Yra vienas gaminys, kuris pastaruoju metu itin išpopuliarėjo. Tai vadinamasis Dubajaus šokoladas. Vieniems jis – „visiška palaima“, kitiems jis pernelyg saldus ir nesuvokiamai brangus. Kas daro šį šokoladą tokį ypatingą, kad žmonės pasiruošę mokėti iki 50 JAV dolerių (apie 45 eurus) už nedidelį gaba...
šokoladas
386 straipsnių
Seniausiame Lietuvos šokolado fabrike – apie saldainiuose „slėptą“ trispalvę ir netikėtą įsitvirtinimą tolimoje rinkoje (1)
Turbūt nedaug yra gyventojų, kurie nežinotų „Rūtos“ šokolado fabriko ar juolab nebūtų ragavę čia pagamintų saldumynų. Dar praėjusiame šimtmetyje Šiauliuose įkurta bendrovė didžiąją dalį produkcijos parduoda Lietuvos pirkėjams, o 15 proc. iškeliauja į užsienį. „Lietuvoje mums galios ir stiprybės duod...
Visiems lietuviams labai aktuali tema – kainos: maisto produktų, kitų prekių ar paslaugų. Dažni palyginimai dėl kainų užsienyje ir Lietuvoje. Kai lankausi užsienyje, kažkas atrodo pigiau, kažkas brangiau, specialiai kainų nelyginu. Bet kokybiško šokolado kainos Lietuvoje pastaruoju metu pradėjo bady...
Iškepkite ispaniškų pyragėlių čiurų – pradžiuginsite visus. Kiek užtruksite, bet tai verta jūsų pastangų. Čiuras valgykite, kol šiltos.
Sveikata augintiniams gali sutrikti netikėtai lygiai taip pat, kaip ir žmonėms. Tai puikiai iliustruoja neseniai įvykęs draudžiamasis atvejis: suėdęs šokoladinių saldainių, airių seterių veislės šuo smarkiai sunegalavo ir jam reikėjo atlikti keletą gydymo procedūrų. Šeimininkams šios veterinarijos p...
Nors tai gali atrodyti keista, kai kurie daržininkai pataria naudoti šokoladą kaip trąšą augalams maitinti.
Apie prekę, kuri vis brangsta ir verslo išbandymus: kas veikė Norvegijoje, deja, neveikė Biržuose (1)
Norvegijoje dirbę šokolado fabrikėlyje, grįžę tokį įkūrė Biržuose. Jis šiandien vadinasi „Biržų šokoladas“. Vienas jo vadovų Sigitas Jurčys atvirai sako, kad šis verslas pavyko ne iš pirmo karto, mat kai kurie dalykai nuo buvusių svetur jame skyrėsi gana smarkiai.
Kovo pradžioje kainos, palyginti su praėjusiais metais, jau buvo išaugusios daugiau nei dvigubai. Tuo metu daugelis spekuliantų smarkiai sumažino savo „buliškus“ statymus. Kaip tik tada P. Andurand’as įžvelgė galimybę ilgosioms pozicijoms. Visi požymiai rodė masinį deficitą: pasaulis ištisus dešimt...
Norint pagaminti kruasanus su baltu šokoladu jums tereikia vos 4 ingredientų. Viską paruošite per 15 minučių. Kruasanus patiekite, kai šokoladas sustings.
Šiuos trapučius su baltuoju šokoladu pagaminti paprasta, o ir laiko nedaug reikalauja. Pagrindinis dalykas – laukti, kol šaldytuve desertas sustings. Trapučius su baltuoju šokoladu gaminkite ir šventėms.
Prastos žinios smaližiams: kakava – brangiausia per kone pusę šimto metų. Dėl šios priežasties, parduotuvėse neišvengiamai brangs ir šokoladas. Kodėl kakavos kaina staiga pakilo? Apie tai buvo pasakojama LNK žiniose.
Tobulas desertas, kuriam tereikia 3 ingredientų, tai – morengas su šokoladu. Šie pyragaičiai tokie gardūs, kad gamybos proceso paprastumas nustebins kiekvieną. Morengus su šokoladu ragaukite tik visiškai atvėsusius.
Naujas mokslininkų tyrimas nustatė ryšį tarp tamsaus šokolado vartojimo ir mažesnės esencinės hipertenzijos rizikos.
Balto šokolado rutuliukai neabejotinai papuoš šventinį stalą, tačiau jais taip smagu mėgautis ir be progos. Šį desertą pamėgs ir vaikai. Juos, beje, taip pat galima įjungti į baltojo šokolado rutuliukų gamybos procesą.
Desertui gaminame šokoladinį pyragą su razinomis. Purus, minkštas ir labai kvapnus. Atvėsusį šokoladinį pyragą apšlakstykite tirpintu šokoladu.
Purus, lengvas, tačiau sodraus skonio pyragas su riešutų gabaliukais. Toks yra šis baltojo šokolado pyragas. Jis toks skanus, kad būtų gaila valgyti vien per šventes.
Lenkų žiniasklaidai skelbiant, kad garsus lietuviškas šokoladas „Pergalė“ esą tebeparduodamas Rusijoje, šios prekės gamintojas „Delfi“ komentuoja, kad jau kurį laiką nebeprekiauja savo produkcija toje šalyje ir yra ėmęsis visų veiksmų užkirsti kelią nelegaliai prekybai.
Maisto tinklaraščio „NerLin virtuvės džiazas“ kūrėja Neringa Lindman labai mėgsta medaus tortą ir moka jį pagaminti nepriekaištingą, tačiau nutarė patobulinti. O kai prieš kelerius metus internete išvydo medutį su kakava, jau žinojo, kaip tai padaryti. Tokio medaus torto idėja labai patiko ir Nering...
Sutikite: naminiai desertai – patys gardžiausi. Neabejotinai toks bus ir šis desertas, kuris skoniu nė kiek nenusileidžia populiarajam šokoladui. Išbandykite šį desertą – įsitikinsite patys.
Sniego senis – graži idėja kalėdiniam vaišių stalui. Toks kepinys patiks ir mažiems, ir dideliems. Svarbiausia, kad tokį sniego senį visai nesunku pagaminti.