Buvusi policininkė Vidmantė Ščerbinskienė šiandien save vadina ūkininke. O toks titulas – tikrai pelnytas: mat moteris kartu su savo vyru jau ne vienerius metus puoselėja šparagų ir šitaki grybų ūkį. Negana to, visai neseniai šeima įsigijo ir apleistą sodybą.
šparagai
65 straipsnių
Vokietijoje ir kitose Europos šalyse prasidėjo smidrų sezonas. Šviežių smidrų skonio išsiilgę žmonės jų įsigyti keliauja net į pačius vietos ūkius. Kiek šiemet kainuoja pirmos klasės šparagai ir kas lėmė ankstyvą jų rinkimo sezono pradžią? Apie tai buvo kalbama LNK žiniose.
Šparagai viena iš madingų naujųjų žemės ūkio kultūrų, tačiau jau dabar matosi, kad juos ištiko šilauogių likimas. Kai ši kultūra tik buvo pradėta auginti ir kainos buvo ypatingai aukštos, masiškai sodintos naujos plantacijos.
Ilgai suko galvas, ką auginti, nusprendė – smidrus. „Mūsų sūnūs labai juos mėgsta ir mes patys“, – sako smidrų ūkio šeimininkė Inga Babarskienė iš Seirijų.
Nors Delfi papasakojo jau daugybę įkvepiančių istorijų apie pradedančiuosius ūkininkus, panašu, kad tokioms istorijoms galo nėra. Ir tai išties džiugina. Štai šį kartą kviečiame susipažinti su Vidmante, kuri Ukmergės rajone įkūrė šparagų ir šitaki grybų ūkį.
Neretai kartojama, kad širdies ir kraujagyslių ligos yra šių laikų visuomenės Achilo kulnas. Nors ši problema aktuali visame pasaulyje, tačiau Lietuva pagal sergamumą šiomis ligomis jau ilgą laiką rikiuojasi pirmosiose vietose. Būtent širdies ir kraujagyslių ligos yra dažniausia mirties priežastis m...
Vargina aukštas kraujo spaudimas? Mokslininkai teigia, kad kai kurie maisto produktai gali iš karto sumažinti kraujospūdį, o teigiamas poveikis išlieka ilgalaikėje perspektyvoje. Ar žinote, kokie tai produktai?
Lietuvoje prasidėjo žalių smidrų sezonas – jau kelios dienos, kaip turguose ir parduotuvės galima nusipirkti šių daržovių.
Anykščių rajono jaunieji ūkininkai Kotryna ir Algimantas Meidai prieš porą metų įsteigė smidrų ūkį.
40 proc. derliaus praradęs šparagų augintojas neliūdi – nuostolius atpirko braškės, kurios užderėjo labai gerai. Žmogus įvardina ir pagrindinę savo sėkmės priežastį – reikia būti ne tik ūkininku, bet ir vadybininku.
Sveika mityba yra svarbi visiems, tačiau tam tikras maistas yra ypač tinkamas moterims aktualioms problemoms spręsti. Šiuose produktuose yra daug maistinių medžiagų, kurios padės apsaugoti jūsų kūną ir išlaikyti gerą jo darbą net ir senstant, rašoma portale webmd.com.
Smidrų ūkį įkūrusiam vyrui pinigai sugrįžo per du metus: kiekvienais metais vis daugiau pirkėjų (32)
Šparagai arba smidrai tai daržovės, kurias lietuviai sparčiai atranda. Jų bumas prasidėjo prieš keletą metų, kai iš praktiškai nežinomo augalo, kurį pirkdavo tik gurmanai, jos tapo ypatingai mėgiamomis ir augintojai kartais net užveria sodybų duris, nes nesugeba patenkinti paklausos.
Labai skanus smidrų pyragas, kuris patiko net skeptikam, rašo Julija Ivanauskienė, kuri atsiuntė idėją ir nuotrauką.
Dietistė, mitybos specialistė ir populiarių knygų autorė Vaida Kurpienė dalijasi savo sezoninės virtuvės įspūdžiais: kaip paprasti patiekalai gali padėti pataisyti sveikatą.
Nuo seno mūsų močiučių darželiuose augintos gėlės iš tiesų yra visai ne gėlės, o pačios tikriausios daržovės, kurios šiandien randamos garsiausių restoranų valgiaraščiuose. Savo skoniu šiek tiek žaliuosius žirnelius ir riešutus primenantis šparagas šiandien yra užvaldęs visą pasaulį. Kodėl prasidėju...
Alfas vienas namuose. Šiandien Alfas kepa šilkinį kugelį su gardžiausiu įdaru, gamina ypač skanų šparagų patiekalą ir kiniškus laimės sausainukus (49)
Nors už lango – ir kalendorinis pavasaris, bet tikrai ne savo šiluma, todėl pats laikas išsikepti sotų ir šiltą kugelį su gardžiausiu ypatingu įdaru. Šiandien laidoje bus atskleista, kaip jį iškepti minkštą, šilkinį ir labai skanų bei pasidalys kugelio paslaptimis. Taip pat atėjęs šparagų sezonas į ...
Kitą savaitę prasidės didysis lietuviškų daržovių sezonas – į parduotuves iš plėvelinių šiltnamių ir laukų keliaus svogūnų laiškai, salotos, šparagai.
Receptas vos iš kelių produktų, o pranoks visus jūsų lūkesčius.
Salotos, kurios patiks lietuviškam skoniui. Bulvės, šparagai ir ridikėliai – tai maisto produktai, kuriuos dievina lietuviai.
Kaip iš šparagų ir sūrio galima pagaminti visiškai du skirtingus patiekalus: rezultatas bus fantastiškas (1)
Pamačius pirmuosius šparagus, pasimato ir pirmoji plati šypsena veide. Jie kaip ir be perstojo čiulbantys paukščiukai, lendantys iš po žemės ridikėliai ar iš po pilkojo dangaus – saulės spinduliai. Šparagai daro mus laimingais ir verčia šypsotis. Visai kaip ir sūris. Tad šį kartą #myliusuri derina j...