Padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje – išgirdus šią diagnozę turėtų kilti noras imtis pokyčių ir pradėti labiau rūpintis savo sveikata. „Eurovaistinės“ vaistininkė Elvyra Ramaškienė pranešime žiniasklaidai pasakoja, kad ši diagnozė išgąsdina dažną pacientą, o labiausiai pergyvenama, nuo ko reikės...
skumbrė
25 straipsnių
Skumbrinės (lot. Scombridae) – ešeržuvių (Perciformes) žuvų šeima, kuriai priklauso greitos atvirų jūrų žuvys, turinčios verpstišką kūną ir ploną uodegos stiebelį. Už nugarinio ir analinio peleko yra nemažai smulkių pelekų. Plaukioja būriais. Yra verslinių žuvų.
Švenčių belaukiant planuojame, kokias mišraines ir salotas dėsiome ant Kūčių stalo. Visų jų neišvardinsiu, tačiau parinkau 15 receptų – tikiuosi, pravers. Tekste rasite šiuos receptus: naujas silkės pataluose receptas, burokėlių mišrainė, šventinės sluoksniuotos salotos, brokolių ir ananasų salotos ...
Lietuvių pamėgtą vieną gražiausių Portugalijos salų Madeirą, kurioje pakrantė driekiasi virš 500 kilometrų, jau atidaro poilsiautojų sezoną. Ką pamatyti, kur pavalgyti, kiek kainuos išsinuomoti automobilį ir kitais praktiškai patarimais dalinasi turizmo ekspertė, neseniai atostogavusi šioje saloje, ...
Dietistė Vaida Kurpienė apie žuvį, kurios nauda – neišmatuojama: mažina širdies ligų riziką, padeda mesti svorį ir gerina miegą (3)
Daugeliui žinoma, kad žuvis yra viena iš labiausiai rekomenduojamų maisto produktų žmogui ir ją vertėtų valgyti bent porą kartų per savaitę. Skumbrė – švelnaus skonio riebi žuvis, kurioje gausu vitaminų ir mineralų. Ar žinote, kuo ji naudinga mūsų organizmui?
Ruošiamės šventėms: išbandykite patiekalų su silke ar skumbre receptus, kurie nustebins netikėtu skoniu (3)
Silkė šventiniu laikotarpiu išgyvena tikrų tikriausią aukso amžių. Ji gali būti patiekiama kaip pagrindinis patiekalas ar užkandis. Ir nors silkė dažniausiai derinama su tradicinėmis lietuviškomis daržovėmis ir grybais – šią žuvį skanauti galima net ir su vaisiais.
Nors vasara yra grilio sezonas, orai kartais pagadina reikalus – pavyzdžiui, staiga užklupusi audra su smarkiu lietumi. Ir nors žadėjome kepti žuvį ant grilio lauke išvažiavę į gamtą, teko planus pakeisti ir vakarienę pasiruošti ant grotelių orkaitėje.
Net ir stengiantis maitintis sveikatai palankiais patiekalais, būna dienų, kai norisi nusižengti visoms mitybos taisyklėms. Renginių organizatorė, radijo ir TV laidų vedėja Agnė Grigaliūnienė savo laidoje „Vis tiek kažkas gausis“ šįkart pasidalijo būtent tokioms dienoms puikiai tinkančiu receptu – g...
Socialiniuose tinkluose juokaujama, kad išlaukę ilgą rudenį galų gale sulaukėme ankstyvo pavasario. Ežeruose pradėjo kibti šilumėgės žuvys. Akivaizdu, kad su šia žiema yra kažkas yra ne taip. O kas ne taip – aiškinamės su mūsų pašnekovais: Vilniaus universiteto hidrologijos ir klimatologijos katedro...
Visi, kurie bent kažkiek domisi sveika mityba, tikrai yra girdėję apie Omega-3 riebalų rūgštis. Ir paskutiniu metu didžiausiu klausimu tampa net nebe tai, ar Omega-3 riebalų rūgštys yra svarbios ir reikalingos, bet vis dažniau išgirstama skirtinga informacija, naujai kuriami ir perkuriami mitai. Tod...
Tuščias mėlynas fonas be žuvų, juodasis gandras be grobio snape, vieniša karūna ar žuvies uodegos netekusi būtybė su žirgo galva – tokiomis keistomis transformacijomis stebina įvairių Lietuvos miestelių herbai. Kas nutiko šių savivaldybių bei seniūnijų simbolikai ir kodėl iš jų dingo žuvys?, – prane...
Daugumai tautiečių žvejų tokia antraštė pasirodys mažų mažiausiai keista. Tačiau dalis Europos meškeriotojų taip lydekas gaudo ir laimikiais tikrai nesiskundžia. Todėl, kaip lydekas gaudyti dugnine meškere, šį kart ir pakalbėsime. Juolab, kad vėlyvas ruduo ir žiemos pradžia yra pats geriausias metas...
Ungurys, menkė, jūros ešerys. Ant lietuvių stalo dažnai sutinkamos žuvys, kurios artimiausiais metais gali brangti kelis kartus, o blogiausiu atveju – jų iš viso gali nebelikti. Atsižvelgdamas į pastebimai mažėjančius žuvies išteklius, Lietuvos gamtos fondas (LGF) šią savaitę pristato gidą sąmoninga...
Norvegų jūroje žvejojęs vaikinas sugavo retą laimikį – itin keistos išvaizdos žuvį, kuri primena prieš milijonus metų išnykusius gyvūnus.
Jei jūsų namus Kūčioms užplūs pusę giminės – tada šis virtuvės eksperimentas bus mažiau pravartus. Tačiau viską tiesiog galite padauginti kelis kartus pagal žmonių skaičių. Mano Kūčių stalo repeticija gimė su mintimi pabandyti išvengti šventinio streso, ženklaus piniginės suplonėjimo ir besaikio var...
Nuo seno laikomasi papročio, kad ant Kūčių stalo turi nugulti 12 patiekalų. Artėjant šventėms, turbūt dažnas susimąsto: o kokius patiekalus paruošti šiemet? Apie tai pagalvojo ir DELFI žurnalistas Arnas Mazėtis, iki švenčių ketinantis atrasti 12 unikalių receptų, galinčių tapti šventinio stalo pasid...
Greitai pagaminamas, gardus ir sotus užkandis – štai tokį sumuštinį gigantą gausite gamindami pagal šį receptą. Sumuštinis tikrai paįvairins jūsų pietų ar vaišių stalą. Nesvarbu, ar užklups netikėti svečiai, ar tiesiog gaminsite šeimai – užtruksite apie 10 min., tad paruošimas neatims daug brangaus ...
Pagaminti nuostabų žuvų paštetą išties lengviau, nei jums gali pasirodyti. Dalijamės trimis skirtingais receptais, kurie puikiai tiks ne tik advento laikotarpiui, bet ir pačioms žiemos šventėms.
Lietuvoje lydekų žūklė dugnine meškere masalui naudojant negyvą žuvelę tikrai negali būti vadinama populiaria. Visgi pastaruoju metu apie šį Anglijoje itin populiarų būdą vis dažniau kalba ir mūsų meškeriotojai. Ir jį tikrai verta išbandyti vėlyvą rudenį tikintis rekordinio laimikio.