Vasarai jau beldžiantis į duris, skubame atidaryti grilio sezoną. Jei jau nusprendėte, kur vyksite ir ką pasikviesite drauge, bet dar nežinote, kokiu maistu norėtumėte nustebinti savo svečius, siūlome išbandyti brandintos jautienos kepsnius – kokybės ir skonio garantą.
steikas
22 straipsnių
Ar kada bandėte mėsą praturtinti granatais? Alfas parodys, kaip tai padaryti, o skonis bus tiesiog nepriekaištingas 2 šaukštų alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“ 220 g šviežio sausai brandinto antrekoto didkepsnio „Rib Eye“ 2 šaukštų sviesto 1 saujos čiobrelių ir rozmarinų 2 cinamono lazdelių 2 laurų ...
Eksperimentas virtuvėje. Jautienos steiką iškepė pagal restorano šefo receptą: vienas papildomas ingredientas išgelbėjo viską (78)
Pabandėme pagaminti jautienos kepsnį pagal dar vieną lietuvių šefo Mariaus Paplausko iš restorano „Dia“ receptą, kuriuo pasidalijo „30 geriausių restoranų Lietuvoje“.
Žydrūno Savicko patarimas visiems sportuojantiems – pamiršti virtas vištienos krūtinėles ir rinktis brandintą jautieną (163)
Ką valgo stipriausias pasaulio žmogus Žydrūnas Savickas? „Tikrai ne virtas vištienos krūtinėles!“ – juokiasi galiūnų sporto žvaigždė ir atskleidžia, kad nepriklausomai nuo to, ar ruošiasi varžyboms, ar ilsisi, vienas dalykas jo maisto plane nesikeičia jau kelerius metus – tai brandinta jautiena.
Nėra nė vieno produkto, kurio nebūtų galima skaniai pagaminti ant laužo: pakanka žinoti vos kelias paruošimo subtilybes (24)
Sušilus orams sodybose ar prie vandens telkinių pakvimpa dūmų ir keptos mėsos kvapas. Sezonas prasidėjo! Nors kiekvienas turi savo metodą, kaip iškepti tobulą steiką, virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas įsitikinęs: gardink prieskoniais negardinęs – svarbiausia šviežia ir kokybiška mėsa.
Andriulis brangų steiką atidavė katinui: prabangių parduotuvių savininkai nemoka parduoti geros mėsos (171)
Lietuvoje niekaip prie prekystalio nesusieina kokybiškos jautienos augintojai ir pirkėjai. Vieni tikina, kad pas mus nėra pakankamai pirkėjų, galinčių mokėti už kokybišką mėsą, kiti aiškina, kad nėra augintojų, galinčių tiekti tokį produktą.
Didkepsnis yra vienas prabangiausių patiekalų, kuriuos galima užsisakyti restorane. Retas lieka abejingas aukštos kokybės, gerai paruoštai, sultingai mėsai ir su malonumu mėgaujasi tokiu patiekalu. Kodėl nepabandžius jo pasigaminti namuose?
Dauguma mūsų neįsivaizduoja šviežių grybų be lašinukų ir riebaus pieniško, sviestinio ar grietinės padažo. Bet šį kartą grybus pasirinkome kaip liekną steiko akcentą ir juos paruošėme ne su riebiu padažu, o vos pakeptus ghi svieste. Taip paruošti baravykai – labai patiko visiems valgiusiems.
Kai prieš tris dešimtmečius atkūrinėjome laisvę, turėjome gerą supratimą, kaip mes gyvensime, kai viskas bus gerai. Kiekvienam, kas nori, po namą ir (arba) sodybą. Kaip Švedijoje. Kiekvienai šeimai – po du automobilius. Kaip Vokietijoje. Parduotuvės didelės ir pilnos visko, kaip Amerikoje. Ir dar ka...
Geriausiųjų sąraše – restoranas, kuriame paragausite to, ką praėjusiais amžiais valgydavo Lietuvos aukštuomenė (10)
Trečius metus iš eilės sėkmingai besivystantis „30 geriausių restoranų“ Lietuvoje projektas įgavo pagreitį. Suskaičiuoti gastronomijos profesionalų balsai ir išvestas vidurkis vertinant šalies restoranus.
Besistengiant kuo daugiau būti lauke kasdienis mėsos kepimas orkaitėje ar keptuvėje vis dažniau perkeliamas po atviru dangumi. Didkepsnio ruošimas ant grotelių – ne tik puiki proga praleisti laiką su draugais ar šeima, bet ir galimybė išgauti iki šiol neatrastus mėsos skonius.
Jei noriu palepinti savo vyrą, žinau, kad tai labai paprasta – tiesiog iškepu jam sultingą kepsnį! Tačiau jei noriu palepinti ir save, kaskart prie jo paruošiu vis kitą įdomų garnyrą ar padažą. Šį kartą paruošiau padažą, kuriam mane įkvėpė patiekalas, ragautas Panemunės pilies restorane. Nuo to kart...
Keli naudingi patarimai – ir patys nepatikėsite, kad galite išsikepti gardžiausią jautienos steiką (58)
Šį kartą jums papasakosiu, kaip lengvai paruošti steiką. Užtruksite vos 15 min. – ir romantiška vakariene jau paruošta.
Toks patiekalas pagaminamas labai greitai, bet atrodo šventiškai. Kepsnius patiekite su gausybe daržovių ir naminiu BBQ padažu.
Gordonas Ramsay, laikomas vienu geriausių ir geidžiamiausių pasaulio virėjų, moko, kaip namuose išsikepti tobulą kepsnį, rašoma pranešime spaudai.
Druskininkuose įsikūrę svečių namai ir restoranas „The House“ ypatingai pamalonino savo lankytojus. Restorano virtuvės šefas Linas Jablonskas, konsultavęsis su specialistais, pristatė naujovę, kokios Lietuvoje dar nėra buvę, rašoma pranešime spaudai.
Per Jonines ir vėl ruošiatės čirškinti šašlyką? Žinoma, tai puikus patiekalas, tačiau jei norėjote išbandyti ką nors kita, bet vis nedrįsote to padaryti, dabar tam – pats laikas. Pavyzdžiui, šios smagios šventės proga išsikepti kepsnių karalių – jautienos didkepsnį.
Geriausio šalies restorano šefas M. Praškevičius draugų vakarienei siūlo keturis lengvus receptus (17)
Pernai geriausiu tituluoto restorano „Stebuklai“ virtuvės šefas, neseniai atidaręs naują restoraną „Džiaugsmas“, Martynas Praškevičius draugų vakarienei siūlo patiekalus iš seniai pamirštų vietinių lietuviškų produktų.
Didkepsniai per kelerius pastaruosius metus Lietuvoje taip išpopuliarėjo, kad jų galima rasti daugumoje didžiųjų miestų kavinių. Vis dėlto geras jautienos kepsnys – ne pigus malonumas, paprastai atsieinantis 15–30 eurų. O ar užsisakytumėte pasaulyje labai populiarų kepsnį, kainuojantį apie 100 eurų?
Šį kartą šv. Valentino desertai tegul palaukia – mylimųjų pagyrų užsitarnausite patiekę tobulą didkepsnį. Ne kiekvienam mėsos mėgėjui pavyksta iškepti sultingą, kvepiantį ir gardų steiką. Tačiau paslaptis paprasta – kokybiška mėsa.