Juk pasitaiko, kad seną gerą patiekalą prisimeni visai netyčia. Vartydama naujai įsigytą knygą maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorė Zina Bružienė prisiminė zrazus. Kadaise šis patiekalas būdavo ruošiamas kiekvienai didelei šventei. O šiandien, kaip svarsto tinklaraštininkė, juk galima jų pas...
Šventiniai patiekalai
168 straipsnių
Nenorinčius Kūčių vakarienės ruošai dedikuoti visos dienos gelbėja restoranai ir kavinės. Šie siūlo dvyliką patiekalų išsinešti arba net rengia specialias Kūčių vakarienes prie bendro stalo ir su kunigu. Delfi pasižvalgė, kiek tai kainuotų.
Kūčių ir Kalėdų tradicijos – lietuviams ypač svarbios, kurios puoselėjama iš kartos į kartą. Visgi tyrimas atskleidžia, kad pirkėjų įpročiai keičiasi gerokai dažniau nei kartos: tik kas antras žmogus rūpinasi, kad per žiemos šventės būtų valgomi vien gerai pažįstami tautiški patiekalai.
Žuvis – vienas naudingiausių maisto produktų žmogaus organizmui. Apie šio produkto naudą žinome visi, todėl tikrai verta pasigaminti bent vieną žuvies patiekalą artėjančioms Velykoms.
Šefas pagamino batatų pyragą be glitimo, mokslų daktarė įvertino jo sudėtį: vienas ingredientas – puikus vitamino A šaltinis (6)
„Kalėdos be glitimo“ – taip skamba naujo straipsnių ciklo pavadinimas, kuriame bus siūlomi šventinių patiekalų receptai be glitimo. Šią savaitę – batatų pyragas, kurį gamino ir receptą pateikė Evaldas Juška, studijų programos „Kulinarinis menas“ vyriausiasis šefas. Švelnaus ir kvepiančio švenčių lau...
Jau visai netrukus šventinis stalas suburs visus mėgautis nekasdieniais valgiais ir gardėsiais – norint jų visų paragauti, nepersivalgyti pavyksta ne kiekvienam. Tačiau ši klaida ne tokia ir nekalta – kaip teigia „Delfi“ kalbinta dietoterapijos centro gydytoja dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė, ...
Šefas pagamino kakavinį keksą be glitimo, mokslų daktarė įvertino jo sudėtį: vienas ingredientas – itin naudingas (7)
„Kalėdos be glitimo“ – taip skamba naujo straipsnių ciklo pavadinimas, kuriame bus siūlomi šventinių patiekalų receptai be glitimo. Šią savaitę – kakavinis burokėlių keksas, kurį gamino ir receptą pateikė Evaldas Juška, studijų programos „Kulinarinis menas“ vyriausiasis šefas. Švelnaus ir kvepiančio...
Visą šventinį gruodžio mėnesį tūkstančiai Lietuvos pradinukų kviečiami mokytis kepti tikrus lietuviškus kūčiukus ir susipažinti su šio patiekalo istorija. Septintus metus organizuojamoje mokymo programoje moksleiviai supažindinami su kūčiukų kepimo tradicijomis, Šv. Kūčių ir Kalėdų ritualais, jų pra...
Kalėdos yra nuostabiausia ir stebuklingiausia šventė metuose ir dažnai vienintelė, kuri sugeba surinkti ištisas gimines susėsti prie vieno stalo ir bent kartą metuose pamiršti vargus ir negandas. Mūsų kulinariniai draugai „Bubblekitchen“ siūlo Kalėdoms pasigaminti puikius jų išmėgintus patiekalus.
Šaltiena – dar vienas lietuvių itin mėgstamas ir ypač populiarus šventinis patiekalas, tačiau tikrai ne visi jį moka pagaminti patys. Mano močiutė viską detaliai parodys, todėl galėsite nudžiuginti ir savo šeimą! Skanaus!
Tiek anuomet, tiek šiomis dienomis per didžiąsias metų šventes šeimininkės ant stalo stengiasi padėti ir kažką neįprasto, dar neragauto. Kuo tokiu įstabiu dar galima nustebinti namiškius, artimuosius ir svečius? 3 naujais šventinių patiekalų receptais dalijasi „Maxima“ maisto gamybos departamento va...
Šventiniai patiekalai – didelė atsakomybė kiekvienam virtuvės šeimininkui. Kiek daug visko reikia pagaminti per vieną dieną, o dar pagrindinis patiekalas – didžiulis paukštis. Visą dienos triūsą palengvins lengvai paruošiami valgiai ir genialūs jų receptai.
Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Anželikai ir laukiame jūsų recept
Šeimininkėms, kurios nori svečius ar šeimą nustebinti gardžiu ir kvapniu desertu, raginu išmėginti įtrūkusių sausainių receptą. Jie ne tik dailūs, bet ir labai skanūs.
Želė tortas suteiks lengvumo net ir karščiausią dieną.
Ar būtina laukti progos, kad palepintume šeimą gardžiu desertu? Tikrai ne! Juolab, kad Kuršėnų vyniotinis pagaminamas visai lengvai.
Velykų stalui - sultingas ir gardus kepsnys!
Šią silkę gaminau šiaip be progos, bet galiu pasakyti, kad puikiai tiktų ir vaišių stalui.
Norintys pajusti egzotinių šalių skonį, tūkstančius kilometrų įveikia nekeldami kojos iš namų. Šiek tiek daugiau fantazijos ir savo pačių virtuvėje galite leistis į netradicinio maisto keliones. Kartais įmantrūs ir neįprastai skambantys patiekalai gali atrodyti sudėtingi ir reikalaujantys ypatingų į...