Galite teptis pačiais prabangiausiais ir brangiausiais kremais ir emulsijomis pasaulyje, tačiau didžiausią įtaką odos būklei vis dėlto turi maistas, kurį valgome kasdien. Jis gali būti mūsų ištikimiausias sąjungininkas arba didžiausias priešas.
Sojų varškė
3 straipsnių
Sojų varškė, dar vadinama tofu pagal japonišką pavadinimą (豆腐 - kin. dòufǔ, jap. tōfu, kor. dubu, viet. đậuphụ) – vienas sojos produktų, gaminamas sojų pieną sutraukus rūgštimis ar druskomis. Savo išvaizda ir konsistencija primena įprastinę varškę, gali būti naudojama kaip jos pakaitalas. Sojų varškė populiari Rytų Azijoje, iš ten išplitusis į kitas Pietryčių Azijos šalis, dažna vegetariškoje ir veganiškoje mityboje. Yra daug sojų varškės rūšių, kurios skiriasi savo konsistencija ar paruošimo būdu.
Sojų varškė arba sojų sūris - tofu - vienas populiariausių produktų Kinijoje ir Japonijoje. Ypač mėgstamas lieknėjančių moterų ir vegetarų.