Savaitraštis Kaunui

110 straipsnių

Ingrida Žirlienė

Pradėta kaip romantiška avantiūra, jaunų žmonių idėja virto verslu, – taip trumpai galima būtų apibūdinti bendrovės „NanoAvionika“ komandos ir vieno iš įkūrėjų Vytenio Buzo karjerą. V.Buzas – aviacijos inžinierius, pirmojo lietuviško Žemės palydovo „LituanicaSAT-1“ projekto vadovas. Birželio pabaigo...

Vilma Kasperavičienė

Šančių kaimo, esančio Lapių seniūnijoje, ūkininkė Zita Maurukienė teturi vos 6 ha ir vadina save mažažeme. Tačiau toks plotas išmaitina 4 vaikus auginančią šeimą ir žiemą leidžia ilsėtis. Verslo sėkmės paslaptis paprasta – moteris pasirinko uogininkystės kryptį ir augina braškes, šilauoges bei aviet...

Aušra Župerkaitė

Pavasarį, kai pražysta pirmosios tulpės, minima ir Parkinsono ligos diena. Įdomu, jog tam tikros rūšies tulpių Kauno Botanikos sodo darbuotojos kartu su Lietuvos Parkinsono ligos draugijos nariais dairosi jau nuo pernai. Norima įsigyti ir pasisodinti raudonos spalvos svogūninių ankstyvų pavasario gė...

Kristina Labanauskienė

Šalia kitų vaistažolių ant namų palangės verta auginti ir saldžiąją steviją, arba medaus žolę. Šis nedidelis smulkialapis daugiametis augalas puikiai tinka arbatoms plikyti ir įvairiems patiekalams gardinti.

Aistė Mikalauskaitė

2008 m. dalyvausi konkurse „Mis Lietuva“ ir jį laimėjusi iš Kauno rajono kilusi Gabrielė Martirosianaitė, dar besimokydama mokykloje, išvyko atstovauti Lietuvai į Pietų Afrikos Respubliką. Nuo pasirodymo šiame renginyje jauna mergina susidomėjo visi, o G.Martirosianaitė galėjo save išbandyti radijuj...

Aušra Župerkaitė

Kai lauke veidą čaižo žvarbus vėjas, o nosį gnybia šaltukas, karšta arbata grįžus namo padeda atitirpti ir sušildo iki panagių įšalusį organizmą. Šis gėrimas turi daug sveikatą stiprinančių ypatybių. Bet, norint pajusti patį įstabiausią arbatos skonį, labai svarbus jos laikymo ir paruošimo būdas.