Sidras

11 straipsnių

Sidras – fermentuotas alkoholinis gėrimas, gaminamas iš neatskiestų obuolių sulčių, prisotintas anglies dvideginio.

Augant nealkoholinių sidrų paklausai, atnaujintas sidrų apibūdinimo, gamybos ir prekinio pateikimo reglamentas. Nauja jo redakcija įsigalios lapkričio 1 d. Gamintojams ir prekybininkams prisitaikyti prie naujų reikalavimų numatytas pereinamasis laikotarpis iki 2023 m. liepos 31 d.

Sniegė Balčiūnaitė

Nuo 2022-ųjų Lietuvoje galėtų atsidaryti mažos privačios natūralios fermentacijos sidro gamyklėlės, savo reikmėms gaminančios iki 10 tūkst. litrų šio gėrimo. Jų, kaip ir smulkiųjų alaus, midaus ir vaisių vyno gamintojų, siūloma nereikalauti turėti tyrimų laboratoriją.

„Siurprizas lėkštėje“ – internetinis pramoginis projektas, kuriame Lietuvos garsenybės lankosi restoranuose ir kartu su įvairių virtuvių šefais gamina įdomiausius patiekalus, gauna smagių kulinarinių išbandymų, dalinasi asmeniniais mėgstamiausiais receptais, gaminimo įpročiais bei netikėčiausiais nu...

Ugnė Karaliūnaitė

Alaus bei sidro gamintojai nerimsta – jau kuris laikas drastiškai krenta tiek alaus, tiek sidro vartojimas. Bravoro „Volfas Engelman“ pateiktais paskutiniais tyrimų bendrovės „Nielsen“ duomenimis, pernai metais sidro rinka šalyje traukėsi net penktadaliu.