Sviestiniai sausainiai tuo ir žavūs, kad iš pažiūros – paprastučiai, tačiau skonis – užburiantis. Trapūs ir kone tirpstantys burnoje. Iškepusius sviestinius sausainius dar kelias minutes palaikykite ištrauktoje skardoje, o paskui perkelkite ant grotelių – kad atvėstų.
skarda
4 straipsnių
Maisto tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė sutinka: kugelis – dievų maistas. Kelissyk per metus kepamas bulvių plokštainis yra tokia proga, kurios niekas iš namiškių nenori praleisti. Nes Audronės kugeliai – ypatingai minkšti ir gardūs. Kad jo užtektų visiems, Audronė kepa didžiulę skardą.
Pridegusi kepimo skarda – vienas didžiausių galvos skausmų tiems, kurie dažnai maistą ruošia orkaitėje. Visgi, nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šį dažnai naudojamą virtuvės įrankį atšveisti prireiks daugybės specialių priemonių, jėgų ir laiko – žinant kelis triukus kepimo skardą išvalysi...
Iš ko pagaminta kepimo forma – tai klausimas, virtuvėje turintis būti toli gražu ne paskutinėje vietoje. Skonių kolekcionierius Alfas bei žurnalo VERDU IR KEPU vyr. redaktorė Elžbieta Monkevič aiškinasi, kokia kepimo forma kuriam kepiniui tinka labiausiai. Nustebsite sužinoję, kokioje galite pasigam...