Skonio kelionės

5 straipsnių

Kalnapilis

Aludario amatas – tai nesibaigiantys skonio atradimai ragaujant įvairių rūšių ir stilių alų. Solidų 15 metų patirties bagažą sukaupęs „Kalnapilio“ vyriausiasis aludaris Ričardas Barakūnas prisipažįsta, kad niekada nepraleidžia progos paragauti ir užsienio kolegų verdamo alaus, o tarp šalių favoričių...

Kalnapilis

Jei esame įpratę važiuoti viena kelio puse, tai nuvykus į Didžiąją Britaniją – reikia greitai persiorientuoti, nes eismas vyksta priešingai. Taip pat ir alaus mėgėjams – prireikia laiko priprasti prie čia siūlomų alaus rūšių įvairovės ir šurmulingų barų gausos.

Archeologų radiniai byloja, kad Kinijoje alus pradėtas gaminti dar 2300 metų prieš mūsų erą, o žaibiškai išpopuliarėjo vos prieš šimtmetį. Daugiausiai šioje šalyje pagaminama ir suvartojama šviesaus alaus, tačiau kai kuriuose baruose galima užsisakyti ir tamsaus kinietiško alaus.