Šparagai viena iš madingų naujųjų žemės ūkio kultūrų, tačiau jau dabar matosi, kad juos ištiko šilauogių likimas. Kai ši kultūra tik buvo pradėta auginti ir kainos buvo ypatingai aukštos, masiškai sodintos naujos plantacijos.
Simonas Klinavičius
6 straipsnių
Daržoves dietologai rekomenduoja valgyti visą dieną – pusryčiams, pietums ir vakarienei. Tokiu būdu lengviau bus galima surinkti ir specialistų įvardijamą daržovių kiekį, kuris sudaro apie 400 gramų per dieną. Maistinių medžiagų atsargoms po žiemos papildyti ir reikiamam daržovių kiekiui sumažinti p...
Šis pavasaris lietuviškam derliui ne itin palankus – naktimis vis dar prognozuojamos šalnos, o ir dienomis šilumos gamta šykšti.
Lietuvoje prasidėjo žalių smidrų sezonas – jau kelios dienos, kaip turguose ir parduotuvės galima nusipirkti šių daržovių.
40 proc. derliaus praradęs šparagų augintojas neliūdi – nuostolius atpirko braškės, kurios užderėjo labai gerai. Žmogus įvardina ir pagrindinę savo sėkmės priežastį – reikia būti ne tik ūkininku, bet ir vadybininku.
Smidrų ūkį įkūrusiam vyrui pinigai sugrįžo per du metus: kiekvienais metais vis daugiau pirkėjų (32)
Šparagai arba smidrai tai daržovės, kurias lietuviai sparčiai atranda. Jų bumas prasidėjo prieš keletą metų, kai iš praktiškai nežinomo augalo, kurį pirkdavo tik gurmanai, jos tapo ypatingai mėgiamomis ir augintojai kartais net užveria sodybų duris, nes nesugeba patenkinti paklausos.