Naminis burnoje tirpstantis desertas, tai – apie bandeles su kremu ir šilauogėmis. Traškus malonumas, kurį pagaminsite vos per 20 minučių. Iškepusias bandeles su kremu ir šilauogėmis apibarstykite cukraus pudra ir gardžiuokitės.
šilauogės
142 straipsnių
Šilauogė (lot. Vaccinium) – erikinių (Ericaceae) šeimos augalų gentis. Ją sudaro ~450 augalų rūšių, paplitusių daugiausia Šiaurės pusrutulio vidutinėse ir arktinėse platumose, tačiau dalis auga tropikuose, pavyzdžiui, Havajuose ar Madagaskare.
Anksčiau nei įprastai startavus lietuviškų šilauogių derliui, jų leidžiantys pasiskinti ūkiai jau sulaukia nemažai lankytojų. Kaip „Delfi“ įvardijo vienas ūkininkas, per savaitę žmonės išskynė toną šilauogių. Tiesa, kai kurie kalbinti pašnekovai sako, kad žmones pasiskinti uogų įsileidžia ne iš gero...
Kruasanų pyragas itin skanus šiltas ir su plakta grietinėle. Todėl pyragą valgykite ilgai nieko nelaukdami. Beje, kruasanų pyragą labai patogu valgyti, nes jo net nereikia pjaustyti.
Sotus ir gaivus yra šis desertas su trešnėmis. O ir atrodo itin patraukliai, kai patiektas atskirose taurėse. Desertą su trešnėmis skanaukite, kai tik jis paruoštas.
Trečius metus iš eilės Lietuvos uogų augintojų asociacija rengia Nacionalinę uogų dieną. Kaip ir kasmet, tai pirmasis liepos sekmadienis – šiemet liepos 7 d.
Prasidėjus vasarai, įprasta, kad prekyvietes pasiekia pirmosios lietuviškos uogos. Pirmiausia ant prekystalių rikiuojamos braškės, kiek vėliau – šilauogės, serbentai ir kitos. Tačiau nors už lango lepina maloni šiluma, kai kuriems uogų augintojams šiemet derliaus skinti neteks – didelę jo dalį nusin...
Nenumaldomai artėja šilauogių sezonas, o tai reiškia, kad šių uogų ant mūsų stalų tikrai netrūks. Jeigu turime daugiau šilauogių, nei galite užsišaldyti, panaudoti pyraguose ir kokteiliuose, dar vienas puikus variantas – iš šių uogų pasigaminti fermentuoto gėrimo. Ekspertai sako, kad, norint maksima...
Vilniaus turgeliuose jau galima aptikti pirmojo lietuviško derliaus vaisių – daugiausia žalumynų, tačiau atsiranda ir braškių. Prekeiviai sako, kad žmones labai domina lietuviška produkcija, skuba ieškoti visko, kas auginama vietoje, tačiau kainos kol kas kandžiojasi. Savo ruožtu ekspertai atkreipia...
Daug skanių uogų dabar galima rasti kiekviename sode. Viena iš jų – šilauogės.
Šilauogių augintojas Erikas: kaip apsaugoti žiedus nuo šalnų ir kokių taisyklių reikia paisyti norint sulaukti gero uogų derliaus (2)
Šilauogės – sparčiai populiarėjančios uogos ir ne vienas jų norėtų užsiauginti savo sode, prie namų ar sodyboje. Ar sudėtinga auginti šią kultūrą, kokios pagrindinės taisyklės norint sulaukti gausaus ir gardaus derliaus, patarimų klausiu šilauoges auginančio prekinio ženklo „EriBeri“ įkūrėjo Eriko J...
Šiandien desertui – mini biskvitai su grietinėle ir uogomis. Tai tiesiog burnoje tirpstantis desertas. Mini biskvitai patiks ir mažiems, ir dideliems.
Sluoksniuotos tešlos desertas su maskarponės kremu įrodo, kad gardžiam desertui pagaminti nereikia galybės ingredientų ir nebūtina sugaišti daug laiko. Šis gardėsis – lyg greita „Napoleono“ versija. Beje, sluoksniuotos tešlos desertas su maskarponės kremu ne tik labai gardus, – jis ir atrodo itin pa...
Ieškantiems sveikesnės blynų alternatyvos, rekomenduojame išbandyti grikių blynus su uogomis. Šis receptas itin pravers, jei norėsite sunaudoti virtus grikius. Grikių blynus patiekite su klevų sirupu.
Norite pusryčiams kepti avižinius blynelius, tačiau neturite avižinių miltų? Ne bėda – jums tereikia dribsnių ir maišytuvo. Greitai paruošiami itin gardūs avižinių dribsnių blyneliai patiks ir mažiesiems ragautojams.
Šis prancūziškas migdolinis kruasanas nuginkluos net tuos, kurie teigs saldumynų nemėgstantys. Desertus ragaukite vos juos paruošite. Migdolinius kruasanus dekoruokite tarkuota žaliosios citrinos žievele.
Pudingo su burokėlių ir šokolado kremu – unikalus skonis: šiek tiek saldus ir šokoladinis su šilauogėmis. Jis gali sukelti įdomią ir malonią patirtį visiems, kurie mėgsta naujoves desertuose. Pudingas su burokėlių ir šokolado kremu galite į traukti į šventinį valgiaraštį.
Pyragėliai su šilauogėmis – desertas tinkantis įvairioms progoms. Skanumynas tiesiog tirpsta burnoje. Iškepusius pyragėloius apibarstykite cukraus pudra.
Lietuvoje skelbimų portaluose ir ūkininkų susibūrimuose vis pakalbama apie ūkių pardavimą. Tėvai sensta, vaikai didmiesčiuose sėkmingai kuria gyvenimą stikliniuose biuruose ir pas karves grįžti nenori. Dešimtmečius kurtam verslui tenka ieškoti pirkėjų.
Kai norisi deserto, visai nebūtina jo gamybai skirti valandos ar net daugiau. Spurgų ir rikotos desertą paruošite vos per 5 minutes! Spurgų ir rikotos desertą puoškite mėgstamomis uogomis.
Netoli Tauragės, Trepuose, savo dienas leidžia sutuoktiniai Eglė ir Marius Jankauskai. Abu jie dirba Tauragės pasienyje, o po darbų ūkininkauja buvusioje senelių sodyboje. Prieš beveik 20 metų Marius čia pasodino pirmuosius vynmedžius, o kiek vėliau – ir šilauoges.