Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) skelbia, siekianti užtikrinti kuo lankstesnius reikalavimus maisto gamintojams. Nuo šiol mažosios skerdyklos ūkiuose, kurios užtikrina aukštą savo produkcijos higienos, laikymo sąlygų bei gamybos kokybės kontrolę, galės imti mažiau privalomų laborato...
skerdyklos
10 straipsnių
Naujausias koronaviruso atvejų šuoras Europos mėsos perdirbimo įmonėse tik patvirtino jų, kaip pandemijos židinių, statusą ir dabar jau trikdo tiekimą pagrindinei klientei, Kinijai.
Lietuvoje jau ne vienerius metus diskutuojama apie ūkininkams reikalingas mobilias skerdyklas, tačiau ši paslauga vis dar nėra teikiama. Ieškodama galimybių, kaip būtų galima ūkininkams finansuoti tokių skerdyklų įsigijimą, Žemės ūkio ministerija pasiūlė Finansų ministerijai įtraukti tokią priemonę ...
Pastaruoju metu Europos Komisija vis ragina tobulinti trumpąją maisto grandinę, kad maistas iš ūkių kuo greičiau pasiektų vartotoją. Manoma, kad taip būtų geresnė jo kokybė, o galbūt ir kainos.
Gyvūnų teisių gynėjai nufilmavo žiaurų elgesį su gyvūnais skerdykloje Pietų Prancūzijoje. Apie tai antradienį pranešė Prancūzijos žemės ūkio ministras.
Žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna ketvirtadienį sakė remiantis Seime svarstomą siūlymą leisti ritualinį gyvulių skerdimą, kuris atitiktų žydų ir musulmonų tradicijas.GRYNAS.lt jau rašė apie tarp parlamentarų, gyvūnų teisių gynėjų ir ūkininkų vykstančias diskusijas dėl šio pasiūlymo. Antradienį Se...
Lietuvos gyvūnų teisių gynėjai pasipiktino Seimo siūlymu leisti skersti neapsvaigintus maistinius gyvulius, tačiau žydų ir musulmonų bendruomenės teigia, kad toks žingsnis galėtų atverti naujų rinkų Lietuvos eksportuotojams.
Didžiojoje Britanijoje policija išsiaiškino, kad viena didelė šalies mėsos kompanija iš Lenkijos importuoja didelius kiekius arklienos, kuri galiausiai atsiduria mokyklų valgyklose ir netgi restoranuose, praneša dailymail.co.uk. Vėliau atrasta, kad arkliena, kuri įvardijama kaip jautiena, kiauliena ...
Gyvūnų teisių apsaugos organizacija PETA ėmėsi globalesnių tikslų. Naujausioje organizacijos reklamoje raginama kovoti prieš klimato atšilimą. Kaip? Nesunku atspėti – tampant vegetaru. Organizacijos atstovai įsitikinę, jog būtent mėsos pramonė labiausiai teršia aplinką ir skatina klimato šilimą.