsivaizduoja savo mitybos. Šis įprotis stipriai nekenktų, jei užkandžiautume ne per dažnai ir sveiku maistu, bet dažniausiai mus gundo perdirbti, angliavandenių gausūs produktai — pyragėli...
Rageliai – kepinys, papuošiantis tiek kasdienį, tiek šventinį stalą. Gardūs mieliniai pyragaičiai nepaliks abejingų. Atvėsusius ragelius apibarstykite cukraus pudra.
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi plikytų sausainių su varškės kremu receptu. Pavyks, jei laikysitės recepto eigos. Plikyti sausainiai su varškės kremu – tikra švenčių stalo puošmena.
„Mėgstu įprastą tinginį, labai. Bet šis yra kažkas TOKIO. O jei nepatingėsite viršų papuošti lydytu šokoladu ir sausainių trupinukais, drąsiai galima neštis į svečius. Na, gaminimo šiek tiek daugiau, nei klasikiniam, bet verta“, – savo karamelinį tinginį pristato tinklaraščio @5produktai autorė Roma...
Ko gero, tai vieni paprasčiausiai paruošiamų sausainių. Tačiau tai nereiškia, kad sausainiai bus prasti – anaiptol, jie išeina traškūs ir gardūs. Kepkite kokosinius sausainius tiek vakarėliui, tiek gimtadieniui, tiek šventėms.
Šis desertas – sausainių su avižiniais dribsniais – labai skanus. Be to, jį galima priskirti sveikesnių gardėsių kategorijai. Tad sausainių su avižiniais dribsniais drąsiai duokite ir vaikams.
Yra receptai ir yra receptai „Iš aukso fondo“. Delfi Maistas jau keleri metai renka išskirtinius receptus, kurie į mūsų virtuves atėjo iš tėvų, senelių, giminaičių. Tai tokie receptai, kurie gyvuoja keliasdešimt ar net per šimtą metų, tačiau iki šiol pagal juos tebėra gaminami patiekalai – gardūs, k...
Sviestiniai sausainiai tuo ir žavūs, kad iš pažiūros – paprastučiai, tačiau skonis – užburiantis. Trapūs ir kone tirpstantys burnoje. Iškepusius sviestinius sausainius dar kelias minutes palaikykite ištrauktoje skardoje, o paskui perkelkite ant grotelių – kad atvėstų.
Šis žagarėlių receptas – palangiškės Zinos Bružienės (@Zinos virtuvėje), kurį ji paveldėjo iš savo močiutės. P. Zina dar atsimena, kaip močiutė jai gamindavo ir virdavo žagarėlius. Recepto autorė pataria gaminant tešlą su kočėlu nuoširdžiai ją pamušti, kol ji lyg tokiomis puslytėmis atsisluoksniuoja...